X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
Odpowiedz

Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intuicja pewnie Cie nie myli :)

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam tydzień temu wyraźne ruchy, od 2 dni nic nie czuję :( czy Wam też się tak działo?? Nie wiem, czy mam już się martwić, czy dać jeszcze bobasowi czas... Dodam, że ciążę zaczynałam z nadwagą i jestem dość okrągła. Nie wiem, czy to ma znaczenie...
    :(

f2w3s65gudn84bn0.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiliada wrote:
    Ja poczułam tydzień temu wyraźne ruchy, od 2 dni nic nie czuję :( czy Wam też się tak działo?? Nie wiem, czy mam już się martwić, czy dać jeszcze bobasowi czas... Dodam, że ciążę zaczynałam z nadwagą i jestem dość okrągła. Nie wiem, czy to ma znaczenie...
    :(
    Ja czułam ruchy od 14 tyg i w 17 czy 18 tez przyszły takie 2 dni ze nic... Ale potem zaczął wariować. Myśle ze na tym etapie ciazy to jeszcze normalne, niektóre babeczki jeszcze nie czuja ruchów. Najlepiej pochodzić troszkę, zjeść cos słodkiego i położyć sie na plecach i czekać :)
    Ale jak Cie to bedzie bardzo niepokoić najlepiej zasięgnąć rady lekarza, pozdrawiam!

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też się zastanawiam jak to jest. Czy można poczuć, potem cały dzień nic, potem znowu coś poczuć i 2 dni nic???

relgh371zl7nd975.png
  • paulina_b Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze ruchy dziecka są nie zawsze wyczuwalne, dlatego możesz je czuć o określonych porach np pi obfitym posiłku jak się położysz lub tez sporadycznie nawet raz na 2 dni. Jak dziecko podrośnie będziesz je już czuć non stop :) ja w tej ciąży odczuwam już wyraźne ruchy od tygodnia

f2wl3e5eod41wpzo.png
    nzjd3e3kx5yd7z3q.png
  • olis88 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi sie wydaje, ze mi wczoraj cos "zafalowalo" jak polozylam reke na brzuchu :) (wg usg to 14+1)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 20:21

[f2w3j44jq3nsvz6c.png
    c55fs65glanu4ez2.png

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie czuje mimo 20 tygodnia ale jest ok, bo usg robiłam więc dziewczyny nie ma się co martwić.

f2w39n73ahc1eiq6.png

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Emiliada Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NAdzieja84 - a która to Twoja ciąża?
    Ja niestety powoli kończę 19 tydzień i nadal czekam... byłam w ostatnią niedzielę na IP i niby wszystko ok. Tylko dziwi mnie, że wcześniej czułam wyraźnie (około połowy listopada) a potem nic, aż do teraz...
    no nic - staram się nie wariować. Tylko jak tu nie wariować, jak to 2 ciąża, koniec 19 tygodnia i nic... :(

f2w3s65gudn84bn0.png
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy można poczuć jakieś falowanie na dłoni, wątpię, raczek po prostu od środka takie ruchy - mi przypominają jakby ktoś mi jeździł od środka samochodzikiem ;-). Falowania i kopnięcia na zewnątrz potem, wówczas i sprawca zamieszania będzie miał okazję poczuć.

relgh371zl7nd975.png
  • szuszu Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tc i miałam później dzień że praktycznie wcale się nie ruszało ale gin uspokoiła mnie że to normalnie ( mam wizyty co 3 tyg więc często widzę dzidziusia). Teraz w 20 tc kopie cały czas, już nie tylko rano i wieczór ale podczas jazdy autem, w kościele, po prostu kiedy ma ochotę :P

w57vyx8dm3d47wvl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze ruchy poczułam pod koniec 15stego tygodnia i czułam, że to musi być "to" ale wydawało mi się o wiele za wcześnie. później bywało, że ze dwa dni nic nie czułam ale dziecko malutkie to miało gdzie się ukryć. teraz już wiem, że to były ruchy dziecka i teraz są już na tyle wyraźne że widać poruszający się brzuszek a jak się malec rozpycha to bardzo często mam krzywy z jednej strony, faluje i inne cuda wyczynia :) trafił mi się bardzo rozbrykany synuś ;) także nie martwcie się gdy po pierwszych ruchach będzie przez jakiś czas cisza, to normalne a ja też się martwiłam :)

• dziks_power Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy na zewnątrz poczułyście? Kiedy wasi partnerzy mieli okazję poczuć?

relgh371zl7nd975.png
  • Agi07 Nowa

Wysłany: 17 grudnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja wyraźne kopniaczki poczułam wczoraj :) Jestem w 21 tc (20t 4d), ciąża druga tak więc nie ma reguły jak widać i trzeba uzbroić się w cierpliwość :)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Agi0
    c55fgov3qgs9nyde.png
  • Kaj Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze ruchy wyczuwałam ok 20 tyg. Ale były sporadyczne i nie zawsze byłam pewna "czy to to". Po 3-4 tyg natomiast mały się tak rozkręcił, że nie było już wątpliwości, że to on i ruchy stały się dość regularną częścią dnia. Teraz z kolei jak kopnie to cały dom wie, że mały wstał- nie dość, że brzuch faluje, to często jak się odwróci w swoją ulubioną pozycję (a moją znienawidzoną) to jego ruchy potrafią być bolesne jednym kopniakiem w żebra potrafi mnie natychmiast wyprostować :D Taki mały pajączek.

ukdy82c3jvhxu38m.png

tb73k6nl2pyu28tq.png
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czuć już bardzo wyraźnie. Teraz tylko zniecierpliwiony tatuś cczeka aż będzie można poczuć ręką przez brzuch.

relgh371zl7nd975.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doczekałam się w 20tyg, ale muszę trochę poleżeć i się wyciszyć, wtedy wyraźnie wiem,że maluch robi salta. To pierwsza ciąża i jestem dość okrągła, więc martwiło mnie jak czytałam,że inne dziewczyny czuły już od 14t,ale pocieszały mnie badania, bo widziałam,że jest OK.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dziks_power Ekspertka

Wysłany: 29 grudnia 2014, 02:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22 tydzień dziś przyszły tatuś też poczuł. Mina bezcenna :)

relgh371zl7nd975.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu i ja się doczekałam :)
    Pierwsze ruchy poczuliśmy obydwoje z Mężem w 20tygodniu5dniu :)

Niezapomniane,cudowne,jedyne w swoim rodzaju uczucie!

Pozdrawiam :)

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z tego co u Was czytam to ja dość późno poczułam pierwsze ruchy bo dopiero w 18td5. Teraz już jestem w 21 i czuje koniaki już wyraźnie i kilka razy dziennie

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 16t2d i czekam czekam czekam :) wiem że jeszcze muszę poczekać ale tak bym już chciała :D pękanie babelkow czasami wieczorem mam ale to po drugiej stronie jak dzidzia więc raczej to nie to :(

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ