Niski łożysko help
-
WIADOMOŚĆ
-
Patabr wrote:Hejka! Cieszę się, że trafiłam na ten wątek.
Jesteście już trochę dalej niż ja, więc może podpowiecie mi:
Dzisiaj miałam pierwsze prenatalne, 13+2 i niestety lozysko całkowicie nachodzi na szyjkę.
Czy wy macie takie doświadczenia, że wam to wyszło na pierwszych prenatalnych i do kolejnych się podniosło? Czy rzeczywiście leżenie pomaga?
Czy jak miałyście krwawienie to szpital od razu Czy zalecenie czekania?
Będę wdzięczna za wasze historiePatabr lubi tę wiadomość
-
Juanita41 wrote:Po skończonym 16 tygodniu moje łożysko całkowicie zakrywalo ujscie (czyli było centralnie przodujace), jeśli chodzi o zalecenia to miałam zakaz dzwigania, zakaz współżycia (w tym orgazmow) zakaz lotów samolotem i ograniczyc nieco moje dlugie spacery. Miałam w wolnych chwilach polegiwać ale nie lezec caly dzień, w domu normalnie gotowalam, pralam itp...Stosowalam się do zalecen, ale jakies 3 tyg później rano wystąpiło u mnie niewielkie krwawienie, pojechałam na ostry dyżur przerazona ze to przez łożysko i wtedy okazało się że łożysko już sie podnioslo i jest 2.5 cm nad ujsciem. Przyczyny krwawienia nie znaleziono, ale na usg połówkowych lekarz potwierdzil, że łożysko jest juz w bezpiecznej odległości. U Ciebie tez jest jeszcze wczesny etap, macica intensywnie rośnie, wiec jest bardzo duża szansa że lozysko się podniesie. Gdyby pojawilo się plamienie/krwawienie to najlepiej pojechac na IP i sprawdzić czy wszystko ok.
Hej,
Dzięki, że się podzieliłaś! Ta wiadomość mnie napawa optymizmem, a i nie brzmi tak strasznie kontynuacja - czyli nie trzeba non stop leżeć i gnić, wiadomo każda inna, ale zalecenia pewnie podobne.
Super, że Ci się podniosło, a czy to 2,5 jest już traktowane jako okej?norma? Czy jeszcze trzeba "powalczyć" o nie?31 lat
Przedwczesne wygasanie czynności jajników
AMH 0,8
FSH średnio 26-28
Klinika Bocian
ET 07.2024 ciąża biochemiczna
FET 09.2024 ciąża biochemiczna
FET 25.11.2024 4.1.1
5 dpt pozytywny test
7 dpt beta 110
9 dpt beta 280
11 dpt beta 850
14 dpt beta 3950
20 dpt zarodek 6mm i serduszko
10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
13w2d (04.02) prenatalne -
Patabr wrote:Hej,
Dzięki, że się podzieliłaś! Ta wiadomość mnie napawa optymizmem, a i nie brzmi tak strasznie kontynuacja - czyli nie trzeba non stop leżeć i gnić, wiadomo każda inna, ale zalecenia pewnie podobne.
Super, że Ci się podniosło, a czy to 2,5 jest już traktowane jako okej?norma? Czy jeszcze trzeba "powalczyć" o nie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego, 08:42
Patabr lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z niskimi łożyskami: juz tu niedawno pisałam, na 2 prenatalnych miałam łożysko 1 cm od szyjki na tylnej ścianie, strasznie spanikowałam, potem się stopniowo zaczynało podnosić, 2 cm, 3, teraz jestem na samej końcówce i łożysko jest w dnie macicy 🤡. Także spokojnie, w zdecydowanej większości takie nisko schodzące się podnoszą z biegiem ciąży ❤️
Patabr, eeemakarena, Meggi5991, Juanita41 lubią tę wiadomość
Starania od 06.2022
👩🏼 33
Kwiecien 2024 1 IUI 😭
Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
Luty 2025 🍼👶❤️ -