X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Nadciśnienie
Odpowiedz

Nadciśnienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) czy któraś z Was zaczęła mieć problem z nadciśnieniem pomimo braków objawów przed ciążą? U mnie zaczęło skakać powyżej 100 rozkurczowe, odczuwam ból i zawroty głowy, do tego mi słabo i uczucie jakby ktoś siedział na klatce piersiowej, mam wrażenie, że się uduszę :/ po kolejnym napadzie pojechaliśmy na SOR, gdzie stwierdzili, że dopóki ciśnienie skurczowe nie wynosi min. 150, to mam się nie martwić... I, że to pewnie że stresu. Tylko, że ja nie mam stresu...W maju mam wizytę u kardiologa. Nikt nie wie, jaka jest tego przyczyna.

f2wl4z17q60magcw.png
  • Astarte Nowa

Wysłany: 1 maja 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez serduch kołacze, cisnienie 130/99 bylam u kardio- arytmia, zrobi mi holtera i dal leki wyciszajace serce. Jesli holter bedzie nie ok czeka mnie cesarka. Daj znac co ci lekarz zalecił.

• Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astarte, takie ciśnienie u Ciebie się powtarzalo, czy miałaś wahania? Jak długo masz nosić holter?

f2wl4z17q60magcw.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ