za maly przyrost beta hcg? tracę nadzieję
-
W zeszłym tygodniu miałam betę:
22.01 - 1436 mlU/ml
25.01 - 1632 mlU/ml
27.01 - 1950 mlU/ml
Cały weekend przepłakałam, bo przyrosty małe. Boję się zrobić kolejną betę.
Wizytę u giną mam dopiero w przyszłym tygodniu.
Czy któraś z tak małymi przyrostami urodziła zdrowe dziecko?Aniołek (*) 17.02.2018 (9tc)
Miomektomia laparotomia 15.05.2018 r.
Ciąża biochemiczna 05.2019
Ignaś (*) 26.01.2020 (22tc) -
Mania81 wrote:W zeszłym tygodniu miałam betę:
22.01 - 1436 mlU/ml
25.01 - 1632 mlU/ml
27.01 - 1950 mlU/ml
Cały weekend przepłakałam, bo przyrosty małe. Boję się zrobić kolejną betę.
Wizytę u giną mam dopiero w przyszłym tygodniu.
Czy któraś z tak małymi przyrostami urodziła zdrowe dziecko?
Czemu robisz przyrosty bety przed USG?
Chyba lubisz się stresować co?
Ciąża to nie matematyka, nie musi być przyrost 100% co dwa dni, nie musi być przyrost równomierny etc., moja koleżanka, która rodzi za miesiąc, miała tak niską betę, że domowe testy nie wykrywały ciąży tydzień po okresie, a ciąża przebiega książkowo u niej
Jeśli nic złego się nie dzieje, nie ma krwawienia, plamienia, wielkich bóli i skurczy to nie ma żadnego powodu, żeby panikować.
Pojedziesz na USG w przyszłym tygodniu, okaże się wszystko OK, a straconego na rwanie włosów z głowy czasu nikt Ci nie odda. A i maluch się niepotrzebnie zestresuje
Jesteś w ciąży, nie dzieje się nic złego, ciesz się tym i wyczekuj USG -
Byłam na usg w zeszłym tygodniu. Lekarz kazał badać betę i przyjść na 2 tygodnie. Powiedział, że jest pęcherzyk w macicy, ale mały. A jak wychodziłam to rzucił"co ma być to będzie".
Aniołek (*) 17.02.2018 (9tc)
Mania81 wrote:Byłam na usg w zeszłym tygodniu. Lekarz kazał badać betę i przyjść na 2 tygodnie. Powiedział, że jest pęcherzyk w macicy, ale mały. A jak wychodziłam to rzucił"co ma być to będzie".
Lol..
...po pierwsze: jest pęcherzyk i jest w macicy - HURRA !!!
...po drugie: wiadomo, że pęcherzyk mały, toż to początek ciąży U niektórych kobiet, jak u mnie w pierwszej ciąży, sam pęcherzyk pojawił się w 7 tygodniu
Nie masz co się martwić niepotrzebnie -
Niestety czekam na poronienie. Lekarz nie daje szans. Od wczoraj plamię. Mam jeszcze zrobić betę w przyszłym tygodniu i przyjść na usg.Aniołek (*) 17.02.2018 (9tc)
Mania81 wrote:Niestety czekam na poronienie. Lekarz nie daje szans. Od wczoraj plamię. Mam jeszcze zrobić betę w przyszłym tygodniu i przyjść na usg.
U mnie ciąża z plamieniami okazała się tą "szczęśliwą", pomimo krwiaka, a bez plamień - pustym jajem i poronieniem. Tak czy inaczej będę trzymać kciuki do samego końca !!! -
Dziewczyny, czy jeżeli dzień po spodziewanej miesiączce miałam HCG 223 mIU/ml, a 4 dni później tylko 321 mIU/ml, to znaczy, że zarodek się nie rozwija prawidłowo? Błagam o pomoc! Strasznie się martwię, a moja ginekolog nie odpisuje"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
nick nieaktualnyNie chce byc zlym prorokiem, bo zawsze trzeba miec nadzieje, ale niestety nie wyglada to za dobrze. W ciągu pierwszych tygodni beta powinna sie podwajac co 48h. Ja mialam jednego dnia 300a dwa dni pozniej 900. Przykro mi, że nie mogę napisać nic bardziej optymistycznego
-
Ginka zrobiła mi usg dopochwowe, wykluczyła ciążę pozamaciczną i powiedziała, że chyba widzi "pęcherzyk wodny, który wygląda, jakby miał się ronić, ale to może być równie dobrze spłaszczony pęcherzyk - takie też czasem się zdarzają". Na wydruku usg mam taką podłużną ciemną plamkę i na odwrocie napisała "w jamie macicy spłaszczony pęcherzyk o wym. 18.08 x 5.94". W razie krwawienia mam iść do szpitala, ze względu na konflikt serologiczny. Nie chciała mi nic przepisać na podtrzymanie Jutro HCG, mam jej wysłać wynik smsem i jeżeli cokolwiek wzrośnie (nawet nie książkowo), mam zrobić pogłębione badania ciążowe, ale na liście nie ma progesteronu ani innych hormonów. Kontrola za 2 tygodnie."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -