Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kaszel
Odpowiedz

Kaszel

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dopadło mnie przeziębienie. Z katarem sie jakoś uporałam ale męczy mnie kaszel od wczoraj. Pije Stodal ( polecił mi ginekolog ) i syrop z cebuli - jest niby trochę lepiej ale się martwię bo za każdym razem jak kaszle to spinam brzuch. Podobno kaszel może wywołać skurcze. Ja takowych nie mam ale gdzieś w necie wyczytałam w necie o dziewczynie, która w 16 tygodnia kaszlała i pękł jej pęcherz płodowy. Myślicie, że to możliwe ?

• DarkAngel666 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czasami też sobie kaszlnę, albo kichnę tak, że mam wrażenie, że mi się wszystko w środku rozleci i czuję wręcz ból, ale znalazłam sposób, gdy czuję, że coś się zbliża to podkurczam nogi i schylam się tak, aby brzuch nie był napięty i to mi pomaga. Czasem biorę rozkurczowo No-Spę Forte, tak mam polecone. Poza tym mam coś wrażenie, że za dużo "czytasz internetu" i wkręcasz sobie różne rzeczy, a to bardziej szkodzi niż kaszel :) Też niedawno dopadło mnie przeziębienie. Dużo leżałam, a moja ginekolog zaleciła mi rutinoscorbin, syrop Pini, a nawet krople do nosa, więc można spokojnie się leczyć. Zdrowia życzę ;)

uska31 lubi tę wiadomość

961le6ydzx2vaobx.png
  • Psota Koleżanka

Wysłany: 8 października 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby każdy kaszel miał powodować skurcze, to niebezpieczne byłby inne czynności w których dochodzi do napinania mięśni brzucha: każde zakrztuszenie, wymioty, zatwardzenie, podnoszenie się z łóżka byłoby niebezpieczne.
    Trzeba by było tylko leżeć.

Ja jak zbyt długo nie jestem u lekarza, to też się nakręcam ;)
    Normalnie staram się patrzeć tylko na swój kalendarzyk ciążowy aby nie zwariować...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez slyszalam,ze kaszel powoduje skurcze i chociaż teraz mam kaszel,to na razie jest ok.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ