X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Brak przyrostu wagi w II trymestrze
Odpowiedz

Brak przyrostu wagi w II trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamaila Debiutantka

Wysłany: 23 lipca 2024, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

• Waflut Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im większa waga wyjściowa przed ciążą, tym mniej powinno się przybierać w ciąży. Osoba ważąca 95kg przybierze raczej mniej niż osoba ważąca 50kg. Ja przed ciążą 86kg, w 18 tygodniu 85kg. Lekarz nie widział w tym nic niepokojącego :)

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaila wrote:
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

Ja też jestem w 20 tygodniu i schudłam kilogram od startowej wagi. Nie ma się czym stresować 😁

Kamaila lubi tę wiadomość

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ