X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Brak przyrostu wagi w II trymestrze
Odpowiedz

Brak przyrostu wagi w II trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamaila Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

• Waflut Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im większa waga wyjściowa przed ciążą, tym mniej powinno się przybierać w ciąży. Osoba ważąca 95kg przybierze raczej mniej niż osoba ważąca 50kg. Ja przed ciążą 86kg, w 18 tygodniu 85kg. Lekarz nie widział w tym nic niepokojącego :)

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaila wrote:
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

Ja też jestem w 20 tygodniu i schudłam kilogram od startowej wagi. Nie ma się czym stresować 😁

Kamaila lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ