Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Brak przyrostu wagi w II trymestrze
Odpowiedz

Brak przyrostu wagi w II trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Kamaila Debiutantka

Wysłany: 23 lipca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

• Waflut Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Im większa waga wyjściowa przed ciążą, tym mniej powinno się przybierać w ciąży. Osoba ważąca 95kg przybierze raczej mniej niż osoba ważąca 50kg. Ja przed ciążą 86kg, w 18 tygodniu 85kg. Lekarz nie widział w tym nic niepokojącego :)

age.png
  • Kam.ila Autorytet

Wysłany: 23 lipca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaila wrote:
    Jestem obecnie w 20 tygodniu ciąży. Od początku nie przytyłam ani kg, za to schudłam dwa.
    Czy też tak miałyście?
    W prawdzie u mnie otyłość bo przy 173 cm wzrostu ważę 95 kg a nie myślałam że w ciąży nie przytyje ani kg. Zaczynam się martwić :(

Ja też jestem w 20 tygodniu i schudłam kilogram od startowej wagi. Nie ma się czym stresować 😁

Kamaila lubi tę wiadomość

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ