Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
Welonisia, nie masz czym się martwić, bo dzidziuś jest jeszcze malutki i to czy go czujesz zależy od jego ułożenia. Na początku tak jest zawsze. Dopiero później będziesz codziennie czuła regularne ruchy (choć też jak się ułoży plecami do Twojego brzucha, to mniej się czuje). A i tak może spać i nie będzie kopać przez jakiś czas.
Welonisia lubi tę wiadomość
-
Hej, ja jestem w pierwszej ciąży, takie delikatne pukanie poczułam na początku 16tygodnia, po kilku dniach po zjedzeniu słodkiego było wyczuwalne, acz leciuteńkie puknięcie, jak trzymałam dłoń na brzuch, mąż też czuł - to nie ruchy jelit, bo akurat te już wcześniej starałam się wyczuwać, żeby później umieć odróżnić. Teraz co jakiś czas czuję jak się rusza, nie należę może do chudzinek, ale teraz ważę 62,5kg przy 171cm.
-
a jak to jest kiedy łozysko ulokowało się na przedniej ścianie?? Miała któraś? Kiedy poczuła pierwsze ruchy mam nadzieję, że pójdzie jeszcze do góry lub się przesunie, bo będę się martwić, że ja nic nie czujeLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
ja wg usg zaczynam 19 tydzień i niestety jeszcze zupełnie nic nie czułam, mimo, że jestem dość szczupła. Ale się nie martwię, widocznie dziecię mam spokojne, bo nawet na usg niewiele się rusza. Jak nie poczuję do 21 tygodnia, to wtedy będę maltretować gina czy wszystko w porządku.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja to bym powiedziałam że jest to bardziej wyczuwalne jak bąbelki, leżeć najlepiej jest nieruchomo na lewym boku i wsłuchać się w organizm, żeby dziecko się zaczęło ruszać to czasami wystarczyło albo nie ruszać się, bądź poruszać brzuch, albo zjesc coś słodkiego. U mnie to się sprawdził wypoczynek i cisza. Dlatego nie martw cie się w pierwszej ciąży pózniej odczuwa się ruchy niż w kolejnych nie ma określonych tygodni dokładnie kiedy należy wyczuć być moze dziecko nie jest bardzo ruchliwe, poczujecie napewno jak bedzie duzo większe:) i zobaczycie ze w nocy zamiast spać bedzie dziecko się bawić i nie da wam spac:)
Gosha lubi tę wiadomość
-
Ja w pierwszej ciąży ok 20 tyg poczułam pierwsze ruchy. Teraz jest to druga ciąża i od kilku dni wieczorami jak leżałam to miałam wrażenie jak by to dziecko się rusza, aż do wczorajszego wieczora gdy było widać jak mi brzuch podskakuje podczas ruszania bobaska pierwszy raz to tak poczułam pod ręką wczoraj ruch że później mąż obserwował. Zdziwiłam się że już czuje ruchy, bo to 13 tydzień...
milokida lubi tę wiadomość
-
mimi3 wrote:Czy to możliwe żebym w pierwszej ciąży czula dzidziusia w 14 + 3 Tc?
mimi3 lubi tę wiadomość