Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nie mam pojęcia na której ścianie mi się dziecko przyczepiło, ale też mi się wydaje że czuję ruchy, a to dopiero 17 tydzień. Myślicie, że to możliwe, żebym czuła tylko takie pukanie od środka? Z wielu opisów widzę, że raczej to powinno być "muskanie" na początku :)A u mnie od razu jakby kopniaki.
weronika86 lubi tę wiadomość
-
U mnie to pierwsza ciaza, a dokladnie w 16tyg poczulam ruchy i od tamtego dnia codziennie Najpierw to raz czy dwa razy na dzien, a teraz to juz impreza pelna para
I jak poczulam ten pierwszy raz bylam na 100% pewna, ze to TO. Calkiem inne uczucie niz normalne brzuchowe przelewanie sie flakow czy co tamweronika86 lubi tę wiadomość
-
Poczwarkah, ja jestem w pierwszej ciąży i pierwsze ruchy czułam już w 15. tygodniu (i nie jakieś tam bąbelki, czy muskanie, tylko właśnie mini kopniaczki), w 17. tygodniu już było widać jak leżałam płasko na plecach jak się synek dobijał Do tego mam łożysko na przedniej ścianie, a i tak się mały siłacz przebijahttps://www.maluchy.pl/li-68923.png
-
Mój przypadek jest jakiś dziwny. Ruchy poczułam już w 14 tygodniu. Na początku myślałam że to nie to, bo za wcześnie, ale w końcu stwierdziłam że to musi być to. Stało się to po kąpieli kiedy smarowałam brzuch oliwką. Od tamtego czasu czuje ruchy tylko w tej sytuacji. Dziecko normalnie mi odpowiada. Teraz to taka nasza rutyna. Wieczorem kąpiel i masaż oliwką i wtedy bąbelek się odzywa.
Bergo, weronika86, Friend lubią tę wiadomość
-
Ja poczułam w 17 tygodniu, bo wtedy zaczęłam się wsłuchiwać leżąc na plecach i kładąc rękę na brzuchu. Teraz czuję już wszystko wyraźnie nawet bez ręki:) Kopnięcia, muskanie po brzuchu (często obrywam w pęcherz) i takie przesunięcia pod skórą - są bardzo wyraźne czasem i to jest takie dziwne uczucie. Najbardziej rusza się rano, po śniadaniu. Czasem odczuwam tylko takie napięcie przesuwające się gdzieś głębiej - o tak, jak teraz haha
[/url][/url] -
Hej,
ja jestem w 15 tygodniu i pierwszy raz poczulam malenstwo jakies 1,5 tygodnia temu kiedy lezalam na wznak i kichnelam. W trakcie kichniecia, dosc solidnego , poczulam takie plum w dole brzucha tuz nad koscia lonowa. Na pewno nie byly to jelita ani żołądek. To bylo uczucie przelewajacej sie wody. Niestety od tamtego czasu nie poczulam nic wiecej, czasem rano mam taki twardy brzuch i wypiety ale nie czuje jeszcze zadnego pukania.
Czytam wasze posty i juz nie moge sie doeczkac kiedy bede tez to czula, kalendarz mowi ze juz w przyszlym tygodniu moze sie to zdazyc. Na sama mysl o tym juz buzia mi sie cieszy -
Hej, 15 tydzień i od dwóch dni czuję motylki w brzuchu, wieczorami w trakcie tego "motylkowania" poczułam wyraźne puknięcie od środka, nie sądzę żeby to jelita mi się psociły, troszkę wcześnie ale wiem że to już dzidzia
MigoTtTka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMój kalendarz mówi, że już jutro mogę poczuć malucha i nie mogę się doczekać. Wczoraj tak mi strasznie coś dziwnie zabulkało tak jak Martynaaa opisuje - może to moja Kropeczka kochana! Aktualnie jestem 15 tygodniu, także czekam i czekam.
A brzuch mi wywaliło niesamowicie w ostatnim czasie. Bez ciążówek już nie daję rady, staniki muszę drugi raz wymienić Zamieniam się w wieloryba. Chyba należę do tych, które będą miały meeeega gigantyczne brzuchy... -
mi tez ok 17 tyg chyba takie dwa male smieszne nadecia jakby to jelito sie pogrubilo. tylko w srodku poczulam lezac na wznak. od 20 tyg juz daje popalic kazdego dnia.
1wsza ciaza, chuderlak, waga startowa 55kg, wzrost 165, lozysko na scianie tylnej.weronika86 lubi tę wiadomość