Piersi - zmiany
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem w 19 tc i od początku piersi prawie w ogóle nie urosły. Może z pół rozmiaru. Zrobiły się po prostu nabrzmiałe, ale nie bolały mnie w ogóle. Bolały mnie tylko sutki przy nacisku. Poza tym piersi mam często bardzo gorące, a siara pojawiła się już 3 tygodnie temu.
-
U mnie na początku ciąży była masakra, piersi tak mnie bolały ze przy zmianie boku w nocy musiałam je przytrzymywać rękami bo czułam jakby ważyły z tonę. Były tez mocno nabrzmiałe. Od ok 10 tyg przestały bolec. Teraz (początek 15 tyg) są nabrzmiałe, może jeden rozmiar większe i wrażliwe sutki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 22:13
-
U mnie na początku też rozmiar szybko się powiększył o jedną miskę. Cycki bolały jak jasny szlag, w nocy to musiałam spać w sportowym staniku, bo się tak przewalały i bolały
Natomiast taki ból ustał w 12-13 tygodniu i dopiero teraz (18 tydz) znowu zaczynają się powiększać, chociaż już tak nie bolą. Czasami tylko mam uczucie ciężkości, ale ewidentnie widzę, że niedługo czeka mnie następny zakup...
Może i u Ciebie tez tak będzie i zaniedługo znowu się powiększą. -
Ależ tu dużo farciar, co im cycki nie urosły
Ja przed ciążą miałam pełne D, czasami E (w zależności od firmy, fasonu stanika itp.). Kupiony miesiąc temu stanik był już z miską H i niestety już się z niego wylewam...
Także z całego serca zazdroszczę tym z Was, którym piersi nie rosną w tak dramatycznym tempie
Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc -
dzastmi wrote:A się cieszę bo z marnej miseczki A tera mam piękne C
W takiej sytuacji tez bym sie pewnie cieszyla
Jak chcesz to moge Ci jeszcze oddac
Bo ja z przerazeniem mysle o tym co bedzie po porodzie, jak sie zacznie laktacja...
Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc -
Mi przez cala ciąże urosly może pol rozmiara. Miseczka B. Ale teraz przy laktacji (corka ma 2 msce) sa jak dla mnie przepiękne. Duże, kobiece, choc maja kilka rozstępów. Ale urosly niesamowicie jak zaczęłam karmic. Oby takie zostały w moim przypadku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 05:28
Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc 3700g 57 cm
[/url]
Wiara i nadzieja dziala cuda! -
nick nieaktualny
-
Mi piersi zaczęły "puchnąć" od pierwszych tygodni.
Obecnie w 22 TC mam +20 cm w obwodzie piersi, a rozmiar z D zmienił się na F !Do tego kręgosłup coraz bardziej daje się we znaki, bo same piersi ważą ok. 4-5 kg
Jestem załamana. Jak zacznę produkować mleko to chyba braknie mi alfabetu na rozmiary -
nick nieaktualny
-