X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Bakterie w moczu
Odpowiedz

Bakterie w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sudari wrote:
    Ja ostatecznie zostałam skierowana na posiew moczu i wczoraj dostałam telefon, że wynik jest nieprawidłowy (bakteria E.coli w liczbie 10^6...). Mam się dziś pilnie udać do lekarza, pewnie dostanę receptę na antybiotyk... Także wyniki niestety nie były spowodowane błędnym pobieraniem moczu tylko zakażeniem :/

Czy ktoś stosował antybiotyk w takiej sytuacji i coś może powiedzieć na ten temat?

Nawet bezobjawowe zakażenia bakteryjne u kobiet w ciązy leczy się anybiotykiem.
    Wynik powienien zawierać antybiogram tj spis antybiotyków z oznaczoną lekowrażliwością. Lekarz na tej podstawie zapisz odpowiednią kurację

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Nawet bezobjawowe zakażenia bakteryjne u kobiet w ciązy leczy się anybiotykiem.
    Wynik powienien zawierać antybiogram tj spis antybiotyków z oznaczoną lekowrażliwością. Lekarz na tej podstawie zapisz odpowiednią kurację

Tak też było - dostałam Augmentin 2 razy na dzień przez 7 dni. Jutro kończę kurację i w przyszłym tygodniu mam wykonać ponownie badanie moczu.

• d.orota Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przyjmowałam Augumentin 2x7dni. Od tego czasu już dwa razy miałam robiony kontrolny posiew, ale całe szczęście wszystko jest w porządku.

p19uqqmz9qpwb8k1.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ