Imiona dla dzieci
-
WIADOMOŚĆ
-
A moje już urodzone dzieci to Amelia lat 13 i Nikodem lat 10. Oba imiona stały się dosyć popularne ale wtedy jak ja dzieciom wybierałem imiona to jeszcze takie nie były.
Asiaf, ZUZAUK lubią tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
U nas na 90% będzie wymarzona córeczka więc Julia. Mąż chciał Joanna ale mi się kojarzy z kobietami z ciężkim charakterem, więc poszliśmy na kompromis i to będzie drugie imię. Julki znamy 3 wśród dalszych znajomych, w różnym wieku, ale wszystkie są śliczne, przebojowe (choć jedna rośnie na małego urwisa), więc nam się fajnie kojarzy. Dla synka miało być Marcin Maksymilian. Pamiętam jak 27 lat temu wybrałam imię dla brata - Krzysztof po koledze z przedszkola, który był mądry i spokojny i mój brat też taki jest, a do tego jest nauczycielem
-
My decyzji jeszcze nie podjęliśmy. Mamy trzy wybrane imiona Artur, Maksymilian albo Borys. Myślę, że ostateczną decyzję podejmiemy już po narodzinach Pewność mamy za to co do drugiego imienia, Jakub, po synku mojej siostry.
-
Kijuki wrote:Dziewczyny, a co myślicie o imieniu Natasza? Rozważamy z mężem to imię wlasnie, ale bardzo nam zależy zeby nie zrobic dziecku imieniem krzywdy.
Kijuki lubi tę wiadomość
-
U nas jest Artur I wszyscy mówią, że bardzo mało spotykane.
-
bergamotka wrote:Halinka, albo Tereska. Jak nie wytrzymam krytyki (bo wszyscy niezadowoleni, że takie niemodne) to Lidka.
Ostatnio bylam u fryzjera, gdzie fryzjerka to naprawde bardzo prosty czlowiek. Zapytala mnie jak ma na imie moj syn. Mowie Henryk. A ona na to: "coo? dzieci sie beda z niego smiac". Pozostawilam bez komentarza i polecam Ci zrobic to samo.Siilike lubi tę wiadomość
-
Illą wrote:Artur - też braliśmy to imię pod uwagę. Ale zdecydowaliśmy się na Aleksander, w skrócie Aleks
Spotkałam się z Aleksami jako oddzielnym imieniem. A Aleksander to raczej w skrócie Olek -
Dla mnie tez Aleksander to Alek/Aleks wiec zalezy jak kto sobie zinterpretuje... znam kilku Olkow i Olek to ich pelne imie, nie jest skrotem od Aleksandra, jedynie w jednym przypadku tak jest...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ale głownie w szkole itp. Mówi się Olek nie spotkałam się szczerze by ktoś skracał jako Aleks, ale może to od rejonu zalezy
Tak czy siak znam paru Olków i to fajne chłopaki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 10:48