X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Bakterie w moczu
Odpowiedz

Bakterie w moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 20 września 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sudari wrote:
    Ja ostatecznie zostałam skierowana na posiew moczu i wczoraj dostałam telefon, że wynik jest nieprawidłowy (bakteria E.coli w liczbie 10^6...). Mam się dziś pilnie udać do lekarza, pewnie dostanę receptę na antybiotyk... Także wyniki niestety nie były spowodowane błędnym pobieraniem moczu tylko zakażeniem :/

Czy ktoś stosował antybiotyk w takiej sytuacji i coś może powiedzieć na ten temat?

Nawet bezobjawowe zakażenia bakteryjne u kobiet w ciązy leczy się anybiotykiem.
    Wynik powienien zawierać antybiogram tj spis antybiotyków z oznaczoną lekowrażliwością. Lekarz na tej podstawie zapisz odpowiednią kurację

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Nawet bezobjawowe zakażenia bakteryjne u kobiet w ciązy leczy się anybiotykiem.
    Wynik powienien zawierać antybiogram tj spis antybiotyków z oznaczoną lekowrażliwością. Lekarz na tej podstawie zapisz odpowiednią kurację

Tak też było - dostałam Augmentin 2 razy na dzień przez 7 dni. Jutro kończę kurację i w przyszłym tygodniu mam wykonać ponownie badanie moczu.

• d.orota Koleżanka

Wysłany: 21 września 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przyjmowałam Augumentin 2x7dni. Od tego czasu już dwa razy miałam robiony kontrolny posiew, ale całe szczęście wszystko jest w porządku.

p19uqqmz9qpwb8k1.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ