za male? :(
-
WIADOMOŚĆ
-
Cóż...
Nasz Bąbel w 10tc (dokładnie 10tc+0 dni) miał 25mm, a w 13tc - 65mm. Też początkowo był za mały aż do 20 tygodnia A teraz? Gin załamana kazała mi zgłosić się ponownie na usg, bo nie wierzyła, że tyle waży I zapowiada się Klocuś na dzień dzisiejszy 3,5kg i ponad 50cm długości
Spokojnie, dzieci rosną w swoim tempie
Ps I nie sugeruj się tym co wyczytasz w internecie Wg. niektórych stron powinnam u swojego dziecka podejrzewać wodogłowie, bo główka odpowiada 40tcWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:22
wijak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też jestem w sytuacji gdy ostatnia miesiączka 20.02, formalnie powinnam przecież być 7 tyg. 5 dni w ciąży, a wg usg jestem 6 tyg. 3 dni. Czuję jakiś wewnętrzny strach, ale widziałam kropka w sobotę (5 tyg. 6 d), biło mu serduszko, był przemaleńki 1,6 mm! Wizytę mam 05.05, wierzę że moje obawy są bezzasadne. Lekarz kazał mi nie zastanawiać sie nad faktem, czy 3-dniową ciążę już mógł wykryć test ciążowy (no bo tak by wyszło wg usg). Ech...
Jedno co jest pewne, to powiedział że takie 10-dniowe różnice nie są niczym nadzwyczajnym. Nie zostaje nic innego jak mu wierzyc... -
nick nieaktualnyNie stresujcie się dziewczyny niczym nie czytajcie głupot w necie bo tylko można się negatywnie nakręcać..a po co ?
u mnie w 6+1, ciąża odpowiadała 5+0 ,
a we wtorek, na usg byłam w 9+1 i wymiarami moje maleństwo jest dokładnie właśnie 9+1 także nie sugerować proszę się niczym
bywają takie różnice, bo każde dziecko rozwija się inaczej, ale po 2 tyg. a już ze 100% pewnością po trzech tygodniach wszystko dojdzie do normy
dddodiii, polkosia, Pokahontaz lubią tę wiadomość
-
Dokładnie,dzieciaki nadrabiają,tylko trzeba dać im czas i święty spokój. A czytać w internecie naprawdę nie ma co, można dostać nerwicy..ja się przed pierwszą wizytą u lekarza tak naczytałam,że zdiagnozowałam u siebie dosłownie wszystko i pierwsza wizyta kosztowała mnie masę nerwów (może nie tyle wizyta,co czekanie na nią...). Mój lekarz jak zobaczył moje zdenerwowanie,to mi kazał nic nie czytać w internecie,a Mężowi kazał zepsuć modem Od tego czasu się nie stresuję, nie czytam i jestem przeszczęśliwa i wierzę,że dzięki temu Junior też ma się weselej
pakima, dddodiii lubią tę wiadomość
-
Karmar ma rację i to dużą, ja po urodzeniu dziecka naczytała się z kolei o odchodach, z tych nerwów to oni mi faktycznie się zatrzymały. Owszem wiele wiadomości było przydatnych typu nie odkurzać, bo macica może wypaść. Ale jeśli chodzi o ich kolor i konsystencję to każda przez to inaczej przechodzi.
Tak samo nie czytaj o dziecku ze szczegółami, każde jest inne, to wszystko jest uśrednione. Lepiej jak już czytać to z przymrużeniem okakarmar, wijak lubią tę wiadomość
-
Wijak, kochana nie martw sie na zapas!!! jestesmy w takiej samej sytuacji. tez mam malego maluszka w brzuchu ktory odpowiada 10 - mu tygodniowi chociaz tak naprawde jest to juz 12sty tydz. Ma juz raczki nozki bijace serduszko! Wszystkojest w porzadku! Poprostu ciaza jest mlodsza o te kilka dni i nie ma obaw do zamartwiania sie. Glowa do gory
wijak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-