Przyszłe Mamy z Warszawy 2017:)
-
WIADOMOŚĆ
-
A słyszałyście coś na temat Międzylesia? Ja tam mam najbliżej, co prawda szpital wygląda jak za późnego Gierka ale raz trafiłam tam na konsultację i byłam zachwycona personelem.Aniołki 2014,2015
Laura ur.22.12.2016
BHCG - 14.10.17 - 66,9
- 16.10.17 - 203 -
Hej ☺ mam termin na marzec. Chciałabym zapytać o opinie dot. Szpitala praskiego, chociaż małe zainteresowanie w porównaniu do innych porodowek daje do myślenia coraz częściej..
Oraz czy sa tu aktywne mamusie? Polecicie jakas siłownię, studio z zajęciami dla kobiet w ciąży?
Pozdrawiam serdecznie -
Hej dziewczęta
Termin na 23 marca ciaza 2. Còreczke rodziłam w szpitalu bielański I powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolona.. Farta miałam ze trafiłam na 1sale ale opieka tez niczego sobie. Mam nadzieje ze drugi porod tez bedzie w tym szpitalu.. -
Cześć Dziewczyny! Ja rodzę w lutym i zastanawiam się nad Szpitalem Orłowskiego. Namawia mnie do tego lekarz, ale zobaczymy... Czy któraś w Was ma jakieś doświadczenia z tym szpitalem, albo słyszała coś na jego temat?
Ze względu na dziecko wolałabym szpital z dobrym oddziałem neonatologicznym, a nie jakieś wystawne salony (jest podejrzenie wady serca). -
mada87, koleżanka rodziła tam 2 lata temu i wtedy było bardzo źle ale to jednak sporo czasu już więc może coś się zmieniło sporo informacji jest na gdzierodzic.info - warto poczytać komentarze, zastanowić się co jest dla Was ważne i wtedy podjąć decyzję
mada87 lubi tę wiadomość
-
monetka wrote:Oraz czy sa tu aktywne mamusie? Polecicie jakas siłownię, studio z zajęciami dla kobiet w ciąży?
Pozdrawiam serdecznie
monetka - ja mogę polecić zajęcia dla kobiet w ciąży w Joga Klub na Chałubińskiego, za Hotelem Mariott. Chodzę tam na pilates i jogę w ciąży. Zajęcia naprawdę fajne, wszystko do południa. Karnet normalny na te dopołudniowe (czyli de facto wszystkie ciążowe) to 155 zł i jest to open. Ja jestem bardzo zadowolona. Prowadząca pilates Kasia - cudowna babeczka (podejście do dziewczyn, wiedza - wszystko) Zamierzam chodzić do samego końca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2017, 13:54
-
Hej ,rodze w listopadzie.Ja zdecydowalam sie na szpital Dzieciatka Jezus na Starynkiewicza. Mam tam lekarkę prowadzącą i duzo mi opowiedziala. Jest kameralnie tylko 3 salki jednoosobowe. Pokoj lekarski obok za sciana gdzie caly czas siedza lekarze i na duzym ekranie maja podglad do KTG rodzących. Podobno bardzo fajne polozne . Lekarka mi mowila ze prawie wszystkie rodzace otrzymuja znieczulenie , no chyba ze ktos nie chce , nie ma z tym problemu. Tylko warunki sanitarne troche prlowskie , ale mi to nie przeszkadza. Zalezy mi tylko na dobrym personelu. Lekarka mowila jeszcze ze bardzo zachecaja do chodzenia , korzystania z prysznica w 1 fazie porodu , a ja tak wlasnie chce.
Znam tam tez lekarza specjaliste usg ktory tam pracuje( robil mi genetyczne i teraz ide do niego na polowkowe) i tez jest bardzo fajnyLadyJo -
Cześć
Co do IMiD to niestety nie wypowiem się...
Miałam CC dwukrotnie w szpitalu w Międzylesiu ale 12 i 15 lat temu. Byłam zachwycona Panią doktor Szymańską, która "urodziła" moje córki. Zrobiła to profesjonalnie, a teraz po wielu latach potwierdzają to lekarze, którzy robią usg i oglądają bliznę. Pamiętam, że opieka pielęgniarek była na najwyższym poziomie. Wielka pomoc i wsparcie co jest ważne po CC. Niestety warunki już wtedy nie były najlepsze, a do teraz nie wiem czy się coś zmieniło, ale chyba nie...
Na tą chwilę jestem umówiona na wizytę do Pani doktor na 4 września i mam zamiar umówić się do niej na kolejną planowaną cesarkę.