X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
Odpowiedz

Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć

Oceń ten wątek:
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 t. 0 d. juz doskonale czuje maleństwo :) czasami kopie tak mocno, że nawet nie musze przykładać dłoni do brzuszka żeby je poczuć. Pisze "je" gdyż nadal nie znam płci.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak ja wam zazdroszczę tych ruchów :-) ja to już tak schizuję żę głowa mała,że może coś z córcią nie tak bo nie puka jeszcze do mnie:-( lekarz mi muwił że pierworódki mogą odczuwać nawet po 20tyg ruchy ale ja i tak już panikuję :-( a do usg połówkowego jeszcze tyle czasu bo dopiero 20 lipca :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jeju jak ja wam zazdroszczę tych ruchów :-) ja to już tak schizuję żę głowa mała,że może coś z córcią nie tak bo nie puka jeszcze do mnie:-( lekarz mi muwił że pierworódki mogą odczuwać nawet po 20tyg ruchy ale ja i tak już panikuję :-( a do usg połówkowego jeszcze tyle czasu bo dopiero 20 lipca :-(

lada moment poczujesz ;) ja poczułam gdzieś ok 19 tygodnia tak delikatnie :) a córcia ma jeszcze sporo miejsca, czekaj cierpliwie ;)

justa1234 lubi tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja też jeszcze nie czuję i panikuję troszkę.. chodź mi też mówiono że u pierworódek ruchy mogą być odczuwalne w granicach 20 tyg.
    A między nami 1 dzień różnicy :)

Połówkowe mam 13 lipca - nie mogę się doczekać:)

To co czekamy :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczyny :-) wyluzujcie:-) dopiero jak po 22 tyg nic nie poczujecie,to dopiero wtedy można sie martwic,a do tego czasu to hoho:-) jeszcze tyle kipniaczkow będziecie miały ,ze hej:-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Justa ja też jeszcze nie czuję i panikuję troszkę.. chodź mi też mówiono że u pierworódek ruchy mogą być odczuwalne w granicach 20 tyg.
    A między nami 1 dzień różnicy :)

Połówkowe mam 13 lipca - nie mogę się doczekać:)

To co czekamy :)
    No,kochana zazdroszczę że masz tak,wcześnie połówkowe ;-) ja dopiero 20lipca bo mój doktorek wogóle najlepiej lubi robić połówkowe w 22tygodniu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dokładnie w 22t5d i powiem Wam,że warto było czekać-wcześniej nie ma sensu,bo jeszcze serduszko się rozwija itd
    Są nieziemskie emocje:)
    Jeszcze jak się widzi w 3d/4d,to już całkiem:)
    Zapytajcie,czy dostaniecie płytę,a jeśli nie to chociaż żeby doktorek zrobił piękne zdjęcia na pamiątkę :)
    Ja już się trzeciego badania doczekać nie mogę...
    Chociaż jeszcze się nie umawiałam :P

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja parę dni temu doczekałam się pięknych kopniaczków :)(19 tc) śmieszne uczucie takie lekkie pukanie od wewnątrz, coś jakby pękająca bańka poniżej pępka. ;) Za 2 tygodnie kolejne usg może tym razem dowiem się kto tak mamie dokazuje :D dzidziulek najbardziej aktywny jest pod wieczór po godzinie 19, u Was też tak jest? ;)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dziś poczułam swoją córció <3 takie właśnie uczucie jakby bańka mydlana pekała :-D mam,nadzieję że to właśnie mała puka do mamusi <3 :-D

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam dopiero koło 21 czy 22 tc. I od tamtej pory codziennie ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez juz codziennie ;) raz słabiej raz mocniej ale czuć :) najbardziej ruchliwe jest jak zjem cos słodkiego,zazwyczaj wieczorem wlasnie ;P, albo po obiedzie.

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba te ruchy co poczułam wczoraj to było moje urojenie :'( :-( dziś nic nie czuję :-(

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie moze po prostu śpi ;)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • fo09czka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mam to samo już bym chciała poczuć malucha a tu nic:/ wiem że jeszcze troszkę czasu i nie ma co się niepokoić ale tak to już jest że my przyszłe mamy chciałybyśmy noc sto podglądac naszego malca, nalepiej miec monitorek na brzuchu żeby pokazywał malucha:P a takie kopniaczki niewątpliwie pozwolą przekonać się że maluch ma się dobrze. Mi czasem sie wydaje ale to niestety ruchy jelit, które bardzo wyraźnie czuję. Połówkowe dopiero 4 sierpnia jak do tego cze nie zwariować to ja nie wiem;p

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia chyba się obudziła bo tak mi coś plumpa pod pepkięm :-D może ją obudziłam bo przy sprzątaniu zrobiłam sobie dyskotekę domową i może reaguje ma muzykę :-D mam nadzieję że to właśnie to te plumpanie to mała Zosia puka do mamusi <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem bardzo mile zaskoczona, bo czuję ruchy już od tygodnia codziennie ;) a lekarz mówił, że około 20 dopiero zacznę czuć. Ale mam łożysko z tyłu i podobno chłopcy są bardzej ruchliwi, tak lekarka mówiła ;) ja odczuwam ruchy o bardzo różnych porach,mam wrażenie, że te moje dziecko jest bardzo ruchliwe ;) jak jestem głodna to się rusza i zaraz lecę coś zjeść, po jedzeniu też się rusza ;) ale nie da sie go złapać na gorącym uczynku, bo jak tylko położymy rękę na brzuchu to się uspokaja ;) więc tatuś jeszcze nie miał możliwości poczuć. Pierwsze uczucie to jakby ktoś gilgotal od środka, a teraz to tak, jakby banka mydlana pękała w brzuchu ;)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    A ja jestem bardzo mile zaskoczona, bo czuję ruchy już od tygodnia codziennie ;) a lekarz mówił, że około 20 dopiero zacznę czuć. Ale mam łożysko z tyłu i podobno chłopcy są bardzej ruchliwi, tak lekarka mówiła ;) ja odczuwam ruchy o bardzo różnych porach,mam wrażenie, że te moje dziecko jest bardzo ruchliwe ;) jak jestem głodna to się rusza i zaraz lecę coś zjeść, po jedzeniu też się rusza ;) ale nie da sie go złapać na gorącym uczynku, bo jak tylko położymy rękę na brzuchu to się uspokaja ;) więc tatuś jeszcze nie miał możliwości poczuć. Pierwsze uczucie to jakby ktoś gilgotal od środka, a teraz to tak, jakby banka mydlana pękała w brzuchu ;)
    To faktycznie szybko poczułaś swojego bobasa :-D no ja właśnie czuje takoe coś jakby bańka pekała ;-) mam nadzieję że moja córcia rozkreci się na,dniach :-)

• fo09czka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zazdroszczę dziewczyny, u mnie najpewniej córeczka ale na połówkowym będziemy juz coś więcej wiedzieć:) nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać:) będę nasłuchiwać może się niedługo odezwie mój bąbelek:D

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fo09czka wrote:
    Kurczę zazdroszczę dziewczyny, u mnie najpewniej córeczka ale na połówkowym będziemy juz coś więcej wiedzieć:) nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać:) będę nasłuchiwać może się niedługo odezwie mój bąbelek:D
    Powiem ci ze ja tez nie jestem do końca pewna czy te plumpanie to tylko moja wyobraźnia czy faktycznie to córcia puka :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak już to będzie to to będziecie wiedzieć ;) to jest coś, czego nigdy wczesniej się nie czuło ;) nie jest podobne do niczego, co się dzieje u nas na co dzień w brzuchu ;)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ