X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Ruchy dziecka.
Odpowiedz

Ruchy dziecka.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • patryka Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 22 tygodniu ciąży. Dotychczas moja mała była dość ruchliwa. Wyraźnie czułam jej ruchy rano i wieczorem oraz przy dłuższym leżeniu, po posiłku w ciągu dnia. Były one naprawdę dość odczuwalne o wyraźne. Od kilku dni mała bardzo zmniejszyła swoją aktywność. Rano czuję jedynie kiedy przyłożę sobie rękę do brzucha (czuję, że coś się tam dzieje), w ciągu dnia podobnie. Wieczorem dziecko uraczy mnie dosłownie kilkoma lekkimi kopniakami. Na pewno jej aktywność jest około 50% mniejsza niż było to dotychczas.

Byliśmy na połówkowych, ja jestem pod stałą kontrolą lekarza. Wszystko jest w porządku. Jedyne co to miałam podejrzenie wycieku wód płodowych, ale w szpitalu stwierdzono, że jest wszystko w porządku.

Wiem, że nikt nie siedzi w mojej macicy i nikt nie oceni czy akurat z moim dzieckiem wszystko ok :) , ale bardziej liczę na Wasze zdanie na ten temat, jak to jest u Was, jakie macie doświadczenia? Wasze dzieci są bardzo aktywne, miewają dni ciszy? Jest to moja pierwsza ciąża, więc nie mam pojęcia kiedy jest powód do zmartwień a kiedy moja córeczka ma po prostu spokojniejsze dni...;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się. Dziecko może po prostu zmienić aktywność.

Dopiero po 28tc ciąży powinno liczyć się ruchy dziecka.

Moja Mała np.bardziej się wypina. No i przrz kilka dni była spokojna i co się okazało? Zmieniła ułożenie.

patryka lubi tę wiadomość

• kasza Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maluch ma jeszcze sporo miejsca, więc pewnie fika w innych obszarach, a Tobie wydaje się że jest mniej aktywny :)

Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
    Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. <3
    klz9vcqgoe25tgnv.png

klz9vcqggnhy4ejj.png
  • Alala Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko nadal rusza się jeszcze dosyć nieregularnie, u mnie teraz się aktywność w końcu dosyć wyrównuje, ale tak między 21-24 tygodniem mały potrafił kopać jak opętany przez 2-3 dni, a potem 4 dni ciszy, musiałam do zaczepiać albo naprawdę czekać długo. Miał jeszcze dużo miejsca, więc potrafił się schować :)

synuś <3 01.05.2018
    synuś <3 26.06.2019
    0d1yskjooixdxgsx.png
  • Sarrrra Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle nid czuje jeszcze ruchów

km5sgu1rnzh3xzcx.png

zem320mmiu4xizmw.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ