X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Zarodek za mały
Odpowiedz

Zarodek za mały

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bananek87 Nowa

Wysłany: 25 czerwca, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 19.06 byłam u gin, stwierdził pęcherzyk, zarodek 2.2mm, miałam plamienia to dał mi tabletki które pomogły, powiedziała żeby iść za tydzien-dwa na kontrolę. Oczywiście nie wytrzymałam i po 5dniach poszlam do innego który się zaniepokoił ponieważ zarodek miał 2.3mm nadal bez akcji serca. Wysłał na nadanie bety, jeśli nie urośnie mam odstawić leki. Kochane czy któraś z was tak miała i historia skończyła się dobrze ?

• Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno czyjaś się dobrze skończyła. Przede wszystkim, bardzo trudno dokładnie zmierzyć na USG coś co ma 2 mm, mogło dojść do błędu tego 1go pomiaru. Jednak zasadniczo zarodek 2mm rośnie ok. 1 mm na dobę. Więc, bądź otwarta na różne scenariusze. Zrób betę, tak jak lekarz poradził. Możesz zrobić nawet dzień po dniu i zobaczyć jaka tendencja. 2-3 dni od ostatniego usg możesz pójść na kolejne i jeśli nadal będzie ok 2 mm, to sprawa jest przesądzona.
    Trzymam kciuki i daj znać jak się masz!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ