X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kiedy najwcześniej i najpóźniej wykonać USG połówkowe
Odpowiedz

Kiedy najwcześniej i najpóźniej wykonać USG połówkowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Laskotka Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobiety,
    Chciałam zapytać kiedy można najwcześniej (tydz +dzień) wykonać usg połówkowe? Oraz kiedy najpóźniej (tydz+dzień) .
    Na poprzednim usg lekarz kazał mi się zgłosić między 18 a 22 tc, lecz najlepiej ok 20tc.
    Problem w tym, że mąż wyjeżdża akurat w tym samym czasie do sanatorium, a chcieliśmy iść razem z córką. Kombinuje jak mogę i przed wyjazdem będzie 17w3d i nie wiem czy to nie byłoby za wcześnie na połówkowe? A po powrocie będzie już 22w3d więc nie wiem czy już nie za późno bo jakby nie było to 23tc już. Z córką robiliśmy w 20w1d i dlatego nie bardzo się orientuję jak mogę rozwiązać ten problem :-( a wiadomo, że dla ciężarnej nawet blahostka może być ogromnym problemem;-)

Starania od września 2014r.
    Mama 7letniej Magdalenki.
    PCOS,niski progesteron, brak rosnących pęcherzyków, cienkie endo
    2.02.2015r- ciąża biochemiczna..
    Stymulacja i walka, w lipcu cud! 2 kreski!
    Oczekujemy naszej Iskierki Nadzieji - marzec 2017
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wydaje mi sie ze lepiej bedzie isc 23 tc. Ja sie zapisywalam to mowili ze dziecko moze byc o 2tyg mniejsze wiec lepiej 20-21 tydzien niz 18. Jak pojechalam na 1wsze w 13tc to dzidzia byla za mala i musialam jechac za tydzien ponownie. A moze zadzwon tam gdzie chcesz isc i zapytaj poprostu...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Stefa Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W klinice do której jeżdżę Pani w recepcji powiadomiła, że na badania połówkowe zapisują od 21-24 TC ;)

hchyugpj5rvbqbjc.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ