Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak czytam wasze wypowiedzi o pierwszych ruchach i sama już nie mogę się doczekać. Dzisiaj mamy 18t0d i wprawdzie dzisiaj poczułam takie jakby dwa stukniecia z prawej strony brzucha ale nie wiem czy to mój maluszek. Ostatnio podczas badania pani doktor powiedziała ze mam łożysko ułożone na przedniej ścianie i pewnie amortyzuje ruchy maleństwa a ja tak bym już chciała czuć wyraźnie ze to mój synuś się rusza w brzuszku.
-
nick nieaktualnyTeż mam na przedniej ścianie, głownie czuje na dole nad spojeniem łonowym i po prawej stronie.
Wczoraj zostałam tak skopana , że naprawdę nie było to tak miłe, mój biedny pęcherz - biegałam co chwila do toalety bo wydawało mi się że jest pełen.
Jednak cieszę sie że dala mi znać, bo po spacerze po lesie zaczęłam się martwić że nie daje znaku, widocznie była tak wykołysana że spała, dopiero wieczorem... -
Cześć. Dziś mam dokładnie 17 t. 1 d. Czasami wydaje mi się, że czuje maluszka, ale nie jestem pewna czy to ruchy czy wyobraźnia. Jak odczuwacie ruchy fasolek? Są mocne czy racze nie?
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyJa mam tez łożysko na przedniej ścianie Poczułam ruchy.. w 17-18 tygodniu,wczesniej pisałam o tym w tym wątku...
Ja to czułam na poczatku bardzo delikatne w porównaniu do teraz-wtedy musiałam przykladac rękę,żeby poczuć,a teraz bez reki czuje:-) To jest super uczucie:-)
Ja to mogę śmiało porówna do takich tików -jak mięsień podskakuje:-) Wczoraj czułam bardzo nisko jak Binka centralnie pod podbrzuszem,dzis juz przy samym pępuszku Teraz tez tam gdzies nisko mi sie wierci:-)
Najgorsze,ze mój facet jeszcze nie czuł Próbowałam trzy razy jak tylko poczułam ruchy -polecialam do niego,wzięłam jego rękę,położyłam na brzuchu...a tam...cisza:-( I za każdym razem to samo
Chciałabym,żeby juz tez poczuł,bo to jest takie uczucie noesamowite-dopiero sobie człowiek naprawde uzmyslawia,ze tam w brzuszku jest ktos...ktos malutki,kogo mocno kochamy
Dziewczyny-nie ominie Was to i doczekacie ruchow-polozcie sie wygodnie,czekajcie spokojnie z rączkami na brzuszku
Ja tez tak bardzo nie mogłam sie doczekać...zupelnoe jak Wy -
Czyli czekam dalej i dziękuję za odpowiedzi miłego dnia
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyTak:-) Z niczym nie da sie tego pomylic:-) Ja np nie miałam żadnych motyli,żadnego bulgotania-chyba ze w jelitach Po prostu trzeba cierpliwie czekać,aż dostaniecie pięknego kopniaczka
Nie czekałam na jakies bulgotania,jakies motylki czy cos-jak to inne dziewczyny nazywają...Ja po prostu czekałam na kopniaczka:-) no i sie doczekałam Wy tez sie doczekacie i to juz niedługo -
nick nieaktualnypolkosia wrote:Mnie to mała raczej boksuje, bo obrywam nisko, pod pępkiem, a jest ułożona główkowo i nóżki ma w górze - tam nic nie czuję.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadu wrote:Finlandia, możliwe u mnie w 19+3 dniu brzuch sie kilka razy poruszył. Potem był tydzien przerwy, nic nie czułam, a od kilku dni to juz codziennie
madu, Finlandia lubią tę wiadomość
-
dddodiii ma rację, teraz jeszcze jest taki czas, że możesz nie czuć tego pukania codziennie, ale zapewniam Cie juz niedługo, na pewno dzidziuś będzie dawał o sobie znać codziennie. Najpier jednego dnia bedzie bardziej wyczuwalny innego mniej, ale zawsze cos poczujesz Jescze chwilkę cierpliwości
mój wczoraj tak stukał, że mąż porzykładając ucho do brzucha poczuł na policzku i usłyszał Za to ręką jeszcze nie czuć, ale przyjdzie czasWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:50
Finlandia lubi tę wiadomość
21.10.2015 Leon -
nick nieaktualny