X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Bole brzucha nocne ustępujące po oddaniu moczu
Odpowiedz

Bole brzucha nocne ustępujące po oddaniu moczu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agusiek91 Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2023, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś ma takie dolegliwości a mianowicie w nocy lub nad ranem boli mnie brzuch tak mocno że ledwo dochodzę do łazienki i po oddaniu moczu ustepuje wygląda to na takie zastój w nerce bo przy oddawaniu moczu jest go dużo... natomiast nie czuję że muszę siku tylko mocny bol brzucha

• Lani Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam coś takiego taki ból jakby twardy brzuch na poziomie podbrzusza i tak samo mam z toaletą

• Pauli05 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam. W brzuchu się robi coraz mniej miejsca więc może dlatego? Wszystko uciska

• kleopatr4 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam że u mnie tak samo.
    Na początku jakoś w 10tc jak zaczynałam czuć potrzebę nocnego sikania to się wybudzałam i szłam i było ok.
    Trwało to z 2 tygodnie i teraz od 17tc znowu mnie w nocy budzi na siku, ale brzuch boli bardzo i po wstaniu nie mogę iść tak mam sztywno z każdym krokiem. Dziwne uczucie…
    Po toalecie nie ma bólu.

#1 2024 – PCO i 2cs z inozytolem, który aktywował owulację (+9cs bezowulacyjnych)

Starania o #2 – 07.25 - 2. cykl po powrocie @ po porodzie
    ❌ B9: niedobór 2,21 ng/ml
    ✅ B12 586, witD 59,3, enzymy, białka, glukoza
    ⚠️ ferr 37 nisko, lipidogram niski, 🔎HCY 8,51 do zbicia

08.2025 – testy ovu, długie cykle, PCO?
    ❌nadczynność tarczycy: TSH 0,01 -> 0,047, Ft4 2,4 -> 1,32 -> 0,82✅; OB 16 -> 14; testo 0,58 ng/ml
    Przeciwciała i TRAB ok ✅
    B9 2,21 -> 3,8
    ‼️hiperkalcemia; PTH 118 -> 89,7, wapń 11,7 -> 11,6, niskie fosforany, -> ok✅, kryształy w moczu
    🔎USG tarczycy: mała objętość (8ml), obniżona echogeniczność, wzmożone unaczynienie → obraz zapalny

🛑 STOP 08.25 - pierwotne zapalenie przytarczyc
    💊kora wierzby białej 2x400mg, ALC 1g, witC 1g
    Wstrzymujemy się na pół roku, aby zadbać o organizm.

1.09 Oddział Endokrynologiczny

02.2026…⏳

#2026jestmój
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2024, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie bóle a jestem w 18tygodniu. Wczoraj lekarz na wizycie stwierdził miękka szyjkę ale nie skróciła się. Kazał brać nospe 3x1. Ktoś miał problem z miękka szyjka ?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ