Kiedy pierwsze ruchy dziecka czuć
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa to wczoraj nic...przedwczoraj wieczorem tez nic,a dzisiaj rano zjadłam myśli z mleczkiem i chwila moment i pstryk i pstryk:) Jak tak nie czuje przez dzien czy dwa,to jak juz poczuje to jest taka ulga,ze masakra:) Największą ulga na świecie:) Ja juz nie moge się doczekać,aż kopniaczki będą na tyle mocne,ze mój M.je w końcu poczuje,bo jak na razie,to są rzadko i jak juz sa,to mam wrażenie,ze tylko ja je czuje...Moze jeszcze ze dwa tygodnie:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wczoraj cały dzień nie czułam ruchów i aż się skarżyłam mężowi że chociaż już mi nie sprawiają takiej ogromnej przyjemności to mi smutno że maluszek nie kopał i obudziłam się o 4 w nocy dostałam taki koncert kopniaków że z 2 godz nie mogłam spać bo cały czas maluch dawał znać o sobie
Pokahontaz, moodliszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jestem w 14tc, jednak już kilka dni wcześniej czułam coś dziwnego w brzuszku. Czuję to szczególnie kiedy siedzę, albo kładę się spać, takie hmmm wibracje, takie nie wiem jak to nazwać bulgotanie, ale bardzo delikatniutkie i muszę się aż skupić żeby to poczuć. Czuję to w podbrzuszu. Na pewno nie są to jelita chociaż przez myśl mi przeszło, że mam tam stado glist:P no ale w podbrzuszu? Wszyscy mówią, że na ruchy jest za wcześnie, mi się wydaje, że to jednak to, ale nie chcę wyjść na wariatkę. Myślicie, że to możliwe? Po czym poznać, że to ruchy a nie coś innego ? Dodam, że gin stwierdził u mnie kiedyś małą macicę, myślicie, że to może mieć wpływ?
-
nick nieaktualnypolkosia wrote:U mnie 20t5d i nadal nic Lekarz mówi, że maleństwo ma jeszcze dużo miejsca i przez to mogę jeszcze nie czuć.
polkosia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyannielica wrote:Dziewczyny jestem w 14tc, jednak już kilka dni wcześniej czułam coś dziwnego w brzuszku. Czuję to szczególnie kiedy siedzę, albo kładę się spać, takie hmmm wibracje, takie nie wiem jak to nazwać bulgotanie, ale bardzo delikatniutkie i muszę się aż skupić żeby to poczuć. Czuję to w podbrzuszu. Na pewno nie są to jelita chociaż przez myśl mi przeszło, że mam tam stado glist:P no ale w podbrzuszu? Wszyscy mówią, że na ruchy jest za wcześnie, mi się wydaje, że to jednak to, ale nie chcę wyjść na wariatkę. Myślicie, że to możliwe? Po czym poznać, że to ruchy a nie coś innego ? Dodam, że gin stwierdził u mnie kiedyś małą macicę, myślicie, że to może mieć wpływ?
Teraz będzie szybko rosl i nabierze mocy,wiec za kilka tygodni poczujesz.polkosia lubi tę wiadomość
-
Ja czuję ruchy codziennie i to dość często od jakiś dwóch tygodni (z okresu skończone 17 tyg natomiast z USG skończone 18 tyg). Jedynie jak się przebudzę w nocy i nie mogę zasnąć to nie czuję żadnych ruchów tak jakby w nocy mała spała. Poza tym w sumie cały czas czuję obecność małej. Badania robiłam u dwóch lekarzy i oboje mówili, że mała jest bardzo ruchliwa.
Czasem jest to taki jakby kopniak, czasem przypomina to pulsowanie, a czasem mam wrażenie, że coś mi po prostu w środku pływa. Są to już na tyle odczuwalne ruchy, że mąż może przyłożyć rękę i poczuć albo po prostu popatrzeć na brzuch jak faluje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2015, 00:05
moodliszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGreen przy twoim chudym brzuszku nie dziwie się suuper
Ja jakieś 20 min temu wstalam, i nie mogę zasnąć położyłam się na plecach, ręce na brzuch i takie puk puk puk co jakiś czas, czy to już to? Ale uczucie
Zakupiłam ta poduche dla ciężarnych rewelacja, wygoda ogromna i juz się z nią nie rozstane -
dddodiii wrote:Moim zdaniem to nie jest to...Za wcześnie jest-a dzidziulek jest za malutki,żeby cos mogla poczuć...Takie jest moje zdanie.
Teraz będzie szybko rosl i nabierze mocy,wiec za kilka tygodni poczujesz.
Każda kobieta jest inna i różnie można odczuwać. To, że przeważnie czuje się ruchy koło 20 tyg to nie znaczy, że ktoś inny nie może ich poczuć dużo wcześniej czy później. -
nick nieaktualnyzakocona wrote:Ja tam w 14 tyg czułam ruchy dziecka. Mogłam nawet widzieć z której str dzidzi jest ułożone. W 19 już były widoczne przez brzuch. Teraz to kopie jak szalony ciągle.
Każda kobieta jest inna i różnie można odczuwać. To, że przeważnie czuje się ruchy koło 20 tyg to nie znaczy, że ktoś inny nie może ich poczuć dużo wcześniej czy później.
Zakocona mam tak samo. Normalnie czuję je po lewej stronie czuję jak się wierci (hmm albo raczej bąbelkuje bo to podobne uczucie). I teraz tak się zastanawiam, skoro poczułam tak wcześnie to może tak samo wcześnie jak ty będzie widać przez brzuch Pierwszy porządny kopniak kiedy wyczułaś? I kiedy mąż poczuł ruchy? -
Dziewczyny, przełom... Na kolację wciągnęłam pączka i słodzone kakao i... Klementysia właśnie mnie ostro skopuje Już wczoraj i przedwczoraj czułam cos podobnego po jedzeniu, ale myślałam, że to jelita, a dziś jestem pewna, że to to!
Caramel, zakocona, magdalenkaihelenka, Izzy, justa1234 lubią tę wiadomość
Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn