Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
Takie pierwsze "chyba" ruchy - jakby bulgotki, przelewanie w brzuchu - zastanawiałam się czy to nie jelita - poczułam na początku 20 tc. W same połowinki (ostatni dzień 20 tc) poczułam 3 dosyć mocne kopniaczki i od tej pory czuję je coraz częściej Dodam, że łożysko mam na przedniej ścianie macicy.
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja czułam od 17 tygodnia, ale jest wyjątkowo dużym chłopcem (waga i wzrost od początku dwa tygodnie do przodu) czyli tak jakby od 19?? Nie wiem jak na to patrzeć Mąż wyczuł dopiero (ewidentnie) kilka dni temu kopniaki na własnej twarzy
https://www.maluchy.pl/ci-70821.pngWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 00:39
-
nick nieaktualny
-
a mnie dziś olśniło, do tej pory myślałam że dzidzia jest wysunięta raczej w prawo, a wczoraj mnie lekarz uświadomił że nie, że dzidzia ma głowę pod żołądkiem, nad pęcherzem, więc dziś mnie olśniło, że te kłucia które myślałam że to jelita lub żołądek, to muszą być kopniaczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2015, 11:33
-
Ja jestem w 17tyg i 3 dniu, dwa dni temu w nocy chyba poczulam jakby ktos mnie opuszkiem palca od srodka dotknal ale nie wiem czy to na pewno bo to byla 4 w nocy i moze ubzduralam sobie. A jaki brzuszek macie ? Bo ja bardzo malutki i martwi mnie to.
dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannggela wrote:Ja jestem w 17tyg i 3 dniu, dwa dni temu w nocy chyba poczulam jakby ktos mnie opuszkiem palca od srodka dotknal ale nie wiem czy to na pewno bo to byla 4 w nocy i moze ubzduralam sobie. A jaki brzuszek macie ? Bo ja bardzo malutki i martwi mnie to.
-
nick nieaktualnyannggela wrote:Ja jestem w 17tyg i 3 dniu, dwa dni temu w nocy chyba poczulam jakby ktos mnie opuszkiem palca od srodka dotknal ale nie wiem czy to na pewno bo to byla 4 w nocy i moze ubzduralam sobie. A jaki brzuszek macie ? Bo ja bardzo malutki i martwi mnie to.
-
Ja jestem w 20 tygodniu. Pierwsze ruchy poczułam na początku 17 tc - tak jak to opisywała annggela takie pukanie opuszkiem palca od środka cudne uczucie. A potem dłuuugie dni ciszy. Mała uaktywniła mi się znowu chyba po tygodniu, a potem znowu kilka dni ciszy. A teraz właściwie od początku 20 tc czuję ją codziennie
To kiedy poczujecie ruchy zależy nie tylko od tego czy to pierwsze dziecko czy kolejne, ale też od umiejscowienia łożyska i ułożenia dziecka - ja mam łożysko na przedniej ścianie więc trochę mi "tłumi" fikańce Małej. Ale chyba jest krzepka, bo teraz czasem jak się wierci udaje mi się wyczuć to pod ręką położoną na brzuchu
Co do wielkości brzuszka - u mnie długo nie było wiele widać. Denerwowało mnie, bo wszystkie "doświadczone" matki, życzliwe ciotki itp powtarzały mi, że nie widać że jestem w ciąży. A ja przecież chciałam, żeby cały świat wiedział o tym szczęściu
W 19 tyg. wywaliło mi brzuchala w kilka dni. Nie mogę się przyzwyczaić, że jest taki duży ciągle w czymś przeszkadza, nawet nogę na nogę ciężko założyć bo odbija się od bebecha