Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Bakterie w moczu
Odpowiedz

Bakterie w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sudari wrote:
    Ja ostatecznie zostałam skierowana na posiew moczu i wczoraj dostałam telefon, że wynik jest nieprawidłowy (bakteria E.coli w liczbie 10^6...). Mam się dziś pilnie udać do lekarza, pewnie dostanę receptę na antybiotyk... Także wyniki niestety nie były spowodowane błędnym pobieraniem moczu tylko zakażeniem :/

Czy ktoś stosował antybiotyk w takiej sytuacji i coś może powiedzieć na ten temat?

Nawet bezobjawowe zakażenia bakteryjne u kobiet w ciązy leczy się anybiotykiem.
    Wynik powienien zawierać antybiogram tj spis antybiotyków z oznaczoną lekowrażliwością. Lekarz na tej podstawie zapisz odpowiednią kurację

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Nawet bezobjawowe zakażenia bakteryjne u kobiet w ciązy leczy się anybiotykiem.
    Wynik powienien zawierać antybiogram tj spis antybiotyków z oznaczoną lekowrażliwością. Lekarz na tej podstawie zapisz odpowiednią kurację

Tak też było - dostałam Augmentin 2 razy na dzień przez 7 dni. Jutro kończę kurację i w przyszłym tygodniu mam wykonać ponownie badanie moczu.

• d.orota Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przyjmowałam Augumentin 2x7dni. Od tego czasu już dwa razy miałam robiony kontrolny posiew, ale całe szczęście wszystko jest w porządku.

p19uqqmz9qpwb8k1.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ