Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Pieprzyk w ciąży
Odpowiedz

Pieprzyk w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na kontrolnej wizyty u dermatologa, pani powiedziała, że jeden pieprzyk na brzuchu nadaje się po porodzie do wycięcia (nieregularny kształt, nierówna brązowa barwa, jest dość spory 7-8 mm). Wraz ze wzrostem brzucha, pieprzyk oczywiście się naciąga. Mam go od 3 lat jak nie dłużej.

Pani stwierdziła, że nawet jak pieprzyk będzie bolał, swędział, krwawił to i tak nie robi się z tym nic w trakcie ciąży.
    I jestem w kropce. Czy to prawda, że nic się z tymi znamionami nie robi? Któraś z Was miała? Boję się, że w trakcie ciąży z tego pieprzyka zrobi się jakieś raczysko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:45

• missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja też mam zmianę do usunięcia i póki co wszyscy lekarze (dermatolog i chirurdzy) mówili, że ciąża nie jest przeciwwskazaniem do usunięcia zmiany. Zwłaszcza że w trakcie ciąży zwiększa się pigmentacja i przyspiesza ogólnie metabolizm, a więc i podejrzliwe zmiany szybciej rosną. Znieczulenie miejscowe jest bezpieczne i stosowane dokładnie takie samo jak podczas porodu na kroczu, więc nie ma czym się martwić, jedyne co może pójść gorzej to gojenie rany- kwestie oceny parametrów krzepnięcia krwi i ryzyko, że zrobi się brzydsza blizna. Wszystko zależy od umiejscowienia zmiany i Twoich wyników badań- moim zdaniem idź do chirurga na konsultację i on Ci doradzi :)

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, już jestem umówiona na wizytę u chirurga 10.02. Niech zerknie swoim okiem ;)

Dziękuję i pozdrawiam :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ