X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zachcianki w 1 trymestrze
Odpowiedz

Zachcianki w 1 trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Rebeca Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 10tc i zachcianek do wczoraj nie miałam nic a nic...

Ale wczoraj tak mnie naszło na nektarynki i zjadłam chyba ze 4 duże i jeszcze nie całkiem dojrzałe. Do tego zjadłam pół arbuza i chyba z pół kg czereśni. Nie chcecie wiedzieć co działo się ze mną kilka godzin później... ;)

Never again!

Aniołek 18.07.2016 <3
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domyślam się ;). Mnie też na początku strasznie ciągnęło do owoców (w sumie dalej ciągnie, chociaż już nie tak mocno na szczęście). Najgorsze, że tak naprawdę owoców nie powinno się w ciąży jeść więcej niż 400g dziennie, a to wszystko tak kusi... :P

AKUxp2.png
  • Rebeca Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo naprawdę nie powinno się jeść więcej owoców niż 400g dziennie? Nie wiedziałam o tym... A czemu tak? :/

Aniołek 18.07.2016 <3
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam pochłaniam owoce na kilogramy. Kiedy, jak nie teraz, kiedy sezon na najlepsze jest?

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Kagura Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno za dużo cukru ;). Fruktoza w nadmiarze może uszkodzić wątrobę i sprzyja rozwojowi cukrzycy. Lepiej warzywka jeść. Tyle, że owoce w sezonie to wielka pokusa, więc nie zawsze udaje mi się przestrzegać nakazów gina :P.

AKUxp2.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ