Jaki wózek wybrać? WIKI czy Grander?
-
WIADOMOŚĆ
-
są bazy montowane również pasami, chodzi o to że montujesz ją raz pasami i w razie potrzeby wyjmujesz ale nie musisz za każdym razem pasami się bawić np. pierwsza lepsza z brzegu http://www.wozkifoteliki.pl/bazy-na-pasy/157-maxi-cosi-easybase-2.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 20:59
-
Kiddy jest mocowane albo za pomocą samych pasów albo za pomocą bazy isofix. Różnica w cenie baz Maxi Cosi do mocowania tylko pasami a tymi wyposażonymi w system isofix jest nieznaczna ok 100zł, co przy cenie 500-600zł plus fotelik 400-500zł nie jest zbyt atrakcyjna na korzyść bazy tylko na pasy.
Pannaniedzwiedzia tak mi namieszałaś w głowie tym Kiddy, że teraz mailuję z producentem wózka jaki wybrałam w sprawie adapterów, na razie wiem,że są. Teraz czekam na potwierdzenie możliwości bezpośredniego zamówienia u Tako.
A przy okazji - nie dotarłam wczoraj do maxi-baby i mam do Ciebie pytanie - czy zestaw Kiddy fotelik i baza jest dostępny w pełnej kolorystyce od reki czy trzeba zamówić i trochę poczekać, jeśli czekać to jak długo? I drugie -czy mają w sklepie parasolki do fotelika, bo strasznie mi się spodobało to rozwiązanie, zwłaszcza gdybym się umówiła z koleżanką na kawę i maluch by zasnął w foteliku. Rodzę 1maja, więc akurat wiosna-lato. -
GabiK - a jaki wózek wybrałaś?
W sklepie się zamawia wszystko i trzeba czekać 2-3 tygodnie. Parasolkę też można zamówić (jakieś przykładowe widziałam jednak), ale wychodzą one dość drogo - z tego co pamiętam cena podobna do moskitiery. Ja parasolkę dokupię na jakimś bazarku typu Marywilska gdzie jest tego do wyboru do koloru.GabiK lubi tę wiadomość
-
Pannaniedzwiedzia z wózkiem mam teraz trochę dylemat. Napaliłam się strasznie na Kiddy i już nie odpuszczę Byłam dziś na Malowniczej w MaxiBaby i pan mi wszystko pokazywał. I tu ciekawostka, potem pojechałam do Świata Dziecka na Al. Krakowskiej i ten sam zestaw fotelik+baza u nich jest taniej tzn. fotelik 599+baza 539zł co daje 1138zł, ale przy zakupach powyżej 600zł bodaj dają rabat 5%, więc wychodzi 1081zł, a w Maxi 1278, prawie 200zł drożej. Wózek ciągle tkwi mi w głowie Tako - Omega Black albo City Sportime. Producent już mi odpisał, że mają adaptery do Kiddy, ale w żadnym sklepie nie widziałam tych wózków na żywo. Dziś oglądałam BabyDesign, bo ma lepsze rozwiązania techniczne niż X-Lander (w X-L nie ma możliwości montowania spacerówki przodem do kierownicy i pan ze sklepu powiedział,że adaptery do Kiddy są słabe, nie dopinają się) W przyszłym tygodniu wyruszam na poszukiwania sklepu z wózkami Tako,żeby ostatecznie na coś się zdecydować, bo mąż już zły,że codziennie coś innego mu mówię, a to X-Lander, a to Bebetto, a to Babydesign, a potem znowu wracam do Tako i cierpliwości mu już dla mnie nie starcza:-)
Acha,pani ze sklepu Maxi Baby strasznie zachwalała Adamex, wygląd niezły, ale w necie są straszne opinie o awaryjności tych wózków i beznadziejnym serwisie po zakupowym. Tymczasem Tako reaguje szybko na maile, a ludzie w necie mówią, że jak coś im się popsuło to producent przysyła kuriera i szybko wymienia to z czego klient jest niezadowolony. -
Nie miałam pojęcia, że w Świecie Dziecka tak cenowo atrakcyjnie wygląda KIDDY.
Z wózkiem mam ten sam dylemat. Nie miałam jeszcze czasu i jest ciutkę za wcześnie, żeby ciągać męża,po sklepach ale w internecie spodobał mi się TAKO CITY.
Byłam w listopadzie w CH Marywilska i w jednym z boksów z wózkami byli przedstawiciele TAKO. Co to za numer boxu mogę spróbować jakoś poszukać, ale tych boksow na Marywilskiej z wózkami jest ograniczona ilość i można je spisać ze strony internetowej CH Marywilska i chodzić od boksu do boksu aż się trafi ten właściwy.
Na Marywilskiej jest również boks, tuż przy drzwiach wyjściowych, gdzie gościu sprzedaje wózki Camarello i Adamex. Ma mega gadane aż w pewnym momencie robi się to irytujące. On również zachwalał Adamexa - i nie powiem, wózek elegancko zrobiony, dokładnie wykończony, porządne materiały, ale z wyglądu i kolorystyki nie przypadł mi do gustu. Oraz to, że ten gość tak go zachwalał, że aż podejrzane.
Kiedy planujesz zakup wózka oraz fotelika i wózka? Wózek w sklepie internetowym czy stacjonarnym np na Marywilskiej? Bo może jakbym się zdecydowała na TAKO City, i ty również to dałoby się od sprzedawcy wyciągnąć zniżkę za zakup 2 wózków...
Ja bym chciała już ok 2 połowy lutego zamawiać wózek, a po jego otrzymaniu kupić fotelik KIDDY. -
Ja też myślałam pod koniec lutego, skoro trzeba czekać ok 21dni to byłoby w sam raz, chcę mieć wszystko gotowe na koniec marca i ostatni miesiąc już tylko czekać na poród, kto wie czy się maluch nie pospieszy. Wybiorę się na Marywilską pooglądać, a jeszcze wcześniej zajrzę do sklepu na Puławskiej 430, tam jest taki wielki hangar. Wyczytałam w necie,że mają Tako, są wymienieni na stronie Tako. Zapytam od razu o rabat w przypadku kupna dwóch. Na razie przyglądam się Tako Moonlight Omega Black, nie ma okienek, ale za to dwa amortyzatory. Cena super atrakcyjna i opinie też same dobre, jedynie waga to problem, bo 15kg. Ale dla mnie to bez znaczenia. W kwestii rozwiązań technicznych jest równy Sportime,ale nie każdemu może przypaść do gustu kolorystyka. Gdyby Sportime zbliżył się cenowo do Omega to ja w to wchodzę obiema nogami, termin zakupu druga połowa lutego też mi pasuje
Dam Ci znać jak się w przyszłym tygodniu dowiem czegoś w tym sklepie na Puławskiej. -
dziękuję. To czekam na relację z poszukiwania wózków TAKO . Mnie interesuje do obejrzenia jedynie TAKO CITY MOVE, więc jakbyś gdzieś go odnalazła to proszę o namiary,bo jestem lekko unieruchomiona przez chorobę męża i nie mam z kim jeździć poszukiwać ani kiedy.
Nie wiecie z czego może wynikać taka duża różnica w wadze wózków - 5kg,między dwoma wózkami które wyglądają niemal identycznie? Mam na myśli właśnie TAKO CITY MOVE i Camarelo Carmela. -
Relacja z dziś Byłam w sklepie na Puławskiej 430. Była tam TAKO City Sportime, czerwony, cena 1650zł. Ale trzeba zakupić wózek wystawiony w sklepie. O rabacie przy zakupie pan nie bardzo chciał dyskutować, powiedział,że i tak wystawia z najniższą ceną jaką znajdzie w necie. Wózek stał akurat obok Tutka Grander Play i Tambero. I TAKO jest wyraźnie większy, zarówno gondola jak i spacerówka. W przypadku spacerówki to może być zaleta na jesieni i zimą, kiedy trzeba dziecko cieplej ubrać, a wtedy przestrzeń w spacerówce będzie miała znaczenie. W tym sklepie nie mają KIDDY, jest za to Maxi Cosi w limitowanej edycji pokryć, ładne.
Potem pojechałam znowu do Świata Dziecka na Krakowskiej sprawdzić te ceny Kiddy, bo zastanawiało mnie strasznie jak to zrobili,że mają cenę Evolution Pro 2 599zł, kiedy wszędzie indziej to 749zł. Pan sprawdzał w systemie i się zamotał. Mówił,że ta niższa cena jest za fotelik z możliwością przypinania na bazie isofix lub pasami, a ta wyższa (bo był tam identyczny na moje oko zestaw za 1399zł) cena dotyczy fotelika Kiddy Evo lunafix, którą mocuje się tylko do bazy isofix, ale ciągle mieszał. -
A co do wagi to niektórzy producenci zwyczajnie ją zaniżają, a innym elementem wpływającym na wagę są koła, pompowane zwłaszcza. Centymetr szersza średnica i 1kg więcej. Oraz inne elementy, np. budka. W jednych budkach jest o pas lub dwa dłuższa, Dodatkowe amortyzatory, ilość łożysk w kołach, długość ramy i już się uzbiera 5kg więcej
-
GabiK, z tego co widzę to w Świecie Dziecka na Krakowskiej mają niezły bałagan a sprzedawcy nie do końca mają pojęcie co sprzedają. Byłam tam dziś i pytałam o cenę fotelik+baza KIDDY Evolution Pro 2 to mi podali 1399 zł + rabat 5%. Spytałam o oryginalne moskitiery KIDDY to mi sprzedawca powiedział, że nie ma ich u nich. Spytałam czy te foteliki KIDYY można przypinać jedynie pasami jesli nie mam ISOFIXa- odp sprzedawcy, że nie.
Jak dla mnie o wiele korzystniej cenowo i pod kątem wiedzy wypada sklep Maxi Baby. Dogadać się z nimi można do ceny i będą mieli oryginalne akcesoria.
Teraz wózek Czy na Puławskiej jak byłaś to mieli tylko jeden egzemplarz TAKO City Sportime, czy można u nich zamówić? I przy takim zamówieniu cena się zwiększy? Jakoś też mi ten sklep z Twojej opowieści niepewnie wygląda. Nie wiesz czy w niedziele mają otwarte? -
Ten sklep na Pulawskiej to taki hangar i jeden sprzedawca potrafi udzielic odpowiedzi. Niestety jest bardzo nieszczesliwy,bo opowiedzial mnie i mojemu m ile zarabia, ze przyjeli nowa pania na kase i ona ma tyle samo i ze on rzuca te robote i ze tam ciagle ktos odchodzi z pracy itd. Cena na Sportime jest na ten wozek ze sklepu,teraz Tako ma promocje 10% rabatu do 31.01. Jesli zamowisz inny kolor to juz nie wiadomo jaka bedzie cena,bo sprzedawca mowil,ze on dopiero bedzie wtedy negocjowal z dostawca,wiec w sumie to jakas lipa. Pytalam ile by kosztowala ta Omega Moonlight,ktora chcialabym kupic to nie umial mi powiedziec,bo nigdy nie mial takiego wozka,a to model 2014.
W Maxi tez nie maja i nie beda mieli Tako,wiec jeszcze wyszukalam,ze sa min 2 stoiska na Marywilskiej i jeden sklep na Bialolece. W pon zaczynam dzwonic i pytac czy maja te modele,bede tezpytac o City Move to dam Ci znac.
Acha ten sklep na Pulawskiej w internecie jest godz otwarcia w niedziele,ale na drzwiach sklepu tylko do soboty.
Adaptery do Kiddy roznia sie od tych do Maxi i jesli zalozyc na takie od Maxi to fotelik nie bedzie sie do konca dopinal. Nie kliknie,bo jeden ma zakraglone koncowki a drugi sciete.
Niestety jeszcze ich na oczy nie widzialam,bo nigdzie nie bylo,ale na stronie Tako juz maja i fotelik i baze,wiec adaptery tez. I mozna zamowic od nich. Koszt 85zl i przesylka 20zl(to chyba za pobraniem) -
To troszkę Ciebie wykorzystam. Z Marywilskiej mam 2 wizytówki stoisk z TAKO. Oba mają strony na facebook:
https://www.facebook.com/jolimpex?fref=ts - boxH132
https://www.facebook.com/hexpol?fref=ts -boxH024 i H046
Właśnie patrze, że HEXPOL ma w ofercie również KIDDY
Natomiast nie mogę sobie przypomnieć przed którym stoiskiem ostrzegała mnie szwagierka. Próbowano ją tam oszukać kilka miesięcy temu jak kupowała TAKO MILLE, dając jej nieoryginalne części. Ostrzegała mnie przed stoiskiem z mężczyzną,ale w obu sprzedają mężczyźni )Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2015, 19:09
-
Wymyśliłam ,że obdzwonię wszystkie sklepy wymienione na stronie Tako i będę pytać czy mają konkretnie te wózki.
Co do Kiddy, przewertowałam internet szukając skąd bierze się różnica w cenie fotelika 599zł a 749zł. Otóż 599zł to Evolution Pro, a 749zł Evolution Pro2, a w świecie dziecka mają je źle oznaczone i stąd sami nie wiedzą który jest który a na oko wyglądają tak samo. Nie doszukałam się różnic, według opisów obydwa mocuje się na bazie i pasami.
Jeśli nie uda mi się znaleźć Omegi Tako to jeszcze pozostaje mi Babydesign Husky lub Lupo, bardzo dobre opinie, parę mankamentów typu krótka budka i jak dla mnie pałąk w spacerówce mógłby być obszyty eco skórą a nie materiałem, ale to detale. Kolorystyka też do mnie nie przemawia, ale koniec końców nie musi mi pasować do torebki :-)Husky ma fajny zestaw dodatków: mufka, przypinana do wózka torba termiczna na butelkę, kocyk i oczywiście moskitiera i ochrona przed deszczem.