SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Monural i pimafucin
Odpowiedz

Monural i pimafucin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któras zażywała moze to na infekcje pecherza i pochwy? Cos mi sie chyba przypaletało i lekarka zapisala te dwa antybiotyki ale teraz boje sie ze moga zaszkodzić dzidzi.. tak wiem.. lekarz wie niby lepiej , ale chce wiedziec czy macie jakies doswiadczenia z tymi lekami ?

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimafucin ja mialam przepisane na infekcje pochwy i bardzo mi pomogl ale mi lekarz powiedzial ze mozna to brac od 13-14 tygodnia ciazy , ze wgl leczenie infekcji pochwy leczy sie od tych tygodni, no ale pewnie co lekarz to inne zdanie

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dzieki pimafucin akurat jest bezpieczny bo nie wchlania sie przez blony sluzowe i ma dzialanie miejscowe.. ale mi tez pecherz wysiadl.. podejrzewam ze jedno ciagnie drugie.. bo mam liczne bakterie w moczu wiec jestem zmuszona cos wziac.. zapisala ten monural, w necie duzo sprzecznych informacji, ale skoro to zapisala i powiedziala ze to jest bezpieczne no to chyba wie co robi :))

• paulin Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam monural też trochę byłam przestraszona czytając na internecie na ten temat ale stwierdziłam że lekarz jest bardziej doświadczony niż dziewczyny na forum i wszystko ok i moja gin zapisała mi ten lek w 16 tyg ciąży. A jeśli chodzi o Pimafucin też brałam i wszystko się pięknie wygoiło. Zacznij ufać swojemu lekarzowi a będzie dobrze :)

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ