Imiona dla dzieci
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Ja znam trzech Aleksandrow - Aleksow doroslych i dwoch malych ponizej 3 lat, wiec jak sie chce, to sie da wyegzekwowac jaki skrot do imienia bedzie używany... lekko nie jest bo jak mowisz na malych Aleksandrow tez otoczenie poczatkowo Olkowalo, ale wystarczylo, ze rodzice za kazdym razem konsekwentnie powtarzali, ze ich syn nazywa sie Aleks a nie Olek a i samo dziecko mowilo o sobie Aleks jak juz ogarnelo mowe, to i otoczenie sie przyzwyczailoserena1989 wrote:Ja mam Aleksa, ale od początku wiedziałam, że damy mu na imię po prostu Aleks. Chcieć to sobie można, ale i tak na Aleksandra otoczenie będzie mówić Olek i taka prawda... Nie znam żadnego Aleksa, który jest skrótem od Aleksandra.  

Instagram
 @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
 Starania start -> 2013
 [*] 10tc (2015)
 [*]8tc (2018)
 3xIUI 
 1 ICSI
 ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
 ->27.11 transfer 🐣🐣
 ->14dpt beta 1700
 ->21dpt beta 10275
 ->31dpt biją   
 -> 39dpt bije 
 -> 18.08.2018 (40+0) córeczka 

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
 -> 25.08 start Cyclo Progynova
 -> 14.09 💉
 -> 25.09 Punkcja
 -> 29.09 Transfer 🐣
 -> 14dpt beta 1700
 -> 23dpt 
 -> 16.06.2021 (39+5) synek 

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
 http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualnyU nas bedzie córeczka Sophie ... mamy już Victorię i synka Oscarka .
 Osobiscie nie mamy problemów z wyborem imion. Dla chłopca bardzo łatwo nam przychodzą pomysły które akceptujemy oboje. Gdyby był chłopiec miałby na imie Zac 
 Podoba mi się jeszcze Ted,Filip,Michael.Olek,Aleks - troche sporo wyboru jak dla mnie i jeśli mielibyśmy tyle dzieci hehe to byłoby bez problemu aby coś wybrać .Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2018, 07:35 
- 

Ja bardzo lubię tradycyjne imiona i też mamy taka tradycję w rodzinie Ja mam na imię Róża, mój brat Kazimierz, siostra Teodora, więc raczej oldschool Ja mam na imię Róża, mój brat Kazimierz, siostra Teodora, więc raczej oldschool 

Podobają mi się bardzo - Stanisław, Franciszek, Helena, Marianna i "owocowe" Jagoda, Malina joe anna, Renes lubią tę wiadomość joe anna, Renes lubią tę wiadomość
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualnyJagoda fajne imieRozia87 wrote:Ja bardzo lubię tradycyjne imiona i też mamy taka tradycję w rodzinie Ja mam na imię Róża, mój brat Kazimierz, siostra Teodora, więc raczej oldschool Ja mam na imię Róża, mój brat Kazimierz, siostra Teodora, więc raczej oldschool 

Podobają mi się bardzo - Stanisław, Franciszek, Helena, Marianna i "owocowe" Jagoda, Malina  
- 
                        nick nieaktualny
- 

Rozia87 wrote:Ja bardzo lubię tradycyjne imiona i też mamy taka tradycję w rodzinie Ja mam na imię Róża, mój brat Kazimierz, siostra Teodora, więc raczej oldschool Ja mam na imię Róża, mój brat Kazimierz, siostra Teodora, więc raczej oldschool 

Podobają mi się bardzo - Stanisław, Franciszek, Helena, Marianna i "owocowe" Jagoda, Malina
 Róża, przepiękne imię
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualny
- 
                        nick nieaktualny
- 

U mnie miała być Laura a jest Patryk:-)Kalija wrote:Z mężem rozważaliśmy Marceline, Laurę i Natalię. Mi się podobały też Iga i Pola, ale mąż się nie zgodził. Dla chłopców tylko Błażej.

No i chyba będziemy mieć Błażeja:)
- 
                        nick nieaktualny
- 

U nas córka będzie mieć na imię Zofia-po mamie ze strony mojego partnera.Chciałam po mojej mamie dać-Weronika ale nie pasuje do nazwiska a chciałabym,żeby imię z nazwiskiem dobrze brzmiało.
- 
                        nick nieaktualnyMy mamy 4 na krótkiej liście - pewnie wybierzemy któreś z nich: dziewczynka Danusia albo Krysia, chłopak Tadeusz albo Ryszard. Lubimy tradycyjne imiona i to takie mało popularne - muszą być na dole wszystkich statystyk 
 Jeszcze jedno mi się przypomnialo: Józef dla chłopca - bardzo podoba się mężowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 21:57