Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Monural i pimafucin
Odpowiedz

Monural i pimafucin

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któras zażywała moze to na infekcje pecherza i pochwy? Cos mi sie chyba przypaletało i lekarka zapisala te dwa antybiotyki ale teraz boje sie ze moga zaszkodzić dzidzi.. tak wiem.. lekarz wie niby lepiej , ale chce wiedziec czy macie jakies doswiadczenia z tymi lekami ?

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pimafucin ja mialam przepisane na infekcje pochwy i bardzo mi pomogl ale mi lekarz powiedzial ze mozna to brac od 13-14 tygodnia ciazy , ze wgl leczenie infekcji pochwy leczy sie od tych tygodni, no ale pewnie co lekarz to inne zdanie

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dzieki pimafucin akurat jest bezpieczny bo nie wchlania sie przez blony sluzowe i ma dzialanie miejscowe.. ale mi tez pecherz wysiadl.. podejrzewam ze jedno ciagnie drugie.. bo mam liczne bakterie w moczu wiec jestem zmuszona cos wziac.. zapisala ten monural, w necie duzo sprzecznych informacji, ale skoro to zapisala i powiedziala ze to jest bezpieczne no to chyba wie co robi :))

• paulin Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam monural też trochę byłam przestraszona czytając na internecie na ten temat ale stwierdziłam że lekarz jest bardziej doświadczony niż dziewczyny na forum i wszystko ok i moja gin zapisała mi ten lek w 16 tyg ciąży. A jeśli chodzi o Pimafucin też brałam i wszystko się pięknie wygoiło. Zacznij ufać swojemu lekarzowi a będzie dobrze :)

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ