X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nadciśnienie
Odpowiedz

Nadciśnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) czy któraś z Was zaczęła mieć problem z nadciśnieniem pomimo braków objawów przed ciążą? U mnie zaczęło skakać powyżej 100 rozkurczowe, odczuwam ból i zawroty głowy, do tego mi słabo i uczucie jakby ktoś siedział na klatce piersiowej, mam wrażenie, że się uduszę :/ po kolejnym napadzie pojechaliśmy na SOR, gdzie stwierdzili, że dopóki ciśnienie skurczowe nie wynosi min. 150, to mam się nie martwić... I, że to pewnie że stresu. Tylko, że ja nie mam stresu...W maju mam wizytę u kardiologa. Nikt nie wie, jaka jest tego przyczyna.

f2wl4z17q60magcw.png
  • Astarte Nowa

Wysłany: 1 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez serduch kołacze, cisnienie 130/99 bylam u kardio- arytmia, zrobi mi holtera i dal leki wyciszajace serce. Jesli holter bedzie nie ok czeka mnie cesarka. Daj znac co ci lekarz zalecił.

• Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astarte, takie ciśnienie u Ciebie się powtarzalo, czy miałaś wahania? Jak długo masz nosić holter?

f2wl4z17q60magcw.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ