pierwsze ruchy - kiedy poczuje tata? lub inni
- 

WIADOMOŚĆ
- 
                        nick nieaktualny
- 

Ja ruchy czuję już od dość dawna bo chyba od 14tc. Na początku były one bardzo słabe i ledwie dostrzegalne, a także nieregularne. To moja druga ciąża i u mnie zgadza się twierdzenie, że w ciąży kolejnej czuć ruchy szybciej. Może to też kwestia umiejętności ich rozpoznania, bo jak wiadomo w brzuchu zachodzi dużo różnych zdarzeń, np. ruchy jelit, gazy itp.
 Mąż nadal nic nie czuje i także nie może się doczekać. Przyczyn tego widzę dwie: mam trochę sadełka na brzuchu, które to amortyzuje te nadal jeszcze słabe ruchy; Młody czuje chyba respekt do ojca, bo jak tylko przyłożę jego rękę w odpowiednie miejsce brzucha to momentalnie zapada cisza.
 Póki co czekamy   kamenkaa lubi tę wiadomość kamenkaa lubi tę wiadomość
- 

Ja czuję ruchy jakoś od 15tc,sądziłam,że się mylę,że przy pierwszej ciąży to niemożliwe,ale teraz jestem pewna - czuję je tak samo,tylko na chwilę obecną troszkę mocniejsze Mój P. niestety jeszcze nie czuje, słyszy jakieś bulgotania,ale nigdy nie miał okazji poczuć kopa Mój P. niestety jeszcze nie czuje, słyszy jakieś bulgotania,ale nigdy nie miał okazji poczuć kopa ❤ Mikołaj 1.02.19 ❤ ❤ Mikołaj 1.02.19 ❤

❤ Hanna - 11.04.16 ❤

- 

Hmmm, ja jestem w 15 t i 4 dc. Niby nie powinnam nic czuć i chociaż to moje drugie dziecko, to mam wrażenie, że czasami dzidzia kopnie, ale są to takie puknięcia i dziubnięcia Jak nie wyczuwam niczego danego dnia to panikuje Jak nie wyczuwam niczego danego dnia to panikuje Także muszę uzbroić się w cierpliwość i jeszcze z dwa tygodnie poczekać. Także muszę uzbroić się w cierpliwość i jeszcze z dwa tygodnie poczekać.
- 

Ja ruchy zaczęłam czuć ok. 18tc, od 20tc zaczęły się już coraz mocniejsze kopniaczki. Mąż poczuł pierwszy pod koniec 21tc. Położył rękę na brzuchu z rezygnacją, że pewnie znowu nic a tu niespodzianka, aż rękę zabrał bo się zupełnie nie spodziewał 15.04.2016 synek Filipek ❤️ 15.04.2016 synek Filipek ❤️
 12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
 31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

Ja: 33 lata
 kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
 TSH 0,596
 Prolaktyna 8,6
 Testosteron 0,39

On: 33 lata
 Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams

ale genralnie jak chce zeby poczul to Maly sie uspokaja
 ale genralnie jak chce zeby poczul to Maly sie uspokaja