X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przeziebienie- zapalenie zatok
Odpowiedz

Przeziebienie- zapalenie zatok

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ani0nka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 5 tygodniu ciąży. Od dwóch tygodni meczy mnie zapalenie zatok, leczę się domowymi sposobami ale wczoraj laryngolog zlecił antybiotyk. Kochane powiedzcie mi, czy brałyscie antybiotyk w I trymestrze ciąży, bardzo się boje ale nie wiem co robić. Antybiotyk to Augmentin, podobno bezpieczny w ciąży ale nie wiem czy w I trymestrze... proszę Was o pomoc, radę ;(

Aleksander ur.17.10.2019 ❤️
    Nadia ur. 1.06.2023 🩷
    age.png

Sierpień 22 Ciąża biochemiczna 💔
    25.01.22 Poronienie zatrzymane 6w6d💔Nikodem👼poronienie farmakologiczne
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja brałam Duomox w 8tc, próbowałam wszystkiego i nic nie pomagało było coraz gorzej.......lepiej to niz zapalenie w organizmie i powikłania, tez sie bałam ale czasami nie ma wyjscia.....

iv09hdgenu0skffm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też brałam duomox w 4tc(nie wiedziałam, że jestem w ciąży) i coś typowo na zatoki do nosa. Powiedziałam o tym lekarzowi, to stwierdził, że ten lek jest bezpieczny (tak samo jak augumentin, który nawiasem mówiąc brałam ze 3 razy podczas karmienia piersią).

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ