Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
21 t. 0 d. juz doskonale czuje maleństwo czasami kopie tak mocno, że nawet nie musze przykładać dłoni do brzuszka żeby je poczuć. Pisze "je" gdyż nadal nie znam płci.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Jeju jak ja wam zazdroszczę tych ruchów ja to już tak schizuję żę głowa mała,że może coś z córcią nie tak bo nie puka jeszcze do mnie:-( lekarz mi muwił że pierworódki mogą odczuwać nawet po 20tyg ruchy ale ja i tak już panikuję a do usg połówkowego jeszcze tyle czasu bo dopiero 20 lipca
-
nick nieaktualnyjusta1234 wrote:Jeju jak ja wam zazdroszczę tych ruchów ja to już tak schizuję żę głowa mała,że może coś z córcią nie tak bo nie puka jeszcze do mnie:-( lekarz mi muwił że pierworódki mogą odczuwać nawet po 20tyg ruchy ale ja i tak już panikuję a do usg połówkowego jeszcze tyle czasu bo dopiero 20 lipca
lada moment poczujesz ja poczułam gdzieś ok 19 tygodnia tak delikatnie a córcia ma jeszcze sporo miejsca, czekaj cierpliwiejusta1234 lubi tę wiadomość
-
Justa ja też jeszcze nie czuję i panikuję troszkę.. chodź mi też mówiono że u pierworódek ruchy mogą być odczuwalne w granicach 20 tyg.
A między nami 1 dzień różnicy
Połówkowe mam 13 lipca - nie mogę się doczekać
To co czekamy -
nick nieaktualny
-
MadaLena30 wrote:Justa ja też jeszcze nie czuję i panikuję troszkę.. chodź mi też mówiono że u pierworódek ruchy mogą być odczuwalne w granicach 20 tyg.
A między nami 1 dzień różnicy
Połówkowe mam 13 lipca - nie mogę się doczekać
To co czekamy -
nick nieaktualnyJa miałam dokładnie w 22t5d i powiem Wam,że warto było czekać-wcześniej nie ma sensu,bo jeszcze serduszko się rozwija itd
Są nieziemskie emocje:)
Jeszcze jak się widzi w 3d/4d,to już całkiem:)
Zapytajcie,czy dostaniecie płytę,a jeśli nie to chociaż żeby doktorek zrobił piękne zdjęcia na pamiątkę
Ja już się trzeciego badania doczekać nie mogę...
Chociaż jeszcze się nie umawiałam -
No i ja parę dni temu doczekałam się pięknych kopniaczków (19 tc) śmieszne uczucie takie lekkie pukanie od wewnątrz, coś jakby pękająca bańka poniżej pępka. Za 2 tygodnie kolejne usg może tym razem dowiem się kto tak mamie dokazuje dzidziulek najbardziej aktywny jest pod wieczór po godzinie 19, u Was też tak jest?
-
Hej dziewczynki mam to samo już bym chciała poczuć malucha a tu nic:/ wiem że jeszcze troszkę czasu i nie ma co się niepokoić ale tak to już jest że my przyszłe mamy chciałybyśmy noc sto podglądac naszego malca, nalepiej miec monitorek na brzuchu żeby pokazywał malucha:P a takie kopniaczki niewątpliwie pozwolą przekonać się że maluch ma się dobrze. Mi czasem sie wydaje ale to niestety ruchy jelit, które bardzo wyraźnie czuję. Połówkowe dopiero 4 sierpnia jak do tego cze nie zwariować to ja nie wiem;p
-
nick nieaktualnyA ja jestem bardzo mile zaskoczona, bo czuję ruchy już od tygodnia codziennie a lekarz mówił, że około 20 dopiero zacznę czuć. Ale mam łożysko z tyłu i podobno chłopcy są bardzej ruchliwi, tak lekarka mówiła ja odczuwam ruchy o bardzo różnych porach,mam wrażenie, że te moje dziecko jest bardzo ruchliwe jak jestem głodna to się rusza i zaraz lecę coś zjeść, po jedzeniu też się rusza ale nie da sie go złapać na gorącym uczynku, bo jak tylko położymy rękę na brzuchu to się uspokaja więc tatuś jeszcze nie miał możliwości poczuć. Pierwsze uczucie to jakby ktoś gilgotal od środka, a teraz to tak, jakby banka mydlana pękała w brzuchu
-
Madzia890722 wrote:A ja jestem bardzo mile zaskoczona, bo czuję ruchy już od tygodnia codziennie a lekarz mówił, że około 20 dopiero zacznę czuć. Ale mam łożysko z tyłu i podobno chłopcy są bardzej ruchliwi, tak lekarka mówiła ja odczuwam ruchy o bardzo różnych porach,mam wrażenie, że te moje dziecko jest bardzo ruchliwe jak jestem głodna to się rusza i zaraz lecę coś zjeść, po jedzeniu też się rusza ale nie da sie go złapać na gorącym uczynku, bo jak tylko położymy rękę na brzuchu to się uspokaja więc tatuś jeszcze nie miał możliwości poczuć. Pierwsze uczucie to jakby ktoś gilgotal od środka, a teraz to tak, jakby banka mydlana pękała w brzuchu
-
Kurczę zazdroszczę dziewczyny, u mnie najpewniej córeczka ale na połówkowym będziemy juz coś więcej wiedzieć nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać będę nasłuchiwać może się niedługo odezwie mój bąbelek:D
-
fo09czka wrote:Kurczę zazdroszczę dziewczyny, u mnie najpewniej córeczka ale na połówkowym będziemy juz coś więcej wiedzieć nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać będę nasłuchiwać może się niedługo odezwie mój bąbelek:D
-
nick nieaktualny