kiedy kupować rzeczy dla dziecka?
-
WIADOMOŚĆ
-
Kiedy zaczęłyście kupować ubranka dla dziecka, mebelki, akcesoria?
łóżeczko, wózek i wanienkę dostanę od brata i siostry męża, o pieluchach obcążkach i wyprawce do szpitala pomyślę później ale korci mnie by kupić pakę ciuchów, koleżanka się chce pozbyć.. wprawdzie ona rodziła w marcu ja będę w listopadzie, myślicie, że warto? jestem w 20 tygodniu.marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc
-
Pierwsze ubranka zaczęłam kupować w 5-6 miesiącu.
Wózek,łóżeczko,pościel,komody kupiliśmy pod koniec 7-go miesiąca. Kosmetyki do pielęgnacji,pampersy w połowie 8-go miesiąca.
Na początku 9-go miesiąca spakowałam się do szpitala Wszystko na spokojnie.mary84, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem w 20 tygodniu. I wspolnie z mezem postanowilismy pomalu organizowac rzeczy dla dziecka tak by nie kupowac wszystkiego "na raz". Jezeli trafiam na jakas fajna promocje pieluszek czy innych kosmetyków to kupuje :)Tak samo z ciuszkami. Takim sposobem mam juz kilka fajnych rzeczy a nawet nie odczulam tego finansowo. Jeżeli masz możliwość kupienia czegoś fajnego po kosztach - myślę ze warto :)Czas leci bardzoo szybko i lada moment nasze maleństwa będą z nami
mary84, Ewela87, hannula lubią tę wiadomość
-
Ja bym kupiła na Twoim miejscu...Jeśli koleżanka chce się pozbyć,a Tobie się przydadzą to spoko. Ja mam już wszystkie ciuszki,wiele dostałam,część kupiłam (i to duuuużo wcześniej). Dostałam też butelki, kocyk, pościel i poszewki, ręczniki. Sama z siebie kupiłam pieluchy tetrowe i flanelowe, chustę (bo trafiłam taniej), śpiworek do spania i podgrzewacz (też był okazyjnie). Też myślę,że warto to rozłożyć w czasie,żeby potem nie latać za wszystkim na hurra. Większe rzeczy, typu wózek, łóżeczko czy wanienkę,to wiadomo - później. Ale te małe rzeczy, pierdółki tak zwane, potrafią być upierdliwe i te chcę kupić wcześniej. Gdyby Młody się pospieszył,to Mąż duże zakupy ogarnie,a przy tych małych nie ma szans
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJak chodzi o mnie,to...
Wózek-jak tylko jest okazja,to warto kupic,my kupiliśmy jakos na poczatku piątego msc.
Szafki do pokoiku-tez jak tylko jest okazja,kupiliśmy jakoś w podobnym terminie co wózek...
Ciuszki-dostałam od koleżanki w piatym msc,a potem juz sama zaczęłam chodzić po lumpeksach i trafiam ciągle na śliczne ciuszki za grosze
Łóżeczko kupimy w sierpniu i cala reszte tez sierpien/wrzesien.
Termin mam na polowe październikaMartika87 lubi tę wiadomość
-
Ja tak naprawdę zaczęłam kupować jeszcze zanim zaszłam w obecną ciążę (wcześniej dwa razy poroniłam) i w zabobony nie wierzę Ubranka kupuję, jak tylko trafi się promocja. Kosmetyki, wyprawkę, jakieś drobiazgi - tak od 3-4 miesiąca, a teraz jestem na fali poszukiwań wózka i mebli. Myślę, że do końca 7 miesiąca już będę miała wszystko. Uczulona też jestem na przedwczesny poród, bo w mojej rodzinie to częsty przypadek i nie chciałabym nagle w ósmym miesiącu urodzić i być bez niczego.Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Przyznam, że mnie poniosło troszke z ciuszkami. Mam już prawe całą wyprawkę. Bałam się, że nie wyrobię się w czasie- będę miałą bliźniaki i stąd tez ten pośpiech. A jestem dopiero w 23 tyg. Szafę już kupiłam i przewijak do pokoiku. łóżeczka w sierpniu, wózek dostanę a kosmetyki we wrześniu/początek października. Bliźniaki wyskakują zazwyczaj wczesniej, więc tez chcę być przygotowana:)
karmar, Ewela87, aneczka1983, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
-
ja też się nie powstrzymałam i kupiłam od znajomej zestaw ciuszków
marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc
-
Ja zamierzam od września ruszyć z kopyta z wyprawką, ale kilka rzeczy takich jak przewijak czy podgrzewacz już mam. Ciuszki w większości będę mieć od kuzynek i koleżanek, do kupienia pozostanie mi ewentualnie sama drobiazgarnia, ale też nie zamierzam czekać na ostatnią chwilę. Nie dajmy się zwariować
-
Ja mam jużprawie wszystkie ubranka, dzisiaj kupiłam w komisie ko,łyskę, ale trzeba ją odmalować, łóżeczko otrzymaliśmy w spadku- też czeka do malowania, wózek wybrany, reszta rzeczy- chodzę, szukam promocji i kupuję powoli
-
My już mamy z kolei wózek, który kupiliśmy używany ale bardzo okazyjnie i w super stanie także już sobie stoi i narazie się kurzy ! Ale już jest. Łóżeczko dostałam w spadku od brata więc też już mamy. Chciałabym już zacząć kupować ciuszki...ale jakoś sama nie wiem jak się do tego zabrać!? Jakie duże kupić? Co pierwsze, co się przyda, a co nie bardzo narazie...
-
Ja się przyznam że tak od 13 tyg coś tam zaczęłam kupować na tą chwilę mam już wszystkie ciuszki,rożki,kocyki,reczniczki,trochę kosmetyków i pampersy a łóżeczko jadę po 10sierpnia kupić natomiast z wózkiem jest problem bo podoba mi się 50roznych i niewiem który wybrać hihi:-D
Lila84 lubi tę wiadomość
-
a my mamy już wszystko jako że to moje drugie dziecko wózek zamówiłam tydzień temu odbiorę w listopadzie, bo termin na początek grudnia ale była okazja, rzeczy tez trochę już kupuje bo mamy synka 4 letniego a teraz będzie dziewczynka i fajnie by było parę rzeczy mieć. ale generalnie wszystko zostało dla naszej malej po starszym bracie