X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Brak przyrostu wagi w II trymestrze
Odpowiedz

Brak przyrostu wagi w II trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamaila Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

• Waflut Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im większa waga wyjściowa przed ciążą, tym mniej powinno się przybierać w ciąży. Osoba ważąca 95kg przybierze raczej mniej niż osoba ważąca 50kg. Ja przed ciążą 86kg, w 18 tygodniu 85kg. Lekarz nie widział w tym nic niepokojącego :)

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaila wrote:
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

Ja też jestem w 20 tygodniu i schudłam kilogram od startowej wagi. Nie ma się czym stresować 😁

Kamaila lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ