X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr opór w tętnicach macicznych
Odpowiedz

opór w tętnicach macicznych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam podobnego tematu więc postanowiłam napisać.

We wtorek byłam na dodatkowych badaniach prenatalnych. Obecnie jest to u mnie 24 tydzień. Dzisiaj na maila otrzymałam opis wyników badań. W opisie przepływów mam napisane coś takiego: "Tętnice maciczna prawa Pl:1,91, fala tętna bez wcięcia wczesno rozkurczowego" A w zaleceniach dodano "wysoki opór w prawej tętnicy macicznej - do obserwacji przez lekarza prowadzącego". Dodam że lewa tętnica i pozostałe przepływy prawidłowe. Podczas badania lekarz mówił że wszystko jest w porządku. Dopiero teraz w raporcie doczytałam coś takiego.

Czy któraś z Was wie co to może oznaczać albo miała podobny przypadek?

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ