pierwsze ruchy - kiedy poczuje tata? lub inni
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Eh.. tyle jeszcze do czekania:( no ale co zrobic;) ja ogolnie mam lozysko na tylnej,nie jestem otyla czy cos a ruchy czuje dosc slabe.. czasem cos tam leciutko puknie,zabulgocze.. nie wiem do konca czy tonormalne ze tak rzadko i slabo.. a ja bym chciala juuuz zeby kopalo i wystawialo lokcie moj partner to samo:) takie niecierpliwce jestesmy:)
-
nick nieaktualny
-
Dobre pytanie, też byłam ciekawa kiedy Pan Tata poczuje swojego synka.
Ja ruchy czuję od ok.10 dni, ale są one dziwne. Miałam nawet 2 dni przerwy w czuciu ruchów. Zdenerwowałam się, ale później Staszek dał popalić. Ale te ruchy są jeszcze bardzo delikatne.
Ja mam też łożysko na ścianie przedniej. -
No to u mnie jeszcze lepiej było Tatuś mojego malucha poczuł dopiero jakoś koło 29/30 tygodnia a więc całkiem niedawno.Ja pierwsze ruchy poczułam koło 25 tc wcześniej mało czułam albo wcale.Brzuch podskakuje mi dopiero koło 2 tygodni
-
Aga23 wrote:No to u mnie jeszcze lepiej było Tatuś mojego malucha poczuł dopiero jakoś koło 29/30 tygodnia a więc całkiem niedawno.Ja pierwsze ruchy poczułam koło 25 tc wcześniej mało czułam albo wcale.Brzuch podskakuje mi dopiero koło 2 tygodni
kochana to troszke mnie pocieszylas bo ostatnio sie troszke nadenerwowalam przez mojego maluszka bo nie dosc ze mialam takie bole delikatniejsze jak przy miesiaczce i do tego bol krzyza to maluszek tak slabiutko sie poruszal albo i wcale i zaczynalam sie martwic;P ale skoro rzeczywiscie dosc pozno mozna poczuc nasze brzdace wyrazniej i przy tym wszystko jest wporzadku to oddycham z ulga:) duzo zdrowka dla was i dla reszty mamus i maluszkow:)**
-
ja pierwsze ruchy poczułam w 18+3, i też było to od razu mocne kopnięcie jako że na początku ta regularność kopnięć była różna, i jeszcze jak przykładaliśmy rękę to chyba specjalnie przestawał mój mąż poczuł je jakoś niedawno, na przełomie 20 i 21t.
Groszka lubi tę wiadomość
-
Już z dwa tygodnie temu, jak mąż przyłożył rękę do brzucha, to mówił, że czuje kopniaczki. Dzisiaj z kolei obserwowaliśmy falujący brzuch, mały tak dokazywał i się przemieszczał, że co chwila w innym miejscu wyskakiwało wybrzuszenie, coś cudownego i śmiesznego jednocześnie
-
Ja pierwsze ruch poczułam w 16 t (1 ciąża) leząc na plecach. Teraz (17t) juz codzienne czuje z tym, ze najlepiej gdy własnie leże, a ręka na brzuchu:) także 16 t wcale nie za wcześnie:)
Jeszcze dodam, ze ja mam mały brzuszek wiec małemu moze tam ciasno:p i jestem dość szczupła
A no i dziewczyny jak opisujecie daty, to może zamiast "od kilku dni" lub "dzisiaj" piszmy od "X tygodnia" bo jeśli ktoś wejdzie na wątek po czasie, to ciężko mu dojść o który tydzień Wam chodzizoniaa, kot_bury, Jastin76 lubią tę wiadomość