X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Bole brzucha nocne ustępujące po oddaniu moczu
Odpowiedz

Bole brzucha nocne ustępujące po oddaniu moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agusiek91 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ma takie dolegliwości a mianowicie w nocy lub nad ranem boli mnie brzuch tak mocno że ledwo dochodzę do łazienki i po oddaniu moczu ustepuje wygląda to na takie zastój w nerce bo przy oddawaniu moczu jest go dużo... natomiast nie czuję że muszę siku tylko mocny bol brzucha

• Lani Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam coś takiego taki ból jakby twardy brzuch na poziomie podbrzusza i tak samo mam z toaletą

• Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam. W brzuchu się robi coraz mniej miejsca więc może dlatego? Wszystko uciska

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam że u mnie tak samo.
    Na początku jakoś w 10tc jak zaczynałam czuć potrzebę nocnego sikania to się wybudzałam i szłam i było ok.
    Trwało to z 2 tygodnie i teraz od 17tc znowu mnie w nocy budzi na siku, ale brzuch boli bardzo i po wstaniu nie mogę iść tak mam sztywno z każdym krokiem. Dziwne uczucie…
    Po toalecie nie ma bólu.

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 ulU/ml; hiperkalcemia; OB 16 mm/h; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 ➡️ 3,8

🛑 STOP 08.25 - podostre/poporodowe zapalenie tarczycy
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 2g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

02.2026…⏳

#2026jestmój
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie bóle a jestem w 18tygodniu. Wczoraj lekarz na wizycie stwierdził miękka szyjkę ale nie skróciła się. Kazał brać nospe 3x1. Ktoś miał problem z miękka szyjka ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ