Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja chyba wczoraj wieczorkiem poczułam smyranie pierwszy raz takie coś czułam więc chyba to maluszek
Dziewczyny jak radzicie sobie z tą pogodą?Zawsze lubiłam upały a teraz zdycham, a dłuższy spacer kończy się pobolewaniem brzucha
-
fo09czka wrote:Kurczę zazdroszczę dziewczyny, u mnie najpewniej córeczka ale na połówkowym będziemy juz coś więcej wiedzieć nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać będę nasłuchiwać może się niedługo odezwie mój bąbelek:D
Dzisiaj z rana się zaniepokoiłam bo przez kilka godzin zero ruchów! Antoś obudził się dopiero ok 11 Mąż jak na razie tylko 2 razy poczuł ruchy, bo z reguły jak przykłada rękę to nagle harce ustająfo09czka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny Ja na 100% poczułam w zeszłym tygodniu - równo w 20 tc - dzidzia ułożyła się tak ze po jednej stronie brzucha zrobiło się małe wypuklenie - czułam i widziałam tak jakby skaczący nerw Cos podobnego tylko mniej intensywnego czułam wcześniej ok 17-18 tc ale nie byłam pewna, ze to ruchy maleństwa. Teraz już wiem i czuje je codziennie
-
Aga23 wrote:A ja chyba wczoraj wieczorkiem poczułam smyranie pierwszy raz takie coś czułam więc chyba to maluszek
Dziewczyny jak radzicie sobie z tą pogodą?Zawsze lubiłam upały a teraz zdycham, a dłuższy spacer kończy się pobolewaniem brzucha -
Ja dzis zaczelam 15 tydz. Wczoraj jak lezalam na wznak poczulam takie jakby pekanie babelkow od srodka i to dosc nisko. To moja pierwsza ciaza i lozysko mam na przedniej scianie wiec nie spodziewam sie szybko poczuc ruchy, ale czy mozliwe ze to juz bylo to?
-
Ja takie jakby cos niby czuję ale czekam na wyrażne kopniaki;p zobaczymy czy mi się wydaje czy nie;p
Co do pogody to faktycznie masakra bez butelki wody nie ma co wychodzić;p
Bombelku Twój Antoś to tak jak ja spioch nieraz tez lubię sobie do 11 pospać
Dziewczyny trzymajcie się w te ciepłe upały i pijcie dużo wody:) zycze duzo ochłody:D -
I już nic nie czuje więc chyba to nie to ale jeszcze nie ma co się martwić, pierwsza ciąża Czas jeszcze mamy i na pierwsze mocne ruchy Póki co czekam do soboty i będę wiedziała czy będzie mnie kopać chłopak czy dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 08:12
-
fo09czka wrote:Kciuki za wizytę Aga:) u mnie tez cisza puki co;p a jakieś przeczucia masz czy to rośnie w Twoim dziewczynka czy chłopak:)?
-
Witam
ja w pierwszej ciąży pierwsze ruchy poczułam ostatniego dnia 17 tygodnia, wieczorkiem jak leżałam na wznak Ale ja bardzo szczupła byłam, całe 56kg przy 170cm wzrostu z przed ciąży12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
19ewelaaa89 wrote:U mnie odwrotna sytuacja co u Ciebie Aga, każdy w rodzinie obstawia i wyczekuje chłopaczka a ja caly czas mam przeczucia na dziewczynkę ;)tak bardzo chcialabym juz wiedziec i móc zwracać się do maluszka po imieniu, a nie tak bezosobowo hehe
Pewnie u mojego lekarza dowiedziała bym się za jakiś miesiąc więc jedyne wyjście to usg 3D dla takich niecierpliwych jak ja -
Aga23 wrote:Oj też bym chciała wiedzieć i jutro myślę że na 100% się dowiem
Pewnie u mojego lekarza dowiedziała bym się za jakiś miesiąc więc jedyne wyjście to usg 3D dla takich niecierpliwych jak ja
-
Powiem Wam, że kilka dni temu leżąc na plecach czułam takie delikatne pulsowanie bardzo nisko w dole brzucha. To uczucie powtarza się co kilka dni, ale tylko jak leżę na plecach. Wcześniej nie czułam czegoś takiego, ale wcześniej nie jadłam tylu czereśni itp :p Więc to może być po prostu przelewające się jedzenie :p W kalendarzu nic nie zaznaczę dopóki nie będę miała pewności. A pierwszy raz to poczułam na początku 16tc. Tylko, że to pierwsza ciąża, więc nie mam pojęcia, czy to po prostu nie powietrze (żeby nie nazwać tego gazami :p).
-
Ja też się często zastanawiam czy te bąbelki co czuje to powietrze czy Dzidzia?! Czasem jestem pewna, że to jedzonko się przelewa, ale czasem to ja nie wiem co to jest...może dzidzia!? Skąd uzyskujecie pewność, że to dzidzia a nie powietrze?? A jeśli tak ciągle dzidzię będę czuła i myślała, że to powietrze?
justa1234 lubi tę wiadomość