Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane;) u mnie pierwsze ruchy ktorych nie dalo sie pomylic byly juz ok.16tyg, pierwszy filmik z kopniakami nagralam w 19 tyg, malutka ruszala sie ale przewaznie nie bylo tego widac. Teraz 22 tydzien a okiem belly 23 i niunia jest juz dobrze widoczna jak kopie, rozpycha sie i podplywa tuz kolo pepka robiac niezla gorke ruchy chyba sa uzaleznione od tego gdzie ulozone jest malenstwo... u mnie dzidzia przykleila sie w dnie macicy dzieki czemu brzucha wogole nie mam widocznego, no moze cos ruszyl ale niewiele.. pozdrawiam.
-
jestem w 24 tyg ciazy czuje ruchy ponizej pepka rzadziej wyzej. czesciej tez po lewej stronie.jednego dnia sa mocniejsze innego mniej.ostatnio maly przez wiekszośc dnia sie krecíl juz sie zastanawialam czy to normalne,ledwo dotknelam brzucha a on juz wariowal.zastanawiam sie czy to nie zalezy od ulozenia dziecka jak zmieni pozycje.a wy mamuski najakiej wysokosci czujecie ruchy i z jaka czestotliwoscia. dodam tylko ze jak ja sie budze budzi sie ze mna moje sźczescie hehe oby tak bylo po porodzie pzdr:-)
-
Mi jeszcze trochę zostało do poczucia ruchów ale chce nawiązać do małych brzuszków. Ja bym chciała taki mieć bo mam ogromną skłonność do rozstępów a na mniejszym brzuszku skóra tak się nie rozciągnie. U mnie juź go bardzo dobrze widać mimo, że prawie wcale nie tyje. Czekam na ruchy bardzo bardzoDAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017 rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj -
Ja pierwsze delikatne ruchy (takie których nie widać gołym okiem i mąż nie czuł pod swoja ręka) poczułam w 15tc. Najpierw mocno się zastanawiała czy to jest to czy nie to ale kiedy w kolejnym tygodniu nabrały mocy to już byłam pewna ze ta myszka co mi skacze w brzuszku to synuś w sumie to nie spodziewałam się ze tak szybko coś poczuje (tymbarskiej ze to pierwszy raz kiedy miałam okazje czuć ruchy dziecka). Ale słyszałam ze jeśli łożysko jest na tylnej ścianie macicy a my nie mamy dużo tłuszczyku na brzuchu to te ruchy są wcześniej wyczuwalne. dzidziuś wierci się najbardziej codziennie ok 10 w nocy a teraz 11 - bo chyba nie zna się na zmianach czasu;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2015, 13:20
-
Dziewczyny, u mnie zaczął się 22 tydzień i żadnych ruchów... To moja pierwsza ciąża, kiedy powinnam zacząć się martwić? Denerwuję się ze względu na to, iż często budzę się w nocy na brzuchu, i wtedy lekko boli i mam wrażenie że przygniatam tym moją dziewuszkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 12:22
-
pierwsze ruchy poczułam niecały tydzień temu w 17tc, byłam zdziwiona że tak wcześnie bo to moja pierwsza ciąża, ale jestem pewna na 100% że to maluch bo to puk puk pyk pyk powtarza się codziennie, najczęściej późnym wieczorem ale i w ciągu dnia zazwyczaj po zjedzeniu czegoś smacznego są to ruchy niewidoczne, czuję je po przyłożeniu dłoni poniżej pępka
nawet teraz czuję że fasolinka fika
cudowne uczucie
-
A ja po czułam wyraźnie już w 15... Tylko że to moja trzecia ciąża i do tego mam dobrze zbudowane mięśnie na brzuchu- lata treningów. Teraz jesteśmy w połowie 16 tygodnia i każdego dnia czuję delikatne kopniaki Do tego maluch jest o tydzień większy- ma długość dziecka z tygodnia do przodu...
-
hej laski, ja od wczoraj czuje takie bulgotanie w brzuchu jakby mi bąbelki powietrza biegały po jelitach, głownie jak leżę na wznak nie wiem sama czy to mogą być ruchy dzidzi czy powietrze mi po jelitach lata wzdęć nie mam ani gazów więc może to to
-
nick nieaktualnyArienna wrote:hej laski, ja od wczoraj czuje takie bulgotanie w brzuchu jakby mi bąbelki powietrza biegały po jelitach, głownie jak leżę na wznak nie wiem sama czy to mogą być ruchy dzidzi czy powietrze mi po jelitach lata wzdęć nie mam ani gazów więc może to to
Dziewczyny często mówią wlasnie o bulgotaniu:)
Ja jeszcze czekam...czyli jak cwiczylam non stop brzuch przed ciąża,to poczuje ruchy wczesniej,niż myślę??? -
Dzisiaj weszłam w ten moment, w którym według BBF mogę odczuwać ruchy dziecka, ale ja chyba tylko jelita czuję i zastanawiam się czy przez to nie będę przysłaniać ruchów dziecka dłużej Mam łożysko położone z tyłu i nisko więc powinnam wcześniej czuć, pytanie tylko czy rozpoznam ?
-
Ja czuje ruchy już tydzień. Maja postać takich puknięć albo jakby ktoś tak delukatnie dotykał paluszkiem. Najczęściej po lewej stronie. Doskonale czuć jak leżę wieczorem i zajmę się np czytaniem książki. Czasem np w tej chwili dostałam dwa słodkie kuksañce na pośniadaniowym polegiwaniuDAWID 03.09.2015 Nasz Cud
ZUZIA 12 tydz [*] 13.08.2016 Nasz Aniołek
BĄBELEK termin 11.10.2017 rośniemy
Pessar w 27 tc- wytrzymaj