wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
veritaserum wrote:Mi się udało i zmieniłam wizytę z 1.02 na 26.01. To i tak cholernie długo, ale muszę dać radę : ) To będzie 7 tyg i 3 dni od ostatniej miesiączki. Mam zamiar już widzieć pikającego bąbla!
Ja może mdłości jakiś większych nie mam, tylko mam cały czas dziwny posmak w buzi. Jakbym czuła nie wiem krew... może złe skojarzenie, ale nie potrafię tego inaczej opisać. No i te bóle na @ też mnie niepokoją. Dzisiaj zrobiłam mam nadzieję ostatnią betę, dla swojego zdrowia psychicznego, chociaż mój lekarz nie jest zwolennikiem.
Co do mówienia rodzinie, znajomym...Nie jestem tego zwolennikiem na takim wczesnym etapie. Póki co wiemy tylko ja i mąż i chcemy tak wytrzymać do końca pierwszego trymestru. Ewentualnie po 1 wizycie jak będzie zarodek i serduszko powiemy tylko rodzicom. Dzielenia się taką informacją na insta czy facebooku nawet nie skomentuje.
Mi pomaga, że Wy wiecie Inaczej byłoby cholernie trudno.
Dziewczyny przepraszam, nie przywitałam się. Pomyliły mi się wątki bo jest też wątek wrześniowe dzieci 2018 W każdym razie witam Was serdecznie!
Właśnie nie wiem czy nie lepiej tez poczekać aż bedzie po 1 wizycie, zanim powiemy rodzicom ale gdybyśmy sie na to zdecydowali dostali by ta informacje przez Skype ... sama juz nie wiem, co myślicie?
Czekają na wnuka juz 6 lat
-
Hej dziewczyny u mnie 2 ciaża prawdopodobnie test pozytywny okres sie spoznia ale dopiero 2 dzień i mam do was pytanie bo juz nie pamietam odrazu polecialam do lekarza w ten sam dzien ale on powiedział że nic nie widać według okresu to 4 tydzień czy mam sie obawiać?
-
MK.mk wrote:Ja juz po. Lekarz potwierdził ciąże, ale nie zaobserwowal tętna. Możliwe ze to kwestia kilku dni i wszystko bedzie prawidlowo. Kolejna wizyta za tydzien. Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.
Byłaś jeszcze badana przez lekarza czy robił Ci tylko USG brzucha? -
Codziennie was czytam ale jak zwykle staram się nie przyzwyczajać. Mój gin wyjechał na urlop ale za nim wyjechał konsultowałam się z nim i wizyta dopiero 22.01 ale wiem że nie ma po co wcześniej bo to nie potrzebny stres. Kazał brać folii i czekać. Tego samego dnia tylko rano mam endokrynologa i wyniki powtórnej biopsji. Jak gin potwierdzi że wszystko ok znów ruszy całą machina specjalistów.
Trzymam za wszystkie was kciuki -
nadulek wrote:Codziennie was czytam ale jak zwykle staram się nie przyzwyczajać. Mój gin wyjechał na urlop ale za nim wyjechał konsultowałam się z nim i wizyta dopiero 22.01 ale wiem że nie ma po co wcześniej bo to nie potrzebny stres. Kazał brać folii i czekać. Tego samego dnia tylko rano mam endokrynologa i wyniki powtórnej biopsji. Jak gin potwierdzi że wszystko ok znów ruszy całą machina specjalistów.
Trzymam za wszystkie was kciuki
nadulek trzymam za Ciebie kciuki, na pewno wszystko będzie dobrzenadulek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jestem obecnie w 6 tyg. i 0 dni, a moje dzisiejsze wyniki bety HCG wynoszą 72.561 mlU/ml- jakiej mniej więcej wysokości są Wasze wyniki?
Robiłam betę w pt.- 31.062 (5 tydz. 2 dz.)
powtórzyłam w pon.- 46.313 (5 tydz. 5 dz.)
powtórzyłam w śr. - 72.561 (6 tydz. 0 dz.)
Beta nie podwoiła się w przeciągu 48 h, ale są to chyba stosunkowo wysokie wyniki, więc może z tego to wynika?
Każde info mile widziane, bo lekarza mam dopiero za 2 tyg.2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
Dziewczyny, byłam dziś u dr. Miałam USG jest pęcherz płodowy ale nie widać jeszcze zarodka. Bardzo się tym denerwuje, według USG jest to 4 tyd. i 4 dni. Co o tym myślicie? Bardzo się boję, że coś może być nie tak. Lekarz mówi, że może być po prostu za wcześnie, u jednej kobietki jest tak u innej inaczej
Odchodzę od zmysłów -
nick nieaktualnyzuza88 wrote:Byłaś jeszcze badana przez lekarza czy robił Ci tylko USG brzucha?
Jestesmy w podobnej sytuacji, mysle ze nie ma co sie stresować, na nastepnej wizycie powinno byc wszystko juz prawidłowo. Widocznie nasze male kropeczki potrzebuja troche więcej czasu aby sie pokazaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2018, 20:22
-
MK.mk wrote:Byłam badana, nie wiem jak to napisać "recznie?!" I miałam usg dopochwowe.
Jestesmy w podobnej sytuacji, mysle ze nie ma co sie stresować, na nastepnej wizycie powinno byc wszystko juz prawidłowo. Widocznie nasze male kropeczki potrzebuja troche więcej czasu aby sie pokazać
Mk.mk j tak samo ręcznie i usg dopochwowe. To trochę mnie uspokoiłaś.
A co Ci lekarz powiedział? U Ciebie też tylko pęcherzyk płodowy? -
zuza88 wrote:Dziewczyny, byłam dziś u dr. Miałam USG jest pęcherz płodowy ale nie widać jeszcze zarodka. Bardzo się tym denerwuje, według USG jest to 4 tyd. i 4 dni. Co o tym myślicie? Bardzo się boję, że coś może być nie tak. Lekarz mówi, że może być po prostu za wcześnie, u jednej kobietki jest tak u innej inaczej
Odchodzę od zmysłów -
zuza88 wrote:Dziewczyny, byłam dziś u dr. Miałam USG jest pęcherz płodowy ale nie widać jeszcze zarodka. Bardzo się tym denerwuje, według USG jest to 4 tyd. i 4 dni. Co o tym myślicie? Bardzo się boję, że coś może być nie tak. Lekarz mówi, że może być po prostu za wcześnie, u jednej kobietki jest tak u innej inaczej
Odchodzę od zmysłów
Moja znajoma miała w podobnym czasie USG i też nie było zarodka- tydzień później już było bijące serducho Także pozostaje ze spokojem poczekać, choć domyślam się, że ciężko tu mówi o spokojuMK.mk lubi tę wiadomość
2017r. - puste jajo płodowe (10tc)
2018r. - narodziny zdrowego bobaska
2019r. - ciąża od 4.09.19r. wg OM, zakończona poronieniem w 11+1 tc -
nick nieaktualnyzuza88 wrote:Mk.mk j tak samo ręcznie i usg dopochwowe. To trochę mnie uspokoiłaś.
A co Ci lekarz powiedział? U Ciebie też tylko pęcherzyk płodowy?
Powiedział ze troche maly zarodek jak na ten tydzien. Ale wszystko inne wporzadku. Mamy spotkać sie za tydzien i powtorzyc usg prawdopodobnie juz z bijacym serduszkiem. Wiec.jestem dobrej myśli ja jestem 93 i pierwsza ciąża -
nick nieaktualny
-
zuza u mnie też jest różnica miedzy usg a datą ost. miesiączki - tydzień. Widocznie mamy późną owulacje a zapłodnienie nastąpiło jeszcze później. Nie martw się na zapas (tak tak, wiem ze łatwo mówić ale trzeba próbowac;) ) zrób bete i obserwuj przyrost a za tydzien udaj sie na kolejne badanie usg. Mysle ze ono juz cie uspokoi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2018, 09:07
zuza88 lubi tę wiadomość