X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr wrzesień 2018
Odpowiedz

wrzesień 2018

Oceń ten wątek:
  • Rogkas Debiutantka

Wysłany: 9 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    Mi się udało i zmieniłam wizytę z 1.02 na 26.01. To i tak cholernie długo, ale muszę dać radę : ) To będzie 7 tyg i 3 dni od ostatniej miesiączki. Mam zamiar już widzieć pikającego bąbla! ;)
    Ja może mdłości jakiś większych nie mam, tylko mam cały czas dziwny posmak w buzi. Jakbym czuła nie wiem krew... może złe skojarzenie, ale nie potrafię tego inaczej opisać. No i te bóle na @ też mnie niepokoją. Dzisiaj zrobiłam mam nadzieję ostatnią betę, dla swojego zdrowia psychicznego, chociaż mój lekarz nie jest zwolennikiem.

Co do mówienia rodzinie, znajomym...Nie jestem tego zwolennikiem na takim wczesnym etapie. Póki co wiemy tylko ja i mąż i chcemy tak wytrzymać do końca pierwszego trymestru. Ewentualnie po 1 wizycie jak będzie zarodek i serduszko powiemy tylko rodzicom. Dzielenia się taką informacją na insta czy facebooku nawet nie skomentuje.

Mi pomaga, że Wy wiecie :D Inaczej byłoby cholernie trudno.

Dziewczyny przepraszam, nie przywitałam się. Pomyliły mi się wątki bo jest też wątek wrześniowe dzieci 2018 ;) W każdym razie witam Was serdecznie!

Właśnie nie wiem czy nie lepiej tez poczekać aż bedzie po 1 wizycie, zanim powiemy rodzicom ale gdybyśmy sie na to zdecydowali dostali by ta informacje przez Skype ... :( sama juz nie wiem, co myślicie?
    Czekają na wnuka juz 6 lat :(

• Karolcia667 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie 2 ciaża prawdopodobnie test pozytywny okres sie spoznia ale dopiero 2 dzień i mam do was pytanie bo juz nie pamietam odrazu polecialam do lekarza w ten sam dzien ale on powiedział że nic nie widać według okresu to 4 tydzień czy mam sie obawiać?

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli według okresu to 4 tydzień to pęcherzyk może miec nawet mniej niz 2 tygodnie, takze bez obaw, ze nic jeszcze nie widac :)
    Idź do lekarza pod koniec 5 tygodnia a powinnas już zobaczyc mały pęcherzyk ;)

Karolcia667 lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Ja juz po. Lekarz potwierdził ciąże, ale nie zaobserwowal tętna. Możliwe ze to kwestia kilku dni i wszystko bedzie prawidlowo. Kolejna wizyta za tydzien. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok. :)

Byłaś jeszcze badana przez lekarza czy robił Ci tylko USG brzucha?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Codziennie was czytam ale jak zwykle staram się nie przyzwyczajać. Mój gin wyjechał na urlop ale za nim wyjechał konsultowałam się z nim i wizyta dopiero 22.01 ale wiem że nie ma po co wcześniej bo to nie potrzebny stres. Kazał brać folii i czekać. Tego samego dnia tylko rano mam endokrynologa i wyniki powtórnej biopsji. Jak gin potwierdzi że wszystko ok znów ruszy całą machina specjalistów.
    Trzymam za wszystkie was kciuki

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    Codziennie was czytam ale jak zwykle staram się nie przyzwyczajać. Mój gin wyjechał na urlop ale za nim wyjechał konsultowałam się z nim i wizyta dopiero 22.01 ale wiem że nie ma po co wcześniej bo to nie potrzebny stres. Kazał brać folii i czekać. Tego samego dnia tylko rano mam endokrynologa i wyniki powtórnej biopsji. Jak gin potwierdzi że wszystko ok znów ruszy całą machina specjalistów.
    Trzymam za wszystkie was kciuki

nadulek trzymam za Ciebie kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze :)

nadulek lubi tę wiadomość

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • gosia.kak Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia667, zrób sobie badanie HCG i powtórz je po 48h. Jeśli przyrost będzie podwojony to znak że wszystko w porządku i możesz ze spokojem czekac na kolejną wizytę u gin

3i492n0agf4rykt3.png
  • Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem obecnie w 6 tyg. i 0 dni, a moje dzisiejsze wyniki bety HCG wynoszą 72.561 mlU/ml- jakiej mniej więcej wysokości są Wasze wyniki?

Robiłam betę w pt.- 31.062 (5 tydz. 2 dz.)
    powtórzyłam w pon.- 46.313 (5 tydz. 5 dz.)
    powtórzyłam w śr. - 72.561 (6 tydz. 0 dz.)

Beta nie podwoiła się w przeciągu 48 h, ale są to chyba stosunkowo wysokie wyniki, więc może z tego to wynika?

Każde info mile widziane, bo lekarza mam dopiero za 2 tyg. ;)

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam dziś u dr. Miałam USG jest pęcherz płodowy ale nie widać jeszcze zarodka. Bardzo się tym denerwuje, według USG jest to 4 tyd. i 4 dni. Co o tym myślicie? Bardzo się boję, że coś może być nie tak. Lekarz mówi, że może być po prostu za wcześnie, u jednej kobietki jest tak u innej inaczej :(
    Odchodzę od zmysłów :(

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Byłaś jeszcze badana przez lekarza czy robił Ci tylko USG brzucha?
    Byłam badana, nie wiem jak to napisać "recznie?!" I miałam usg dopochwowe.

Jestesmy w podobnej sytuacji, mysle ze nie ma co sie stresować, na nastepnej wizycie powinno byc wszystko juz prawidłowo. Widocznie nasze male kropeczki potrzebuja troche więcej czasu aby sie pokazać :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 20:22

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MK.mk wrote:
    Byłam badana, nie wiem jak to napisać "recznie?!" I miałam usg dopochwowe.

Jestesmy w podobnej sytuacji, mysle ze nie ma co sie stresować, na nastepnej wizycie powinno byc wszystko juz prawidłowo. Widocznie nasze male kropeczki potrzebuja troche więcej czasu aby sie pokazać :-)

Mk.mk j tak samo ręcznie i usg dopochwowe. To trochę mnie uspokoiłaś.
    A co Ci lekarz powiedział? U Ciebie też tylko pęcherzyk płodowy?

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • Rogkas Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Dziewczyny, byłam dziś u dr. Miałam USG jest pęcherz płodowy ale nie widać jeszcze zarodka. Bardzo się tym denerwuje, według USG jest to 4 tyd. i 4 dni. Co o tym myślicie? Bardzo się boję, że coś może być nie tak. Lekarz mówi, że może być po prostu za wcześnie, u jednej kobietki jest tak u innej inaczej :(
    Nie denerwuj się, to normalne 4 tyg i 4 dni to naprawdę wcześnie, wszystko jest na pewno wporzadku :) wiadomo że my przyszłe mamy chcemy jak najszybciej zobaczyć nasze maleństwo ale natura potrzebuje czasu :) nie dajmy się zwariować

• Agatek_gagatek Przyjaciółka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:

Moja znajoma miała w podobnym czasie USG i też nie było zarodka- tydzień później już było bijące serducho ;) Także pozostaje ze spokojem poczekać, choć domyślam się, że ciężko tu mówi o spokoju :)

MK.mk lubi tę wiadomość

2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
    2018r. - narodziny zdrowego bobaska
    2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc
  • Rogkas Debiutantka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki, zastanawiam się jakie my tu mamy roczniki i które to wasze dziecko? :)

Ja jestem 86 i to będzie nasze pierwsze dziecko :)
    A Wy?

MK.mk lubi tę wiadomość

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie:)
    Według mnie to 6 tydzień i 1 dzień a według USG właśnie 4 tydzień i 4 dzień. Taka różnica, prawie 2 tygodnie.

Ja jestem rocznik 88' i to moja pierwsza dzidzia :)

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    Mk.mk j tak samo ręcznie i usg dopochwowe. To trochę mnie uspokoiłaś.
    A co Ci lekarz powiedział? U Ciebie też tylko pęcherzyk płodowy?

Powiedział ze troche maly zarodek jak na ten tydzien. Ale wszystko inne wporzadku. Mamy spotkać sie za tydzien i powtorzyc usg prawdopodobnie juz z bijacym serduszkiem. Wiec.jestem dobrej myśli :-) ja jestem 93 i pierwsza ciąża

• zuza88 Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nie widział na razie wcale :(

p19uyx8dfb3tjm5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza88 wrote:
    A u mnie nie widział na razie wcale :(

Trzeba być dobrej myśli, bedzie dobrze, nie moze być inaczej :-)

zuza88 lubi tę wiadomość

• gosia.kak Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuza u mnie też jest różnica miedzy usg a datą ost. miesiączki - tydzień. Widocznie mamy późną owulacje a zapłodnienie nastąpiło jeszcze później. Nie martw się na zapas (tak tak, wiem ze łatwo mówić ale trzeba próbowac;) ) zrób bete i obserwuj przyrost a za tydzien udaj sie na kolejne badanie usg. Mysle ze ono juz cie uspokoi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 09:07

zuza88 lubi tę wiadomość

3i492n0agf4rykt3.png
  • zuza88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za słowa otuchy. Jestem dobrej myśli, naczytalam się tyle pozytywnych historii o Usg bez zarodka, że wierzę, że będzie dobrze. Wizytę mam 24 stycznia.

p19uyx8dfb3tjm5a.png
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ