X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Monural i pimafucin
Odpowiedz

Monural i pimafucin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któras zażywała moze to na infekcje pecherza i pochwy? Cos mi sie chyba przypaletało i lekarka zapisala te dwa antybiotyki ale teraz boje sie ze moga zaszkodzić dzidzi.. tak wiem.. lekarz wie niby lepiej , ale chce wiedziec czy macie jakies doswiadczenia z tymi lekami ?

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimafucin ja mialam przepisane na infekcje pochwy i bardzo mi pomogl ale mi lekarz powiedzial ze mozna to brac od 13-14 tygodnia ciazy , ze wgl leczenie infekcji pochwy leczy sie od tych tygodni, no ale pewnie co lekarz to inne zdanie

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dzieki pimafucin akurat jest bezpieczny bo nie wchlania sie przez blony sluzowe i ma dzialanie miejscowe.. ale mi tez pecherz wysiadl.. podejrzewam ze jedno ciagnie drugie.. bo mam liczne bakterie w moczu wiec jestem zmuszona cos wziac.. zapisala ten monural, w necie duzo sprzecznych informacji, ale skoro to zapisala i powiedziala ze to jest bezpieczne no to chyba wie co robi :))

• paulin Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam monural też trochę byłam przestraszona czytając na internecie na ten temat ale stwierdziłam że lekarz jest bardziej doświadczony niż dziewczyny na forum i wszystko ok i moja gin zapisała mi ten lek w 16 tyg ciąży. A jeśli chodzi o Pimafucin też brałam i wszystko się pięknie wygoiło. Zacznij ufać swojemu lekarzowi a będzie dobrze :)

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ