X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr opór w tętnicach macicznych
Odpowiedz

opór w tętnicach macicznych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • madzi2506 Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazłam podobnego tematu więc postanowiłam napisać.

We wtorek byłam na dodatkowych badaniach prenatalnych. Obecnie jest to u mnie 24 tydzień. Dzisiaj na maila otrzymałam opis wyników badań. W opisie przepływów mam napisane coś takiego: "Tętnice maciczna prawa Pl:1,91, fala tętna bez wcięcia wczesno rozkurczowego" A w zaleceniach dodano "wysoki opór w prawej tętnicy macicznej - do obserwacji przez lekarza prowadzącego". Dodam że lewa tętnica i pozostałe przepływy prawidłowe. Podczas badania lekarz mówił że wszystko jest w porządku. Dopiero teraz w raporcie doczytałam coś takiego.

Czy któraś z Was wie co to może oznaczać albo miała podobny przypadek?

r7xztyt.png

Aniołek [*] 10tc - 01.2016
    Synek ❤ - 01.2017
    Maj 2018 c. bezzarodkowa
    Niedoczynność tarczycy i lekka IO
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ