Ruchy dziecka.
-
Jestem w 22 tygodniu ciąży. Dotychczas moja mała była dość ruchliwa. Wyraźnie czułam jej ruchy rano i wieczorem oraz przy dłuższym leżeniu, po posiłku w ciągu dnia. Były one naprawdę dość odczuwalne o wyraźne. Od kilku dni mała bardzo zmniejszyła swoją aktywność. Rano czuję jedynie kiedy przyłożę sobie rękę do brzucha (czuję, że coś się tam dzieje), w ciągu dnia podobnie. Wieczorem dziecko uraczy mnie dosłownie kilkoma lekkimi kopniakami. Na pewno jej aktywność jest około 50% mniejsza niż było to dotychczas.
Byliśmy na połówkowych, ja jestem pod stałą kontrolą lekarza. Wszystko jest w porządku. Jedyne co to miałam podejrzenie wycieku wód płodowych, ale w szpitalu stwierdzono, że jest wszystko w porządku.
Wiem, że nikt nie siedzi w mojej macicy i nikt nie oceni czy akurat z moim dzieckiem wszystko ok , ale bardziej liczę na Wasze zdanie na ten temat, jak to jest u Was, jakie macie doświadczenia? Wasze dzieci są bardzo aktywne, miewają dni ciszy? Jest to moja pierwsza ciąża, więc nie mam pojęcia kiedy jest powód do zmartwień a kiedy moja córeczka ma po prostu spokojniejsze dni... -
nick nieaktualny
-
Dziecko nadal rusza się jeszcze dosyć nieregularnie, u mnie teraz się aktywność w końcu dosyć wyrównuje, ale tak między 21-24 tygodniem mały potrafił kopać jak opętany przez 2-3 dni, a potem 4 dni ciszy, musiałam do zaczepiać albo naprawdę czekać długo. Miał jeszcze dużo miejsca, więc potrafił się schować
patryka lubi tę wiadomość
-