Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyU mnie to już wiem,ze to na bank maluszek:) Czuje coraz bardziej:) wczoraj wieczorem zjadłam sobie,położyłam sie,położyłam rękę na brzuszku pod pępkiem i..dwa male strzały Dzisiaj wstałam,wyszłam z pieskiem,zjadłam,położyłam sie na troszkę i...znowu strzały -tym razem poczułam juz jeden bez położenia reki na brzuszku Jezu jakie to cudowne:)
magdalenkaihelenka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurde nie czułam ani wczoraj wieczorem,ani dziś rano...teraz się położyłam i czekam i czekam...coś tam było,ale jakieś delikatniejsze,niż ostatnio i już zaczełam się denerwować,że coś sie stało:(
Ale to przecież jeszcze jest czas na pożądne kopniaczki:)
Może śpi...mam nadzieję... -
nick nieaktualnyDddodiii ja tez sie martwilam pare dni temu, bo jeden caly dzien praktycznie nie czulam ruchow. Za to wczoraj tak mi sie Kornelia wiercila, ze normalnie na brzuchu bylo widac jej polozenie :p i chyba dzieki temu mialam caly dzien okropna zgage i bole zoladka :p
dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySpokojnie, na pewno wszystko jest ok. Jeszcze maluszek ma duzo miejsca i moze akurat ulozyl sie tak, ze nie czujesz i tak wydaje mi sie, ze dosc wczesnie zaczelysmy czuc ruchy, bo dopiero ok 20 tyg teoretycznie powinnysmy czuc zobaczysz za 2 tyg bedziesz dostawac regularne kopniaki i juz nie bedziesz sie martwic
dddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny zjadłam bananka i bułę,położyłam się i są wariacje,pukania O Boże jaka ulga:) juz mi nic więcej nie potrzeba:)
Ufff... Co za łobuziak..tak sie martwiłam...
No wlasnie myślałam,ze pozniej poczuje..gdzies w 21, bo łożysko na przedniej ścianie...bo pierwszy dzidziuś...A tu zaskoczenie:)
green lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzisz, nie ma sie czym martwic az sprawdzilam, gdzie ja mam lozysko - Na tylnej scianie po prawej stronie mi pani dr mowila, ze moge dopiero poczuc ruchy po 20 tyg, zebym sie nie martwila tym, bo to pierwsza ciaza. Ale okolo 17 tyg juz domyslalam sie, ze to ruchy, a teraz sie wzmocnily i wiem, ze to Kornelia
Polkosia, Ty tez na pewno niedlugo poczujesz ruchydddodiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też w 17 czułam takie delikatne,ale nie byłam pewna czy to właśnie to...a teraz już coraz mocniej je czuję i wiem,ze to było "TO".
Właśnie się dziwię,że tak szybko,bo każdy mi mówił,że koło 20 tygodnia...dziwne,nie?
Ale też widziałam,że sporo dziewczyn ma w 17-18,nawet pierworódki:)
Polkosia!Spoko,poczujesz już niedługo:)To jest takie fajne puknięcie:)Za chwilę znowu puknięcie...:)Nie ominie Cię to na pewno:)
Najśmieszniejsze jest to,że tak wszystkie doczekać się nie możemy tych puknięć,a potem jak zacznie boksować to dopiero dostaniemy po dupsku:)
Koleżanka mi mówiła,że ten jej mały,to czasem jak kopnie,to aż się wystraszy i serce jej stanie...Inna mówiła,że jej mała często w pęcherz , albo w żebro uderza i że to ją bardzo boli...
Ale to i tak jest niesamowite,że w ogóle mamy taką możliwość nosić w brzusiu dzidziulka,którego będziemy kochać nad życie... -
Dziewczyny dorzucam się z moim pytaniem, dziś z samego rana jak jeszcze leżałam w łóżku, czułam po lewej stronie takie tiki jakby (tak jak w mięśniu np jest tik ) no i jak położyłam się na w pół brzuchu na tej lewej stronie to ten tik był mocniejszy, pozniej jeszcze pare razy czułam takie tiki właśnie po tej lewej stronie tylko No i już od prawie 3 godzin mam te tiki co jakiś czas nie mam pojęcia co to pierwszy raz tak mam, wczoraj z rana tez tak miałam ale pozniej juz nie czułam nic takiego. Jestem szczupła , ważę nie całe 47 kg ale to chyba nie możliwe zeby tak szybko czuć dziecko?Alicja . ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Dziewczyny dorzucam się z moim pytaniem, dziś z samego rana jak jeszcze leżałam w łóżku, czułam po lewej stronie takie tiki jakby (tak jak w mięśniu np jest tik ) no i jak położyłam się na w pół brzuchu na tej lewej stronie to ten tik był mocniejszy, pozniej jeszcze pare razy czułam takie tiki właśnie po tej lewej stronie tylko No i już od prawie 3 godzin mam te tiki co jakiś czas nie mam pojęcia co to pierwszy raz tak mam, wczoraj z rana tez tak miałam ale pozniej juz nie czułam nic takiego. Jestem szczupła , ważę nie całe 47 kg ale to chyba nie możliwe zeby tak szybko czuć dziecko?
Natka88 lubi tę wiadomość
-
Poz!omka. wrote:Dziewczyny dorzucam się z moim pytaniem, dziś z samego rana jak jeszcze leżałam w łóżku, czułam po lewej stronie takie tiki jakby (tak jak w mięśniu np jest tik ) no i jak położyłam się na w pół brzuchu na tej lewej stronie to ten tik był mocniejszy, pozniej jeszcze pare razy czułam takie tiki właśnie po tej lewej stronie tylko No i już od prawie 3 godzin mam te tiki co jakiś czas nie mam pojęcia co to pierwszy raz tak mam, wczoraj z rana tez tak miałam ale pozniej juz nie czułam nic takiego. Jestem szczupła , ważę nie całe 47 kg ale to chyba nie możliwe zeby tak szybko czuć dziecko?
Moze to byl Twoj puls;) Na ruchy jeszcze za wcześnie.
Dddodiii, polubilam przez przypadek;)
Ja pkerwsze ruchy poczulam dokładnie w 16t6d:) Bylam zdziwiona, bo mam lozysko na przednien scianie i na nic nie liczyłam tak wczesnie! Od tej pory czuje Malego regularnie (wczoraj to ja nie wiem co on wyprawial caly dzien), ale mial taki moment, ze bylam przerazona, bo przez 5 dni byla cisza... Podobno to normalne, bo maluchy maja jeszcze duzo miejsca i potrafią obrocic sie pleckami do brzucha, a nozkami machac przy kregoslupie i my tego nie czujemy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny