Imiona dla dzieci
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla chłopca nie było u nas problemu, miał być Leon.
Jednak będziemy mieć dziewczynkę, więc już były schody, bo nic mi się nie podobało. Po długich poszukiwaniach stwierdziłam, że będzie Cecylia. Tylko ze zdrobnieniem krucho. Mąż zaproponował Lilianę i będzie mała Lili
Moja mama na wieść o Cecylii po prostu eksplodowała. Że absolutnie nie damy tak dziecku na imię, bo zna dwie Cecylie i obydwie są wredne, poza tym jak do niej mówić, Cela? W celi siedzą więźniowie i mordercy. I stwierdziła, że nie będzie mówić do małej po imieniu. Tak mnie wtedy zdenerwowała, że o drugim wyborze imienia dowie się chyba już po narodzinach małej. -
My się zastanawiamy między Tymonem, Marcelem, Aleksandrem, Filipem. Powiem szczerze, że dla nas to trudny orzech do zgryzienia . Ostatnio stwierdziliśmy, że może najlepszym rozwiązaniem będzie wybór imienia po narodzinach synka. Mam nadzieję wiecie na takie olśnienie, że spojrzymy i będziemy wiedzieć .
-
Ja od początku czuję, że będzie dziewczynka i na prenatalnych na 80% lekarz powiedział, że córa, ale wolę się nie nastawiać I od samego początku czuję, że to Tosia. Tyle, że moja brzydsza połówka nie chce się za żadne skarby na Tośkę zgodzić! A ja po prostu wiem, że to Tośka i koniec kropka, to to imię! Zastanawiamy się nad Kają, choć podoba nam się też Lena, ale Lenek do zatrzęsienia ostatnio, a i w rodzinie 2, więc odpada Osobiście chciałam Helenkę (stąd kompromis i Lena ) Jeśli będzie chłopak to prawdopodobnie Oliwer lub Oluś, ale bardziej opcja 1. Co do dziadków to jakoś nie bierzemy pod uwagę ich opinii kochać wnuczęta i tak będą, i jak napisała Fiufiu, z imieniem się osłuchają i będzie ok
-
U nas w 13 i 17 tygodniu najprawdopodobniej dziewczynka , 21 listopada będzie połówkowe mam nadzieję że dziewczynka została . Jeśli tak imię już wybrane będzie Zoja inne , wyjątkowe i mało spotykane
Jeśli był by drugi Syn to Joachim ale mam nadzieję że jednak zostanie dziewczynka hihi -
USG w 18 tygodniu już potwierdziło na 100% synka Jakoś tak się złożyło, że jeszcze przed ciążą obojgu nam się spodobało imię Kazimierz, to jest zabawna anegdota, raz w żartach palnęłam, że może kiedyś dziecku damy imię po jakimś polskim królu bo tata to pasjonat historii - zaczęliśmy wymieniać imiona królów no i ten Kazimierz jakoś tak nam się obojgu spodobał xD Więc jak sie okazało, że synek to automatycznie nam to imię "wróciło" i jakoś nic innego wpaść nie chciało.
Oczywiście wszyscy protestowali, niektórzy nawet dosyć intensywnie :p Ostatecznie teraz wszystkim się już podoba29 lat, Hashimoto, czekamy na Kazia
termin 25 marzec 2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Odnośnie imion... u nas stanęło na Franku chociaż jeszcze zastanawialiśmy się nad Witkiem
Brat opowiadał mi historię jak niekoniecznie trzeźwy tatuś poszedł zarejestrować synka. Zamiast SZYMON w przypływie euforii i % nazwał dziecko MYSZON
I tak sobie chodzi po świecie mały Myszonekbejb lubi tę wiadomość
Ola_89 -
nick nieaktualny
-
U nas będzie Laura albo Andrzej
z dziewczynka nie było problemów oboje pokochaliśmy to imię, z chłopcem negocjacje byly ale znaleźliśmy coś wspólnego
Na resztę ludzi nie patrzymy, podoba się to super, nie to się przyzwyczajaedwarda20 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
bedzie Bruno👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???