SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Pieprzyk w ciąży
Odpowiedz

Pieprzyk w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam na kontrolnej wizyty u dermatologa, pani powiedziała, że jeden pieprzyk na brzuchu nadaje się po porodzie do wycięcia (nieregularny kształt, nierówna brązowa barwa, jest dość spory 7-8 mm). Wraz ze wzrostem brzucha, pieprzyk oczywiście się naciąga. Mam go od 3 lat jak nie dłużej.

Pani stwierdziła, że nawet jak pieprzyk będzie bolał, swędział, krwawił to i tak nie robi się z tym nic w trakcie ciąży.
    I jestem w kropce. Czy to prawda, że nic się z tymi znamionami nie robi? Któraś z Was miała? Boję się, że w trakcie ciąży z tego pieprzyka zrobi się jakieś raczysko :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2016, 09:45

• missdiss Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja też mam zmianę do usunięcia i póki co wszyscy lekarze (dermatolog i chirurdzy) mówili, że ciąża nie jest przeciwwskazaniem do usunięcia zmiany. Zwłaszcza że w trakcie ciąży zwiększa się pigmentacja i przyspiesza ogólnie metabolizm, a więc i podejrzliwe zmiany szybciej rosną. Znieczulenie miejscowe jest bezpieczne i stosowane dokładnie takie samo jak podczas porodu na kroczu, więc nie ma czym się martwić, jedyne co może pójść gorzej to gojenie rany- kwestie oceny parametrów krzepnięcia krwi i ryzyko, że zrobi się brzydsza blizna. Wszystko zależy od umiejscowienia zmiany i Twoich wyników badań- moim zdaniem idź do chirurga na konsultację i on Ci doradzi :)

cykle 32d, atopik, lekka niedoczynność tarczycy

0d1yskjoed1yxen7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię, już jestem umówiona na wizytę u chirurga 10.02. Niech zerknie swoim okiem ;)

Dziękuję i pozdrawiam :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ