Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zaparcia
Odpowiedz

Zaparcia

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 19 marca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem w 10 tyg. i od kilku dni nie mogę się wypróżnić, macie na to natualne sposoby (bez suszonych owoców, nie jestem w stanie ich nawet powąchać, biorę gryza i wymiotuję). Bardzo proszę o pomoc, do ginekologa umówiłam się na jutro dopiero

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Surówka z selera lub innych korzeniowych warzyw, jogurt, niektóre dziewczyny chwalą sobie też kiwi. Mi gin. przepisał syrop Lactulosum.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia20 wrote:
    Hej, jestem w 10 tyg. i od kilku dni nie mogę się wypróżnić, macie na to natualne sposoby (bez suszonych owoców, nie jestem w stanie ich nawet powąchać, biorę gryza i wymiotuję). Bardzo proszę o pomoc, do ginekologa umówiłam się na jutro dopiero

Nie znam lepszej metody niż najeść się kapusty gotowanej, np bigosiku i popić szklaneczką mleka. Mnie to zawsze tak czyści, że zastanawiam się czy tym razem kibel przetrwa, a potem muszę go wentylować 2h :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Tusia20 Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za rady ale nazarlam się kapusty z marchewka (na laktozy mam silna alergie) zapiłam to wodą z cytryna i miodem i o dziwo nadal nic a raczej jest o wiele gorzej, dzisiaj byłam u ginekologa i właśnie siedzę w szpitalu w oczekiwaniu na lewatywe... Potem będę brała leki :/ czemu moje nie narodzone dziecko chce wykończyć mamusie :( ale czego się nie wytrzyma dla tego maleństwa

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ