Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja poczułam tydzień temu wyraźne ruchy, od 2 dni nic nie czuję czy Wam też się tak działo?? Nie wiem, czy mam już się martwić, czy dać jeszcze bobasowi czas... Dodam, że ciążę zaczynałam z nadwagą i jestem dość okrągła. Nie wiem, czy to ma znaczenie...
-
Emiliada wrote:Ja poczułam tydzień temu wyraźne ruchy, od 2 dni nic nie czuję czy Wam też się tak działo?? Nie wiem, czy mam już się martwić, czy dać jeszcze bobasowi czas... Dodam, że ciążę zaczynałam z nadwagą i jestem dość okrągła. Nie wiem, czy to ma znaczenie...
Ale jak Cie to bedzie bardzo niepokoić najlepiej zasięgnąć rady lekarza, pozdrawiam! -
Pierwsze ruchy dziecka są nie zawsze wyczuwalne, dlatego możesz je czuć o określonych porach np pi obfitym posiłku jak się położysz lub tez sporadycznie nawet raz na 2 dni. Jak dziecko podrośnie będziesz je już czuć non stop ja w tej ciąży odczuwam już wyraźne ruchy od tygodnia
-
NAdzieja84 - a która to Twoja ciąża?
Ja niestety powoli kończę 19 tydzień i nadal czekam... byłam w ostatnią niedzielę na IP i niby wszystko ok. Tylko dziwi mnie, że wcześniej czułam wyraźnie (około połowy listopada) a potem nic, aż do teraz...
no nic - staram się nie wariować. Tylko jak tu nie wariować, jak to 2 ciąża, koniec 19 tygodnia i nic...
-
nie wiem czy można poczuć jakieś falowanie na dłoni, wątpię, raczek po prostu od środka takie ruchy - mi przypominają jakby ktoś mi jeździł od środka samochodzikiem . Falowania i kopnięcia na zewnątrz potem, wówczas i sprawca zamieszania będzie miał okazję poczuć.
-
Ja pierwsze ruchy poczułam w 17 tc i miałam później dzień że praktycznie wcale się nie ruszało ale gin uspokoiła mnie że to normalnie ( mam wizyty co 3 tyg więc często widzę dzidziusia). Teraz w 20 tc kopie cały czas, już nie tylko rano i wieczór ale podczas jazdy autem, w kościele, po prostu kiedy ma ochotę
-
nick nieaktualnypierwsze ruchy poczułam pod koniec 15stego tygodnia i czułam, że to musi być "to" ale wydawało mi się o wiele za wcześnie. później bywało, że ze dwa dni nic nie czułam ale dziecko malutkie to miało gdzie się ukryć. teraz już wiem, że to były ruchy dziecka i teraz są już na tyle wyraźne że widać poruszający się brzuszek a jak się malec rozpycha to bardzo często mam krzywy z jednej strony, faluje i inne cuda wyczynia trafił mi się bardzo rozbrykany synuś także nie martwcie się gdy po pierwszych ruchach będzie przez jakiś czas cisza, to normalne a ja też się martwiłam
-
Pierwsze ruchy wyczuwałam ok 20 tyg. Ale były sporadyczne i nie zawsze byłam pewna "czy to to". Po 3-4 tyg natomiast mały się tak rozkręcił, że nie było już wątpliwości, że to on i ruchy stały się dość regularną częścią dnia. Teraz z kolei jak kopnie to cały dom wie, że mały wstał- nie dość, że brzuch faluje, to często jak się odwróci w swoją ulubioną pozycję (a moją znienawidzoną) to jego ruchy potrafią być bolesne jednym kopniakiem w żebra potrafi mnie natychmiast wyprostować Taki mały pajączek.
-
Ja doczekałam się w 20tyg, ale muszę trochę poleżeć i się wyciszyć, wtedy wyraźnie wiem,że maluch robi salta. To pierwsza ciąża i jestem dość okrągła, więc martwiło mnie jak czytałam,że inne dziewczyny czuły już od 14t,ale pocieszały mnie badania, bo widziałam,że jest OK.
-
W końcu i ja się doczekałam
Pierwsze ruchy poczuliśmy obydwoje z Mężem w 20tygodniu5dniu
Niezapomniane,cudowne,jedyne w swoim rodzaju uczucie!
PozdrawiamCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Ja jestem w 16t2d i czekam czekam czekam wiem że jeszcze muszę poczekać ale tak bym już chciała pękanie babelkow czasami wieczorem mam ale to po drugiej stronie jak dzidzia więc raczej to nie to