Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
Odpowiedz

Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wczoraj nic...przedwczoraj wieczorem tez nic,a dzisiaj rano zjadłam myśli z mleczkiem i chwila moment i pstryk i pstryk:) Jak tak nie czuje przez dzien czy dwa,to jak juz poczuje to jest taka ulga,ze masakra:) Największą ulga na świecie:) Ja juz nie moge się doczekać,aż kopniaczki będą na tyle mocne,ze mój M.je w końcu poczuje,bo jak na razie,to są rzadko i jak juz sa,to mam wrażenie,ze tylko ja je czuje...Moze jeszcze ze dwa tygodnie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam że moja najbardziej rusza się po zjedzeniu loda :) śmietankowy z czekoladą, najlepiej magnum

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z niecierpliwością czekam i czekam :-)

Pokahontaz lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    A ja z niecierpliwością czekam i czekam :-)
    Juz niedługo :) Doczekasz sie ze spokojem:) Trzymaj zawsze wieczorem teke na brzuchu;)chociaż u mnie,to po śniadaniu daje znaki:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze ruchy poczułam wieczorem, po umyciu się leżałam sobie w łóżeczku na płasko i trzymałam rękę na brzuszku tak z boku i poczułam takie bulgotanie.

• paulin Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj cały dzień nie czułam ruchów i aż się skarżyłam mężowi że chociaż już mi nie sprawiają takiej ogromnej przyjemności to mi smutno że maluszek nie kopał i obudziłam się o 4 w nocy dostałam taki koncert kopniaków że z 2 godz nie mogłam spać bo cały czas maluch dawał znać o sobie :)

Pokahontaz, moodliszka lubią tę wiadomość

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • Kathieen Znajoma

Wysłany: 27 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja tak na prawdę poczułam tylko raz ze 3 tygodnie temu jak wlaczylam odkurzacz to aż kucnelam tak mi kopa robaczek zasadzil a teraz już nic, czekam cierpliwie :-)

xnw4skjojykgrumx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 14tc, jednak już kilka dni wcześniej czułam coś dziwnego w brzuszku. Czuję to szczególnie kiedy siedzę, albo kładę się spać, takie hmmm wibracje, takie nie wiem jak to nazwać bulgotanie, ale bardzo delikatniutkie i muszę się aż skupić żeby to poczuć. Czuję to w podbrzuszu. Na pewno nie są to jelita chociaż przez myśl mi przeszło, że mam tam stado glist:P no ale w podbrzuszu? Wszyscy mówią, że na ruchy jest za wcześnie, mi się wydaje, że to jednak to, ale nie chcę wyjść na wariatkę. Myślicie, że to możliwe? Po czym poznać, że to ruchy a nie coś innego ? Dodam, że gin stwierdził u mnie kiedyś małą macicę, myślicie, że to może mieć wpływ?

• polkosia Autorytet

Wysłany: 28 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 20t5d i nadal nic ;) Lekarz mówi, że maleństwo ma jeszcze dużo miejsca i przez to mogę jeszcze nie czuć.

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    U mnie 20t5d i nadal nic ;) Lekarz mówi, że maleństwo ma jeszcze dużo miejsca i przez to mogę jeszcze nie czuć.
    Polkosia kochana:) Na dniach poczujesz-zobaczysz:) Juz zaraz masz 21tydzien:) Jak Cie kopnie,to zobaczysz:D Często czuje koło pępka :) Jeszcze będziemy marudzić,ze nas w zebra kopie i ze boli-zobaczysz:) spoko:) Jiz niedlugo nam tu napiszesz,ze dostajesz nieźle kopniaczki:)

polkosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Dziewczyny jestem w 14tc, jednak już kilka dni wcześniej czułam coś dziwnego w brzuszku. Czuję to szczególnie kiedy siedzę, albo kładę się spać, takie hmmm wibracje, takie nie wiem jak to nazwać bulgotanie, ale bardzo delikatniutkie i muszę się aż skupić żeby to poczuć. Czuję to w podbrzuszu. Na pewno nie są to jelita chociaż przez myśl mi przeszło, że mam tam stado glist:P no ale w podbrzuszu? Wszyscy mówią, że na ruchy jest za wcześnie, mi się wydaje, że to jednak to, ale nie chcę wyjść na wariatkę. Myślicie, że to możliwe? Po czym poznać, że to ruchy a nie coś innego ? Dodam, że gin stwierdził u mnie kiedyś małą macicę, myślicie, że to może mieć wpływ?
    Moim zdaniem to nie jest to...Za wcześnie jest-a dzidziulek jest za malutki,żeby cos mogla poczuć...Takie jest moje zdanie.
    Teraz będzie szybko rosl i nabierze mocy,wiec za kilka tygodni poczujesz.

• bursztynowa.lady Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja czuję ruchy codziennie i to dość często od jakiś dwóch tygodni (z okresu skończone 17 tyg natomiast z USG skończone 18 tyg). Jedynie jak się przebudzę w nocy i nie mogę zasnąć to nie czuję żadnych ruchów tak jakby w nocy mała spała. Poza tym w sumie cały czas czuję obecność małej. Badania robiłam u dwóch lekarzy i oboje mówili, że mała jest bardzo ruchliwa.
    Czasem jest to taki jakby kopniak, czasem przypomina to pulsowanie, a czasem mam wrażenie, że coś mi po prostu w środku pływa. Są to już na tyle odczuwalne ruchy, że mąż może przyłożyć rękę i poczuć albo po prostu popatrzeć na brzuch jak faluje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 00:05

moodliszka lubi tę wiadomość

dqprdf9h4ku9de9d.png
    qmol4o1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam przed chwila wlasnie Kornelia taki popis dala, ze maz prawie lzy w oczach mial :) az nie mogl uwierzyc, ze mala tak sie kreci :) U mnie pieknie ruchy widac przez brzuch :)

Pokahontaz, moodliszka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    green wrote:
    Nam przed chwila wlasnie Kornelia taki popis dala, ze maz prawie lzy w oczach mial :) az nie mogl uwierzyc, ze mala tak sie kreci :) U mnie pieknie ruchy widac przez brzuch :)
    Super:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Green przy twoim chudym brzuszku nie dziwie się suuper :-)

Ja jakieś 20 min temu wstalam, i nie mogę zasnąć położyłam się na plecach, ręce na brzuch i takie puk puk puk co jakiś czas, czy to już to? Ale uczucie <3 <3 <3

Zakupiłam ta poduche dla ciężarnych rewelacja, wygoda ogromna i juz się z nią nie rozstane ;-)

• zakocona Autorytet

Wysłany: 30 maja 2015, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dddodiii wrote:
    Moim zdaniem to nie jest to...Za wcześnie jest-a dzidziulek jest za malutki,żeby cos mogla poczuć...Takie jest moje zdanie.
    Teraz będzie szybko rosl i nabierze mocy,wiec za kilka tygodni poczujesz.
    Ja tam w 14 tyg czułam ruchy dziecka. Mogłam nawet widzieć z której str dzidzi jest ułożone. W 19 już były widoczne przez brzuch. Teraz to kopie jak szalony ciągle.
    Każda kobieta jest inna i różnie można odczuwać. To, że przeważnie czuje się ruchy koło 20 tyg to nie znaczy, że ktoś inny nie może ich poczuć dużo wcześniej czy później.

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    Ja tam w 14 tyg czułam ruchy dziecka. Mogłam nawet widzieć z której str dzidzi jest ułożone. W 19 już były widoczne przez brzuch. Teraz to kopie jak szalony ciągle.
    Każda kobieta jest inna i różnie można odczuwać. To, że przeważnie czuje się ruchy koło 20 tyg to nie znaczy, że ktoś inny nie może ich poczuć dużo wcześniej czy później.

Zakocona mam tak samo. Normalnie czuję je po lewej stronie :P czuję jak się wierci (hmm albo raczej bąbelkuje bo to podobne uczucie). I teraz tak się zastanawiam, skoro poczułam tak wcześnie to może tak samo wcześnie jak ty będzie widać przez brzuch ;) Pierwszy porządny kopniak kiedy wyczułaś? I kiedy mąż poczuł ruchy?

• Miley24 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa dni temu zaczełam czuc wiercącego ktosia :D ale fajnie :) głównie jak leżę, jak chodzę to spokój.

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przełom... Na kolację wciągnęłam pączka i słodzone kakao i... Klementysia właśnie mnie ostro skopuje :D Już wczoraj i przedwczoraj czułam cos podobnego po jedzeniu, ale myślałam, że to jelita, a dziś jestem pewna, że to to! :D

Caramel, zakocona, magdalenkaihelenka, Izzy, justa1234 lubią tę wiadomość

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • Miley24 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia po słodkim się podobno uaktywaniają, u mnie sie to potwierdza ^^ a ja dzisiaj wypiłam kawe i nie tyle na mnie to podzialalo co na bobasa wlasnie :P

d0be8675e9.png
    74di3e5e3sl020iq.png
‹‹ 9 10 11 12 13 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ