Ile się średnio tyje w 2 trymestrze?
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm może faktycznie. Ja co prawda nie ruszam się za dużo.. ale wody piłam dużo przed ciążą i teraz też. A wydaje mi się, że nie potrzebuję aż tyle, bo nawet nie chce mi się pić, tak piję chyba z przyzwyczajenia albo żeby żołądek zapełnić.
-
Ja przy wzroście 158cm i wadze wyjściowej 45kg teraz w 18tc ważę ok 49 kg, czyli przybyło mi ok 4 kg Piję parę litròw wody dziennie, w ogòle nie spożywam niczego co smażone, bo po tym wymiotuję... i nie jem praktycznie żadnych słodyczy i pieczywa, bo mnie od tego odrzuca. Jem za to dużo nabiału i wszystko co ostre Myślę że wagę mam dobrą jak na ten etap ciąży, zobaczymy jak będzie dalej
-
sznurowka wrote:Jak w temacie Dopiero zaczynam 2 trymestr, mam 158 zm wzrostu i normalne BMI. W 1 trymestrze nic nie przytyłam, a właściwie schudłam 1,5 kg i potem je odzyskałam, więc wyszło na zero. Ale już widzę, że zaczynam więcej jeść (chociaż się nie objadam do zapchania) i teraz po 13 tyg przytyłam 1kg w tydzień. Czytałam, że średnio powinno się ok. 0,5 kg na tydzień i boję się, że jak tak dalej pójdzie to przytyję niezdrowo za dużo. Jak to u was jest?
U mnie było bardzo podobnie.
Przy wzroście 160 cm ważyłam ok 48 kg. W pierwszym i drugim miesiącu ciąży schudłam 1,5 kg ale w 3 wróciłam do swojej wyjściowej wagi. II trymestr zakończyłam z 6kg na plusie czyli ważyłam 54 kg, ale od dwóch tygodni waga stoi mi w miejscu.
Wizualnie oprócz brzuszka nie przytyłam nic. Z tyłu podobno wyglądam jakbym w ogóle nie była w ciąży. Córcia ładnie rośnie, waży też całkiem sporo, na ostatnim USG w 26 tc 900 gram -
Ja w I trymestrze przytyłam tylko 1 kg a obecnie mam już więcej wagi o 5,5 kg. Przed ciążą przy wzroście 162 cm ważyłam 43 kg, więc należę do szczupłych osób. Moja mama też zawsze była szczupła, w ciąży przytyła tylko 9 kg i bardzo szybko wróciła do swojej wagi. Więc mam nadzieję, że po niej to odziedziczyłam i też tak będę miała. A u mnie jak narazie to tylko po brzuchu i piersiach widać, że jestem w ciąży
-
Ja sobie przytyłam przed ciążą (z 42kg do 51kg przy 150cm wzrostu). W pierwszym trymestrze waga mi skakała i w sumie wyszło na zero, a teraz przybrałam tak ok.2,5 kg. W większości poszło mi w brzuch i w biust. I mam nadzieję, że tak zostanie, nie zależy mi na większych udach czy ramionach . Niestety aktywnością nie grzeszę, więc pewnie trochę jeszcze mi ta waga podskoczy, szczególnie że czasem się skuszę na jakiegoś loda czy czekoladę...Amore2016 wrote:pół kilo na tydzień to naprawdę optymalny przyrost. A co do nagłego tycia to warto zwrócić uwagę, czy to nie przez wodę, która zbiera się w organizmie. Ja tak miałam i ginekolog stwierdził, że mój organizm najwidoczniej nie potrzebuje, aż 2 litrów dziennie. Ograniczyłam wodę, więcej się ruszam i mam nadzieję, że tak zostanie do porodu
-