X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Piersi - zmiany
Odpowiedz

Piersi - zmiany

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Werix Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w 19 tc i od początku piersi prawie w ogóle nie urosły. Może z pół rozmiaru. Zrobiły się po prostu nabrzmiałe, ale nie bolały mnie w ogóle. Bolały mnie tylko sutki przy nacisku. Poza tym piersi mam często bardzo gorące, a siara pojawiła się już 3 tygodnie temu.

17u9ha00otchcgqb.png
  • Julia--natalia Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku ciąży była masakra, piersi tak mnie bolały ze przy zmianie boku w nocy musiałam je przytrzymywać rękami bo czułam jakby ważyły z tonę. Były tez mocno nabrzmiałe. Od ok 10 tyg przestały bolec. Teraz (początek 15 tyg) są nabrzmiałe, może jeden rozmiar większe i wrażliwe sutki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2016, 22:13

• kataloza Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku ból.....straszny nawet przy chodzeniu.....i urosły już mi dwa rozmiary obecnie noszę miskę F!!!

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • fiska0 Koleżanka

Wysłany: 21 lipca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na początku też rozmiar szybko się powiększył o jedną miskę. Cycki bolały jak jasny szlag, w nocy to musiałam spać w sportowym staniku, bo się tak przewalały i bolały :D
    Natomiast taki ból ustał w 12-13 tygodniu i dopiero teraz (18 tydz) znowu zaczynają się powiększać, chociaż już tak nie bolą. Czasami tylko mam uczucie ciężkości, ale ewidentnie widzę, że niedługo czeka mnie następny zakup...

Może i u Ciebie tez tak będzie i zaniedługo znowu się powiększą.

• Morgiana Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tu dużo farciar, co im cycki nie urosły :P

Ja przed ciążą miałam pełne D, czasami E (w zależności od firmy, fasonu stanika itp.). Kupiony miesiąc temu stanik był już z miską H i niestety już się z niego wylewam...
    Także z całego serca zazdroszczę tym z Was, którym piersi nie rosną w tak dramatycznym tempie ;)

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • dzastmi Koleżanka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A się cieszę bo z marnej miseczki A tera mam piękne C ;D

Morgiana lubi tę wiadomość

0d1ydqk318xlcxjl.png
  • Morgiana Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastmi wrote:
    A się cieszę bo z marnej miseczki A tera mam piękne C ;D

W takiej sytuacji tez bym sie pewnie cieszyla ;)
    Jak chcesz to moge Ci jeszcze oddac :P

Bo ja z przerazeniem mysle o tym co bedzie po porodzie, jak sie zacznie laktacja... :/

relgh3713qsr9sah.png

Kostek ur 18.01.2017, 2550g, 52cm
    Fasolka [*] 23.12.2015, 8tc
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 3 września 2016, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przez cala ciąże urosly może pol rozmiara. Miseczka B. Ale teraz przy laktacji (corka ma 2 msce) sa jak dla mnie przepiękne. Duże, kobiece, choc maja kilka rozstępów. Ale urosly niesamowicie jak zaczęłam karmic. Oby takie zostały w moim przypadku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2016, 05:28

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi urosły może z pół rozmiaru. Są bardziej okrągłe- to fakt ;) Ale za to brodawki przybrały na wielkości i niestety na piersiach mam strasznie widoczne żyły, co nie wygląda ładnie :(

• Stefa Znajoma

Wysłany: 21 listopada 2016, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi piersi zaczęły "puchnąć" od pierwszych tygodni.
    Obecnie w 22 TC mam +20 cm w obwodzie piersi, a rozmiar z D zmienił się na F !Do tego kręgosłup coraz bardziej daje się we znaki, bo same piersi ważą ok. 4-5 kg :/
    Jestem załamana. Jak zacznę produkować mleko to chyba braknie mi alfabetu na rozmiary :/

hchyugpj5rvbqbjc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też powiększyły piersi. Nie wiem jaki mam teraz rozmiar, bo noszę biustonosz sportowy lub taki miękki kupiony w sieciówce. Jestem zadowolona z mych piersi , bo nie miałam dużych :)

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ