Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
Odpowiedz

Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć

Oceń ten wątek:
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 t. 0 d. juz doskonale czuje maleństwo :) czasami kopie tak mocno, że nawet nie musze przykładać dłoni do brzuszka żeby je poczuć. Pisze "je" gdyż nadal nie znam płci.

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju jak ja wam zazdroszczę tych ruchów :-) ja to już tak schizuję żę głowa mała,że może coś z córcią nie tak bo nie puka jeszcze do mnie:-( lekarz mi muwił że pierworódki mogą odczuwać nawet po 20tyg ruchy ale ja i tak już panikuję :-( a do usg połówkowego jeszcze tyle czasu bo dopiero 20 lipca :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa1234 wrote:
    Jeju jak ja wam zazdroszczę tych ruchów :-) ja to już tak schizuję żę głowa mała,że może coś z córcią nie tak bo nie puka jeszcze do mnie:-( lekarz mi muwił że pierworódki mogą odczuwać nawet po 20tyg ruchy ale ja i tak już panikuję :-( a do usg połówkowego jeszcze tyle czasu bo dopiero 20 lipca :-(

lada moment poczujesz ;) ja poczułam gdzieś ok 19 tygodnia tak delikatnie :) a córcia ma jeszcze sporo miejsca, czekaj cierpliwie ;)

justa1234 lubi tę wiadomość

• MadaLena30 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja też jeszcze nie czuję i panikuję troszkę.. chodź mi też mówiono że u pierworódek ruchy mogą być odczuwalne w granicach 20 tyg.
    A między nami 1 dzień różnicy :)

Połówkowe mam 13 lipca - nie mogę się doczekać:)

To co czekamy :)

Coreczka <3 - 13.07.15 - 379g , 24.08.15 -1033g, 07.10.15 - 2173 g
    gannyx8d1p2ldx6e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczyny :-) wyluzujcie:-) dopiero jak po 22 tyg nic nie poczujecie,to dopiero wtedy można sie martwic,a do tego czasu to hoho:-) jeszcze tyle kipniaczkow będziecie miały ,ze hej:-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadaLena30 wrote:
    Justa ja też jeszcze nie czuję i panikuję troszkę.. chodź mi też mówiono że u pierworódek ruchy mogą być odczuwalne w granicach 20 tyg.
    A między nami 1 dzień różnicy :)

Połówkowe mam 13 lipca - nie mogę się doczekać:)

To co czekamy :)
    No,kochana zazdroszczę że masz tak,wcześnie połówkowe ;-) ja dopiero 20lipca bo mój doktorek wogóle najlepiej lubi robić połówkowe w 22tygodniu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dokładnie w 22t5d i powiem Wam,że warto było czekać-wcześniej nie ma sensu,bo jeszcze serduszko się rozwija itd
    Są nieziemskie emocje:)
    Jeszcze jak się widzi w 3d/4d,to już całkiem:)
    Zapytajcie,czy dostaniecie płytę,a jeśli nie to chociaż żeby doktorek zrobił piękne zdjęcia na pamiątkę :)
    Ja już się trzeciego badania doczekać nie mogę...
    Chociaż jeszcze się nie umawiałam :P

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja parę dni temu doczekałam się pięknych kopniaczków :)(19 tc) śmieszne uczucie takie lekkie pukanie od wewnątrz, coś jakby pękająca bańka poniżej pępka. ;) Za 2 tygodnie kolejne usg może tym razem dowiem się kto tak mamie dokazuje :D dzidziulek najbardziej aktywny jest pod wieczór po godzinie 19, u Was też tak jest? ;)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dziś poczułam swoją córció <3 takie właśnie uczucie jakby bańka mydlana pekała :-D mam,nadzieję że to właśnie mała puka do mamusi <3 :-D

• polkosia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam dopiero koło 21 czy 22 tc. I od tamtej pory codziennie ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tez juz codziennie ;) raz słabiej raz mocniej ale czuć :) najbardziej ruchliwe jest jak zjem cos słodkiego,zazwyczaj wieczorem wlasnie ;P, albo po obiedzie.

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba te ruchy co poczułam wczoraj to było moje urojenie :'( :-( dziś nic nie czuję :-(

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie moze po prostu śpi ;)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • fo09czka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki mam to samo już bym chciała poczuć malucha a tu nic:/ wiem że jeszcze troszkę czasu i nie ma co się niepokoić ale tak to już jest że my przyszłe mamy chciałybyśmy noc sto podglądac naszego malca, nalepiej miec monitorek na brzuchu żeby pokazywał malucha:P a takie kopniaczki niewątpliwie pozwolą przekonać się że maluch ma się dobrze. Mi czasem sie wydaje ale to niestety ruchy jelit, które bardzo wyraźnie czuję. Połówkowe dopiero 4 sierpnia jak do tego cze nie zwariować to ja nie wiem;p

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córcia chyba się obudziła bo tak mi coś plumpa pod pepkięm :-D może ją obudziłam bo przy sprzątaniu zrobiłam sobie dyskotekę domową i może reaguje ma muzykę :-D mam nadzieję że to właśnie to te plumpanie to mała Zosia puka do mamusi <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem bardzo mile zaskoczona, bo czuję ruchy już od tygodnia codziennie ;) a lekarz mówił, że około 20 dopiero zacznę czuć. Ale mam łożysko z tyłu i podobno chłopcy są bardzej ruchliwi, tak lekarka mówiła ;) ja odczuwam ruchy o bardzo różnych porach,mam wrażenie, że te moje dziecko jest bardzo ruchliwe ;) jak jestem głodna to się rusza i zaraz lecę coś zjeść, po jedzeniu też się rusza ;) ale nie da sie go złapać na gorącym uczynku, bo jak tylko położymy rękę na brzuchu to się uspokaja ;) więc tatuś jeszcze nie miał możliwości poczuć. Pierwsze uczucie to jakby ktoś gilgotal od środka, a teraz to tak, jakby banka mydlana pękała w brzuchu ;)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    A ja jestem bardzo mile zaskoczona, bo czuję ruchy już od tygodnia codziennie ;) a lekarz mówił, że około 20 dopiero zacznę czuć. Ale mam łożysko z tyłu i podobno chłopcy są bardzej ruchliwi, tak lekarka mówiła ;) ja odczuwam ruchy o bardzo różnych porach,mam wrażenie, że te moje dziecko jest bardzo ruchliwe ;) jak jestem głodna to się rusza i zaraz lecę coś zjeść, po jedzeniu też się rusza ;) ale nie da sie go złapać na gorącym uczynku, bo jak tylko położymy rękę na brzuchu to się uspokaja ;) więc tatuś jeszcze nie miał możliwości poczuć. Pierwsze uczucie to jakby ktoś gilgotal od środka, a teraz to tak, jakby banka mydlana pękała w brzuchu ;)
    To faktycznie szybko poczułaś swojego bobasa :-D no ja właśnie czuje takoe coś jakby bańka pekała ;-) mam nadzieję że moja córcia rozkreci się na,dniach :-)

• fo09czka Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę zazdroszczę dziewczyny, u mnie najpewniej córeczka ale na połówkowym będziemy juz coś więcej wiedzieć:) nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać:) będę nasłuchiwać może się niedługo odezwie mój bąbelek:D

34bwgzu3qov4higv.png

ex2bupjyy1j7l7t7.png

Nasza Córeczka Marysia 03.09.2014 [*] - 9tc
    Aniołek 29.12.2014 [*] - 8tc ciąża pozamaciczna

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fo09czka wrote:
    Kurczę zazdroszczę dziewczyny, u mnie najpewniej córeczka ale na połówkowym będziemy juz coś więcej wiedzieć:) nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać:) będę nasłuchiwać może się niedługo odezwie mój bąbelek:D
    Powiem ci ze ja tez nie jestem do końca pewna czy te plumpanie to tylko moja wyobraźnia czy faktycznie to córcia puka :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jak już to będzie to to będziecie wiedzieć ;) to jest coś, czego nigdy wczesniej się nie czuło ;) nie jest podobne do niczego, co się dzieje u nas na co dzień w brzuchu ;)

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ