Piersi - zmiany
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Nie odnalazłam na forum wątku o piersiach, więc zakładam.
Aktualnie jestem w II trymestrze (17 tydzień). Wszędzie piszą, że piersi powiększają się o kilka rozmiarów i dzieją się z nimi "cuda". U siebie nic takiego nie zaobserwowałam. Oczywiście na początku trochę się powiększyły, były drażliwe i czasem odrobinę swędziały. Nic poza tym. Teraz prawie wszystko ustąpiło. Wcale się dużo nie są dużo większe i już nie bolą. Momentami martwię się, czy to normalne:-(
Jak to u Was wygląda? Pozdrawiam. -
U mnie piersi bolały do 9tc. A od tego czasu cisza Fakt, może troszkę urosły, ale nic się szczególnego z nimi nie dzieje. Ciało każdej z nas reaguje inaczej na to, co się wewnątrz dzieje. Nie powinnaś się martwić
Gdy w tym wspomnianym 9tc byłam na wizycie u ginekologa i powiedziałam, że się martwię, bo piersi przestały boleć, to tylko się roześmiał i powiedział, że mam szczęścieJomi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo moje nabrzmiały, zrobiły się ciężkie, twarde w środku i obolałe. Urosły już 2 rozmiary. Nie pamiętam kiedy, ale po kilku tygodniach przestały boleć. Teraz są przede wszystkim ciężkie, pełne i twarde w środku (i nadal większe).
W przypadku mojej zeszłorocznej ciąży "znormalnienie" piersi niestety nie wróżyło niczego dobrego. Była jednak duża różnica między piersiami sprzed ciąży, a tymi w ciąży (właśnie twardość i pełność). -
hej ! ja swoje przed ciążą miałam już bardzo duże, teraz nie tyle urosły co spuchły siateczka niebieskich żył się na nich pojawiła i ściemniały mi sutki. Ból piersi był moim pierwszym i jedynym objawem ciąży który utrzymuje się do teraz, a to już 16 tydzień. oprócz braku miesiączki oczywiście pozdrawiam !
-
Jomi u mnie (26 tydzień) i oprócz zaokrąglenia rozmiar się nie powiększył. Podobno to nie świadczy o tym, że nie będę miała mleka,czego się najbardziej obawiałam.
Teraz już zaczęłam myśleć że cycki to cycki- urosnąć mogą na stole chirurgicznymKasiulina, Jomi lubią tę wiadomość