Pozbyć się 5 kg w czasie ciąży
-
Otóż wczoraj założono mi kartę ciąży i jak w przychodni stanełam na wagę (nie mam swojej w domu i to chyba duży błąd) to osłupiałam...79kg w ciuchach.Odjąć nawet te 2 za ciuchy i 1 za dzidzie to 16 kg za dużo.Jestem bardzo zawiedziona że waże tak dużo.Czy macie jakieś dobre sposoby za zrzucenie z ud i pupy. (brzuch i biodra raczej odpadają z oczywistych przyczyn) bo jestem załamana. Miałam pomysł żeby kupić używany rower i codziennie jeździć po godzincę.Błagam o pomoc! Nie chcę być waleniem wyrzuconym na brzeg Q_Q
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2017, 09:31
-
Stricte odchudzać się nie wolno. Dostarczanie wszystkich potrzebnych dziecku składników to i tak jest wyzwanie. A poza tym nadmiar ciał ketonowych w wyniku odchudzania może być szkodliwy dla dziecka. Lepiej się skupić na tym, żeby żywić się zdrowo, odstawić biały i brązowy cukier (i te produkty, które go zawierają), zamienić białe na pełnoziarniste, a owoce z dużą zawartością cukru na warzywa. Mięso tłuste na indyka i ryby...
Ruszać się, jeśli nie ma przeciwwskazań (ale pilnując tętna!).
Nawet mając nadwagę, w ciąży powinnaś przytyć, chociaż trochę mniej, a nie chudnąć. Na chudnięcie będzie czas po -