Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
Odpowiedz

Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć

Oceń ten wątek:
  • Finlandia Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam wasze wypowiedzi o pierwszych ruchach i sama już nie mogę się doczekać. Dzisiaj mamy 18t0d i wprawdzie dzisiaj poczułam takie jakby dwa stukniecia z prawej strony brzucha ale nie wiem czy to mój maluszek. Ostatnio podczas badania pani doktor powiedziała ze mam łożysko ułożone na przedniej ścianie i pewnie amortyzuje ruchy maleństwa a ja tak bym już chciała czuć wyraźnie ze to mój synuś się rusza w brzuszku.

bc5d01ea6647761601fedcb357bbd26f.png
    p19u3e3kzb7fu953.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam na przedniej ścianie, głownie czuje na dole nad spojeniem łonowym i po prawej stronie.
    Wczoraj zostałam tak skopana :), że naprawdę nie było to tak miłe, mój biedny pęcherz - biegałam co chwila do toalety bo wydawało mi się że jest pełen.
    Jednak cieszę sie że dala mi znać, bo po spacerze po lesie zaczęłam się martwić że nie daje znaku, widocznie była tak wykołysana że spała, dopiero wieczorem...

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Dziś mam dokładnie 17 t. 1 d. Czasami wydaje mi się, że czuje maluszka, ale nie jestem pewna czy to ruchy czy wyobraźnia. Jak odczuwacie ruchy fasolek? Są mocne czy racze nie?

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez łożysko na przedniej ścianie :-) Poczułam ruchy.. w 17-18 tygodniu,wczesniej pisałam o tym w tym wątku...
    Ja to czułam na poczatku bardzo delikatne w porównaniu do teraz-wtedy musiałam przykladac rękę,żeby poczuć,a teraz bez reki czuje:-) To jest super uczucie:-)
    Ja to mogę śmiało porówna do takich tików -jak mięsień podskakuje:-) Wczoraj czułam bardzo nisko jak Binka centralnie pod podbrzuszem,dzis juz przy samym pępuszku :-) Teraz tez tam gdzies nisko mi sie wierci:-)
    Najgorsze,ze mój facet jeszcze nie czuł :-( Próbowałam trzy razy jak tylko poczułam ruchy -polecialam do niego,wzięłam jego rękę,położyłam na brzuchu...a tam...cisza:-( I za każdym razem to samo :-(
    Chciałabym,żeby juz tez poczuł,bo to jest takie uczucie noesamowite-dopiero sobie człowiek naprawde uzmyslawia,ze tam w brzuszku jest ktos...ktos malutki,kogo mocno kochamy :-)
    Dziewczyny-nie ominie Was to i doczekacie ruchow-polozcie sie wygodnie,czekajcie spokojnie z rączkami na brzuszku :-)
    Ja tez tak bardzo nie mogłam sie doczekać...zupelnoe jak Wy :-)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to coś jak pukanie od środka, łaskotanie :)

justa1234 lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli czekam dalej i dziękuję za odpowiedzi :) miłego dnia

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • Finlandia Przyjaciółka

Wysłany: 6 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czekam i czekam na wyraźne i regularne ruchy, tak żebym nie miała wątpliwości, że to mój synuś :)

p19u3e3kzb7fu953.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już "to" poczujecie, to będziecie wiedziały ;) Ja też długo czekałam, ale jak przyszło co do czego, to już nie da się z niczym pomylić :)

Finlandia lubi tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak:-) Z niczym nie da sie tego pomylic:-) Ja np nie miałam żadnych motyli,żadnego bulgotania-chyba ze w jelitach :-) Po prostu trzeba cierpliwie czekać,aż dostaniecie pięknego kopniaczka :-)
    Nie czekałam na jakies bulgotania,jakies motylki czy cos-jak to inne dziewczyny nazywają...Ja po prostu czekałam na kopniaczka:-) no i sie doczekałam :-) Wy tez sie doczekacie i to juz niedługo :-)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to mała raczej boksuje, bo obrywam nisko, pod pępkiem, a jest ułożona główkowo i nóżki ma w górze - tam nic nie czuję.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Mnie to mała raczej boksuje, bo obrywam nisko, pod pępkiem, a jest ułożona główkowo i nóżki ma w górze - tam nic nie czuję.
    A może już się obróciła? U mnie na przedostatniej wizycie też główką do dołu była,a na ostatniej już nie :) Moja się przewraca...nie wiem czy daje z główki,czy z łapki,czy z nózki...Ach...ważne,że ma siłę:)

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnie dwa USG była główkowo, więc chyba jednak boksuje :P

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klementynka boksereczka:-)

polkosia lubi tę wiadomość

• Finlandia Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dzisiaj już poczułam mojego synka. Mało tego zobaczyłam jak brzuszek się dwa razy poruszył. Nie wiem czy to możliwe w 19t1d. Albo faktycznie widziałam ruchy dziecka albo to już moja wyobraźnia bo tak bardzo czekam na wyraźne ruchy.

p19u3e3kzb7fu953.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finlandia, możliwe ;) u mnie w 19+3 dniu brzuch sie kilka razy poruszył. Potem był tydzien przerwy, nic nie czułam, a od kilku dni to juz codziennie :)

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na bank był dzidziulek :-) a co czułaś?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madu wrote:
    Finlandia, możliwe ;) u mnie w 19+3 dniu brzuch sie kilka razy poruszył. Potem był tydzien przerwy, nic nie czułam, a od kilku dni to juz codziennie :)
    Ja tez miałam przerwy w ruchach i denerwowałam sie tym jak wszystkim z reszta :P Ale to normalne,wiec Finlandia jak będziesz mieć przerwy w ruchach,to nic sie nie martw. Ja juz teraz tez czuje codziennie i juz wiem kiedy będą ruchy,juz ma stałe pory i Ty tez niedługo będziesz czuć codziennie :-)

madu, Finlandia lubią tę wiadomość

• Finlandia Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    No to na bank był dzidziulek :-) a co czułaś?

Czułam takie delikatne dotknięcie od środka, nie wiem jak to opisać, takie puknięcie... ;)
    Dzisiaj znowu nic nie czuję ale słuchając porad staram się nie denerwować i nie martwić :)

p19u3e3kzb7fu953.png
  • madu Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii ma rację, teraz jeszcze jest taki czas, że możesz nie czuć tego pukania codziennie, ale zapewniam Cie juz niedługo, na pewno dzidziuś będzie dawał o sobie znać codziennie. Najpier jednego dnia bedzie bardziej wyczuwalny innego mniej, ale zawsze cos poczujesz :) Jescze chwilkę cierpliwości :)

mój wczoraj tak stukał, że mąż porzykładając ucho do brzucha poczuł na policzku i usłyszał ;) Za to ręką jeszcze nie czuć, ale przyjdzie czas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2015, 12:50

21.10.2015 Leon <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, ja już też wiele bym dała, żeby maleństwo dało o sobie znać ;) ale jeszcze "trochę" muszę poczekać ;)

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ