X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr za wysokie tętno w I trymestrze - ponad 180
Odpowiedz

za wysokie tętno w I trymestrze - ponad 180

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • brazbol Przyjaciółka

Wysłany: 23 grudnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedwczoraj miałam usg, równo 10 tc, tętno dziecka 190, znacznie ponad normę (norma do 180). Lekarz uspakajał, ale mam być u niego za tydzień znowu. Czytałam w internecie o za wysokim tętnie, jestem przerażona. czy któraś z Was spotkała się z tętnem powyżej 180 w I trymestrze?

• Karola993 Nowa

Wysłany: 13 lutego 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzień temu byłam również u lekarza , jestem w 9 tygodniu ciązy . Moje maleństwo miało 188 i tez troche bylam przerazona ale lekarz uspokoił mnie i powiedział ,że tetno bedzie malało i ,że to normalne ..
    Nie stresuj się i nie wkładaj sobie do głowy zbyt duzo to bardzo działa na Dziecko!;)

Pozdrawiam!;)

Czekoladowa
  • GRANAT Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w 9-tym tygodniu 185 i z tygodnia na tydzień malało. Gorsze jest zbyt niskie tętno.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ