pierwsze ruchy - kiedy poczuje tata? lub inni
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja ruchy czuję już od dość dawna bo chyba od 14tc. Na początku były one bardzo słabe i ledwie dostrzegalne, a także nieregularne. To moja druga ciąża i u mnie zgadza się twierdzenie, że w ciąży kolejnej czuć ruchy szybciej. Może to też kwestia umiejętności ich rozpoznania, bo jak wiadomo w brzuchu zachodzi dużo różnych zdarzeń, np. ruchy jelit, gazy itp.
Mąż nadal nic nie czuje i także nie może się doczekać. Przyczyn tego widzę dwie: mam trochę sadełka na brzuchu, które to amortyzuje te nadal jeszcze słabe ruchy; Młody czuje chyba respekt do ojca, bo jak tylko przyłożę jego rękę w odpowiednie miejsce brzucha to momentalnie zapada cisza.
Póki co czekamykamenkaa lubi tę wiadomość
-
Ja czuję ruchy jakoś od 15tc,sądziłam,że się mylę,że przy pierwszej ciąży to niemożliwe,ale teraz jestem pewna - czuję je tak samo,tylko na chwilę obecną troszkę mocniejsze Mój P. niestety jeszcze nie czuje, słyszy jakieś bulgotania,ale nigdy nie miał okazji poczuć kopa❤ Mikołaj 1.02.19 ❤
❤ Hanna - 11.04.16 ❤
-
Hmmm, ja jestem w 15 t i 4 dc. Niby nie powinnam nic czuć i chociaż to moje drugie dziecko, to mam wrażenie, że czasami dzidzia kopnie, ale są to takie puknięcia i dziubnięcia Jak nie wyczuwam niczego danego dnia to panikuje Także muszę uzbroić się w cierpliwość i jeszcze z dwa tygodnie poczekać.
-
Ja ruchy zaczęłam czuć ok. 18tc, od 20tc zaczęły się już coraz mocniejsze kopniaczki. Mąż poczuł pierwszy pod koniec 21tc. Położył rękę na brzuchu z rezygnacją, że pewnie znowu nic a tu niespodzianka, aż rękę zabrał bo się zupełnie nie spodziewał15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams