Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › I trymestr › Zarodek za mały
Odpowiedz

Zarodek za mały

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bananek87 Nowa

Wysłany: 25 czerwca 2025, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 19.06 byłam u gin, stwierdził pęcherzyk, zarodek 2.2mm, miałam plamienia to dał mi tabletki które pomogły, powiedziała żeby iść za tydzien-dwa na kontrolę. Oczywiście nie wytrzymałam i po 5dniach poszlam do innego który się zaniepokoił ponieważ zarodek miał 2.3mm nadal bez akcji serca. Wysłał na nadanie bety, jeśli nie urośnie mam odstawić leki. Kochane czy któraś z was tak miała i historia skończyła się dobrze ?

• Nadzieja9 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2025, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno czyjaś się dobrze skończyła. Przede wszystkim, bardzo trudno dokładnie zmierzyć na USG coś co ma 2 mm, mogło dojść do błędu tego 1go pomiaru. Jednak zasadniczo zarodek 2mm rośnie ok. 1 mm na dobę. Więc, bądź otwarta na różne scenariusze. Zrób betę, tak jak lekarz poradził. Możesz zrobić nawet dzień po dniu i zobaczyć jaka tendencja. 2-3 dni od ostatniego usg możesz pójść na kolejne i jeśli nadal będzie ok 2 mm, to sprawa jest przesądzona.
    Trzymam kciuki i daj znać jak się masz!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ