Brak przyrostu masy ciała i obwodu brzucha
-
Witajcie! Obecnie jestem w 15 tc. Z racji różnych komplikacji leżę praktycznie cały czas, od samego początku ciąży. I martwi mnie to, że nie przytyłam ani kilograma, a mój obwód brzucha jest wciąż taki jak przed ciążą. Czy to jest w miarę normalne? Czy wam też brzuszki i waga zaczęły rosnąć w późniejszym okresie?
-
nick nieaktualny
-
Ja dopiero teraz od jakiś trzech tygodni zaczęłam troszkę tyć. Brzuszek mam duży, ale to moja trzecia ciąża. W pierwszej długo nic nie było widać, więc myślę, że nie powinnaś się martwić!
-
Ja jestem szczupłą osobą. Do 16 tygodnia ciąży schudłam (pomimo tego, że nie wymiotowałam) ponad kilogram. Teraz jestem w 22 tygodniu ciąży i od wagi wyjściowej jestem dopiero 1,5kg na plusie. Brzuszek zaczął mi się pojawiać od ok. 15 tygodnia. Najpierw minimalny, w 18 tygodniu już taki fajniejszy, a taki prawdziwy ciążowy pojawił mi się ok. 20 tygodnia.
Dopóki dzidzia rośnie i przybiera, wszystko jest w porządku. Nie przejmuj się. W 15 tygodniu Maleństwo ma jeszcze gdzie się ukrywać w Twoim brzuszku. Około 18-20 tygodnia nabiera i długości, i już nawet trochę masy, więc waga będzie musiała choć lekko drgnąć . -
nick nieaktualnyJa jestem w 26 TC i przez to ze od poczatku ciąży chudlam to teraz dopiero po powrocie do startowej wagi przytylam 1kg.Brzuch mam maly ale lekarz mówi ze najważniejsze ze dzidzia rośnie. Mi dodatkowo wyszla nadczynność tarczycy i ponoć przez to ta utrata wagi mimo nocnego podjadania.
SA plusy po ciąży będzie mniej do schudniecia -
Jestem w 15 tc. i mialam ta sama obawe, bo poki co nie przytylam ani troche, a nie mialam problemow z wymiotami czy cos. Cialo sie zmienia (wiekszy biust i brzuszek sie niesmialo pojawia), ale wskazowka wagi nie chce drgnac. Dzieki za ten watek, uspokoilam sie! Pozdrawiam!
-
Pociesze was obecnie 22tc. W I trymestrze na wadze -4kg mimo dużej ilości leżenia (spania ) i braku problemów gastrycznych
Potem długo długo nic waga w miejscu potem ciut do przodu ok 1kg i teraz plus 1.5kg. Tak wiec w bilansie mam póki co jeszcze jakieś 1.5kg do powrotu wagi sprzed ciąży a co dopiero o + myśleć ale jak wszystko jest ok to nie mam zamiaru sie przejmować ze nie tyjeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2018, 08:21
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Pociesze was obecnie 22tc. W I trymestrze na wadze -4kg mimo dużej ilości leżenia (spania ) i braku problemów gastrycznych
Potem długo długo nic waga w miejscu potem ciut do przodu ok 1kg i teraz plus 1.5kg. Tak wiec w bilansie mam póki co jeszcze jakieś 1.5kg do powrotu wagi sprzed ciąży a co dopiero o + myśleć ale jak wszystko jest ok to nie mam zamiaru sie przejmować ze nie tyje
woow,niezle!
a ile wazy dziecko wg usg połówkowego? -
czarna89% wrote:Hej:) ja jester w 18 TV. Przed ciaza Wazylam 45 kg. Mimo apetytu I brak wymiotow mdlosci it's Teraz wake 45,5. 21 Marca wizyta u lekarza to Zapytam czy to normal no pray 165cm juz wiecej powinnam wazyc. Brzucha wgl Nie widac.
-