X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Brak przyrostu wagi w II trymestrze
Odpowiedz

Brak przyrostu wagi w II trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamaila Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

• Waflut Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im większa waga wyjściowa przed ciążą, tym mniej powinno się przybierać w ciąży. Osoba ważąca 95kg przybierze raczej mniej niż osoba ważąca 50kg. Ja przed ciążą 86kg, w 18 tygodniu 85kg. Lekarz nie widział w tym nic niepokojącego :)

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaila wrote:
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

Ja też jestem w 20 tygodniu i schudłam kilogram od startowej wagi. Nie ma się czym stresować 😁

Kamaila lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ