X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kiedy najwcześniej i najpóźniej wykonać USG połówkowe
Odpowiedz

Kiedy najwcześniej i najpóźniej wykonać USG połówkowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobiety,
    Chciałam zapytać kiedy można najwcześniej (tydz +dzień) wykonać usg połówkowe? Oraz kiedy najpóźniej (tydz+dzień) .
    Na poprzednim usg lekarz kazał mi się zgłosić między 18 a 22 tc, lecz najlepiej ok 20tc.
    Problem w tym, że mąż wyjeżdża akurat w tym samym czasie do sanatorium, a chcieliśmy iść razem z córką. Kombinuje jak mogę i przed wyjazdem będzie 17w3d i nie wiem czy to nie byłoby za wcześnie na połówkowe? A po powrocie będzie już 22w3d więc nie wiem czy już nie za późno bo jakby nie było to 23tc już. Z córką robiliśmy w 20w1d i dlatego nie bardzo się orientuję jak mogę rozwiązać ten problem :-( a wiadomo, że dla ciężarnej nawet blahostka może być ogromnym problemem;-)

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wydaje mi sie ze lepiej bedzie isc 23 tc. Ja sie zapisywalam to mowili ze dziecko moze byc o 2tyg mniejsze wiec lepiej 20-21 tydzien niz 18. Jak pojechalam na 1wsze w 13tc to dzidzia byla za mala i musialam jechac za tydzien ponownie. A moze zadzwon tam gdzie chcesz isc i zapytaj poprostu...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Stefa Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice do której jeżdżę Pani w recepcji powiadomiła, że na badania połówkowe zapisują od 21-24 TC ;)

hchyugpj5rvbqbjc.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ