Ćwiczenia w ciąży
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, jak jest u Was z aktywnością ruchową? Chodźcie na jakieś zajęcia, siłownię? Jeżeli tak, to jak czujecie się po takich ćwiczeniach? Jestem teraz w 18 tygodniu i dzisiaj zaczęłam chodzić na zajęcia ruchowe- zdrowy kręgosłup. Planuję też chodzić na siłownię (rowerek,bieżnia, ćwiczenia otwierające klatkę piersiową) i pilates. Dzisiaj było naprawdę ok, ćwiczenia z piłkami, wzmacniające kręgosłup i mięśnie miednicy, dlatego myślę,że z 3 razy w tygodniu można by było chodzić na takie zajęcia.
-
Dlugo sie zabieralam za cwiczenia, ale wczoraj wreszcie zaczelam. Nic mocno obciazajacego, na yt jest mnostwo filmikow z cwiczeniami, wiec bede z nich korzystac przynajmniej 4-5x w tygodniu, a najchetniej codziennie. Do tego codziennie mam prawie 6km spacer do pracy i z pracy, wiec poki co udaje mi sie jako tako utrzymac forme U mnie 22tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 13:28
-
Ja cwicze z plytami Chodakowskiej (dla kobiet w ciazy) i Lewandowskiej (tez dla kobiet w ciazy). Polecam zwlaszcza Lewandowska, na jej plycie znajduje sie az 6 treningow! Cwicze okolo 4 razy w tyg.
Invictia lubi tę wiadomość
"Daj każdemu dniu szansę stania się najpiękniejszym w całym twoim życiu. "
Mark Twain -
W pierwszej ciąży ćwiczyłam normalnie na siłowni, tylko nieco lżej. Niestety poroniłam.
Teraz z powodu plamień o nieznanym pochodzeniu musiałam się oszczędzać w I trymestrze. W II mam zgodę na rower, bieżnię, marsze, spacery, basen, jogę itp. Ogólnie wszystkie niesiłowe sporty.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mi gin pozwoliła jedynie spacerować. Na moje zapytanie, czy mogę jakąś jogę, zdrowy kręgosłup, rzekła - pani mi ciążę zagrozoną (jestem po poronieniu zatrzymanym) i żadne zumbry srumby i skakania nie są dobre na ciążę (ogólnie lekarz ok, żeby nie było ) także pozostają mi spacerki a przed ciążą duuuuużo ćwiczyłam - z racji niedoczynności tarczycy kilka razy w tygodniu siłownia/fitnessy i zumby
Zaqwsx lubi tę wiadomość
-
Ja ćwicze z Lewandowską, bardzo przypadły mi jej treningi, no i przez to,ze sama w ciazy byla mam pewnosc,ze cwiczenia sa bezpieczne Treningi dla kobiet w ciazy Chodakowskiej jakos mnie nie przkonuja,bo widzialam podskoki itp a wg mnie nie sa to wskazane cwiczenia....
-
labamba wrote:Ja ćwicze z Lewandowską, bardzo przypadły mi jej treningi, no i przez to,ze sama w ciazy byla mam pewnosc,ze cwiczenia sa bezpieczne Treningi dla kobiet w ciazy Chodakowskiej jakos mnie nie przkonuja,bo widzialam podskoki itp a wg mnie nie sa to wskazane cwiczenia....
Nie wiem, gdzie widzialas podskoki w treningu dla kobiet w ciazy chodakowskiej? mam ten trening i podskokow w nim nie ma Mam tez plyte Lewandowskiej i zgadzam sie, jest rewelacyjna
Mark Twain -
Fiufiu wrote:Można się zmęczyć tymi ćwiczeniami z Lewandowska? Mięśnie dostają popalić?
Wg mnie mozna sie zmeczyc Najlepsze na tej plycie jest to, ze jest tam, az 6 treingow! Wiec jesli chcecie sie zmeczyc po prostu wlaczacie wszystkie, jeden po drugim i na drugi dzien czlowiek ledwo chodzi Uwazam, ze ta plyta jest rewelacyjna, cwicze z nia 4 razy w tygodniu. Treningi sa krotkie, okolo 20 min kazdy, wiec w sam raz dla osob ktore maja malo czasu i dla tych, co chca zaczac na spokojnie. Ja polecamWiol lubi tę wiadomość
Mark Twain -
nick nieaktualnyDla mnie te wszystkie ćwiczenia z yt są tak nudne,że wyłączałam po 3 minutach i siadam na kanapie
Kiedyś ćwiczyłam z chodakowską , głównie killer i turbo wyzwanie (oczywiście nie w ciąży ) i czułam że to jest to
Te treningi Ani Lewandowskiej można znaleźć gdzieś na necie ,czy trzeba kupić płytkę? Może bym spróbowała -
Bridget wrote:Dla mnie te wszystkie ćwiczenia z yt są tak nudne,że wyłączałam po 3 minutach i siadam na kanapie
Kiedyś ćwiczyłam z chodakowską , głównie killer i turbo wyzwanie (oczywiście nie w ciąży ) i czułam że to jest to
Te treningi Ani Lewandowskiej można znaleźć gdzieś na necie ,czy trzeba kupić płytkę? Może bym spróbowała
Niestety trzeba kupic plytke. Cena ok 30 zl ale na niej jest az 6 treningow, wiec sie naprawde oplaca
Mark Twain -
Ja zanim zaszłam w ciążę bardzo aktywnie ćwiczyłam na siłowni (wolne ciężary), 3-4 razy w tygodniu. Przez pierwsze 4-mce ciąży umierałam z powodu mdłości, później przez 1,5 miesiąca przeprowadziłam się z mężem do teściów (remont mieszkania) i wtedy grane były tylko spacery.
Od ok 26tc jestem 2 razy w tygodniu na siłowni, jeżdzę na rowerku bądź chodzę na orbitreku (ok 25min), następnie małe ćwiczenia z hantelkami (do 2kg), wzmacniam górne partie ciała, następnie relaks na wielkiej piłce i rozciąganie na macie - czuje się jak nowonarodzona
Oczywiście jestem pod kontrolą lekarza, który nie widzi żadnych przeciwskazań co do ćwiczeń a że mam kilkuletnie doświadczenie na siłowni i bardzo dobrze znam swoje ciało to wiem na co mogę sobie pozwolić07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈