butelki i akcesoria do karmienia
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie niektóre z was jeszcze nie wiedzą czy będą karmic butelką czy tylko piersią ale nawet w tym drugim przypadku warto choc jedną miec. Nie wiem czy działają te z systemem antykolkowym, ale moje dziecko kolki nie miało (używam Aventów i Dr Brown's) ale może taka synka uroda. Dostaliśmy sporo butelek Dr Brown's takich świątecznych z aplikacjami z USA, fajne bo u nas w Polsce takich nie ma, są tylko te zwykłe tradycyjne. Częśc odsprzedaję bo wszystkich napewno nie wykorzystamy, możecie zajrzec
Sama używam takich od 4 m-cy i aplikacja jest nienaruszona, ładne, kolorowe, ciekawsze od tych tradycyjnych ale takie też mam
http://allegro.pl/butelka-dr-browns-250ml-z-aplikacja-i-smoczkiem-i4391450355.html
http://allegro.pl/butelka-dr-browns-antykolkowa-250ml-trojpak-i4391520159.html
http://allegro.pl/butelka-dr-browns-250ml-mikolaj-plus-gratis-i4409293870.html
http://allegro.pl/butelka-dr-browns-antykolkowa-250ml-z-aplikacja-i4391476776.html
Z Łodzi i okolic możliwy odbiór osobistyweronika86, Magic lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
kochane są takie nakładki na sutki do karmienia, znajoma mi poleciła, zwłaszcza, że jak u mnie pierwsza ciąża i będzie pierwsze karmieie więc będzie bolało. Co do butelek to jeszcze nie wiem, ale również znajoma, podwójna mam poleciła mi butelki dr Brown's, nie są najtańsze, ale ona ich używała przy dwójce dzieci i jest zadowolonaLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic takie nakładki na sutki awaryjnie ciebie kup ale nie patrz na to że jak pierwsza ciąża to karmienie będzie dla Ciebie bolesne Wszystko zależy jak szybko dziecko "zaskoczy" jak prawidłowo ssać pierś. Mój synek szybko się nauczył już w szpitalu i nie miałam żadnych bóli ze strony karmienia
-
A ja obawiam sie wlasnie tego pierwszego karmienia w szpitalu,naczytalam sie jakie polozne sa niemile i nie chca pomoc,a panie od laktacji nie poswiecaja zbyt duzo uwagi mlodym mamom bez doswiadczenia. Zastanawialam sie nad wizyta w poradni laktacyjnej przed porodem,ale tam sa w opisach wizyty dla mam,ktore juz maja pociechy,a nie tych przed. Boje sie,ze szkola rodzenia nie da mi wystarczajaco duzo informacji. A co do butelek myslalam o CHICCO ze smoczkami antykolkowymi,chyba dzialaja,bo tu jedna z dziewczyn pisala,ze synek nie mial klopotu,a i moja szwagierka takich smoczkow uzywala i tez udalo im sie bez kolki.
-
Ja właśnie dzisiaj kupiłam dwie butelki Lovi Aktywne ssanie z smoczkami, jeśli któraś z dziewczyn ich używa, to chętnie poczytam opinie
Nie wyszły drogo, bo około 11 zł za jedną 250 ml.
Mam nadzieję się na nich nie zawieść jeśli okażą się potrzebne... -
GabiK, ja moje pierwsze szpitalne karmienie wspominam bardzo dobrze. Panie od laktacji były fantastyczne i na każde zawołanie. Ja akurat nie miałam problemów z przystawianiem, ale i tak potrafiły przyjść i zapytać, czy wszystko ok. Brodawki kilka dni mnie bolały, to chyba norma.
Ja mam butelki Lovi. I laktator elektryczny Lovi. Jestem bardzo zadowolona i przy drugim dziecku też będę z nich korzystać.
GabiK lubi tę wiadomość
-
GabiK polecam książkę "warto karmić piersią" M. N-Gugulska. Tam jest wszystko bardzo szczegółowo opisane, wszystkie możliwe sytuacje, co można, czego nie można itp itd. Polecam.
Myślę, że warto zaufać swojemu instynktowi a nie tylko paniom położnym, które rzeczywiście mają różny stopień empatii. Wg mnie wizyta w poradni laktacyjnej przed porodem raczej wiele nie wniesie. Dopiero jak dzidziuś zacznie ssać to wtedy można się wybrać do poradni. Bo to nie tylko zależy od mamy, ale również od dziecka.
A poza tym karmienia jak wszystkiego innego też się człowiek uczy (i mama i dziecko). Problemy które są na początku z reguły znikają później. Ale rzeczywiście warto poczytać na ten temat, albo w ogóle spotkać się z jakąś mamą, która obecnie karmi maluszka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2014, 09:07
GabiK lubi tę wiadomość
-
Myślę, że będziesz zadowolona. Naprawdę wartościowa pozycja. Autorkę znam osobiście, bo pomagała mi z karmieniem Synka, naprawdę sympatyczna osoba z wielką wiedzą i wielką misją, żeby pomagać mamom w karmieniu. Trzymam kciuki, żebyś miała tylko pozytywne doświadczenia z karmieniem piersią.
GabiK lubi tę wiadomość
-
Ja zamówiłam jedną butelkę antykolkową Tommee Tippee, podobno są bardzo dobre, ale zamierzam też zaopatrzyć się w butelkę dr Brown's. Mam nadzieję, że butelki spełnią swe zadanie jak najlepiej To właśnie o nich usłyszałam najwięcej pozytywnych opinii
-
Ja zaopatrzylam sie w Philips Avent Natural zestaw startowy i usmialam sie do lez jak odbieralam od Pana,ktory mi powiedzial " prosze pani, a co to jest zestaw startowy? Bo my sie od rana z kolegami zastanawiamy."
Do tego mam laktator elektryczny Medela Mini Electric. Naczytalam sie pozytywnych opinii,ale nie znam nikogo kto faktycznie uzywal,moze Wy macie jakies info z pierwszej reki czy faktycznie taka rewelacja jak pisza? -
Ja mialam 1but anty kolo TT i dla Kscpra byla za twarda..nie kombinowalam z butelkami i zostalam przy samej piersi a później wod ze zwykłego kubeczka ..warto mieć butelkę ok ale na poczatku chcąc kp radze ograniczać buteleczkę bo jednak idzie szybko dzidziusia przyzwyczaić do lwtwizny jak szybko leci i nie trzeba ssać piersi ...tylko awaryjnie but