wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny!
Ja się nieśmiało witam
dzisiejsza beta (około 16 - 19 dpo) 1396
z dolegliwości:
- ból podbrzusza, trochę jak na okres
- ból piesi
- wzdęcie
- senność w ciągu dnia, bezsenność w nocy
Najbardziej niepokoi mnie ten ból brzucha, cały czas mam wrażenie, że lada moment dostanę krwawienia
[*] 14.09.2014 r.
[*] 08.01.2015 r.
[*] 11.10.2015 r.
[*] 22.12.2015 r. -
u mnie ból brzucha, który miałam praktycznie cały 5tc, zaczął juz powoli ustępować. Teraz pobolewa tylko czasami wieczorem.
Jedyny dyskomfort, który jest stały od początku ciąży to ból (przy dotknięciu) piersi.
Zadnych wymiotów, mdłości, zaparć, itp., ani zachcianek nie zauważyłam -
Witam się bardzo nieśmiało i składam wszystkim gratulacje,
Będzie mi miło, jeśli przyjmiecie mnie do grona Wrześniówek 2018. Termin na 13.09? Owulacja w 27 dc, 2 dni przed Sylwestrem zaczęłam plamić, w Sylwestra krwawić, więc myślałam, że nic z tego w tym cyklu. Tymczasem plamienia trwały nadal, okres się nie rozkręcał. 3 styczna (13 dpo) ku mojemu zaskoczeniu test wyszedł pozytywny. Tego samego dnia z powodu tych plamień byłam już u lekarza. Wydawało mu się, że widać jakiś kształtujący się pęcherzyk, ale nie był pewien. Dostałam luteinę dopochwowo z uwagi na problemy z utrzymaniem poprzedniej ciąży (jestem mamą 3,5-letniego chłopca). W 14 i 15 dpo testy pozytywne.
-
Dziewczyny ile przybywa nowych Wrześniówek! Gratulacje!!! u mnie dziś 5t3d, beta dziś 4954, następna w środę przed wizytą razem z estradiolem i progesteronem.
Bóle brzucha jak na okres już minęły, piersi też już jakoś znormalniały jedyne co to bezsenność i pojawiły się mdłości, ale wcale nie rano, a w ciągu dnia np. podczas wkładania naczyń do zmywarki, a wczoraj po kolacji. Poza tym apetyt dalej marny. Wg aplikacji Kropka jest już wielkości ryżu! trzymam kciuki za Was! -
Witam Was dziewczynki.tak bardzo bym chciała dołączyć do waszego obszernego grona wrzesnioweczek ale jeszcze oczekuję.... ostatnia @ 6.12.owulacja czarna magia kiedy wystąpiła bo ostatnio mam nieregularne okresy (3 ostatnie 33,37,39)oczywiście należę do niecierpliwcow i zrobilam tescik 5.01 niestety negatywny.... od 2 dni jakos tak mnie mdli,boli głowa i pobolewa brzuch... czy jest jeszcze dla mnie nadzieja???? mam już 3 letnia córeczke i marzy mi sie teraz synuś... przy 1 ciazy na usg w 40 dc prcherzyk mial zaledwie 3,3 mm... co wy na to kobietki?Eva31
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja idę w piątek. beta 19dpo- 1385:) Tylko progesteron spadł z 23 na 17,5, mam nadzieje ze wszystko jest ok.
Z objawów, to lekki mdłości rano i nieodparta chec na paprykę konserwową -
Ja idę dopiero 6 lutego, mieszkam w holandii i tutaj pierwsza wizyta przypada od 8-12 tygodnia oczywiście jeżeli są wskazania medyczne lub problemy zdrowotne, poronienia lub inne rzeczy wizyta jest po pozytywnym tescie jednak my jesteśmy zdrowi jak ryby . Mogłam iść w 7 tygodniu ale wtedy nie robią usg, więc zdecydowałam się na 8tydzien. No cóż co kraj to obyczaj na początku byłam sceptycznie nastawiona jednak po rozmowach z koleżankami które tutaj rodziły uspokoiłam się. Minus taki ze musze dłużej czekać niż wy
-
Rogkas wrote:Ja idę dopiero 6 lutego, mieszkam w holandii i tutaj pierwsza wizyta przypada od 8-12 tygodnia oczywiście jeżeli są wskazania medyczne lub problemy zdrowotne, poronienia lub inne rzeczy wizyta jest po pozytywnym tescie jednak my jesteśmy zdrowi jak ryby . Mogłam iść w 7 tygodniu ale wtedy nie robią usg, więc zdecydowałam się na 8tydzien. No cóż co kraj to obyczaj na początku byłam sceptycznie nastawiona jednak po rozmowach z koleżankami które tutaj rodziły uspokoiłam się. Minus taki ze musze dłużej czekać niż wy
Najgorsze czekanie ale i Ty się doczekasz -
nick nieaktualnyJa juz po. Lekarz potwierdził ciąże, ale nie zaobserwowal tętna. Możliwe ze to kwestia kilku dni i wszystko bedzie prawidlowo. Kolejna wizyta za tydzien. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2018, 20:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny