X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr opór w tętnicach macicznych
Odpowiedz

opór w tętnicach macicznych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam podobnego tematu więc postanowiłam napisać.

We wtorek byłam na dodatkowych badaniach prenatalnych. Obecnie jest to u mnie 24 tydzień. Dzisiaj na maila otrzymałam opis wyników badań. W opisie przepływów mam napisane coś takiego: "Tętnice maciczna prawa Pl:1,91, fala tętna bez wcięcia wczesno rozkurczowego" A w zaleceniach dodano "wysoki opór w prawej tętnicy macicznej - do obserwacji przez lekarza prowadzącego". Dodam że lewa tętnica i pozostałe przepływy prawidłowe. Podczas badania lekarz mówił że wszystko jest w porządku. Dopiero teraz w raporcie doczytałam coś takiego.

Czy któraś z Was wie co to może oznaczać albo miała podobny przypadek?

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ