ruchy dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj po obiadku dzidzia pieknie zaczeła tańcować w brzuszku ) czyli 18tc z haczkiem - super uczucie! :)Faktycznie najlepiej sie położyć bo w ruchu jeszcze nic nie odczuwam.
Już wcześniej wyczuwałam delikatne muśnięcia ale dzisiaj to juz nie miałam watpliwosci że to moje dzieciątko. -
Hej
ja 3 dni temu chyba poczulam pierwsze ruchy ale nie jestem pewna poniewaz nie jest to bulgotanie, babelki ani ogon rybki, ani nawet ryba plywajaca w brzuchu, zadne laskotki ani nic z tych rzeczy
ja czuje drgniecie, takie drgniecie jakby ktos mnie kopnal, takie drgniecie jak w przypadku gdy drga Wam nerw np powieka, takie pulśniecie, czuje to tylko raz i cisza na kilkanascie minut albo godzin, kilka razy dziennie nic tylko drgniecie, polozylam w tym miejscu reke i gdy nastepny raz nastapilo to wyczulam ewidentnie pod palcami to drgniecie, jakby ktos kopnal wiem, ze to nie moze byc kopniak w 1szej ciazy w 17tygodniu ale czy to sa ruchy dziecka??? czy poprostu mam jakies pseudo skurcze i drga mi brzuch? -
Vel,
ja też jestem w pierwszej ciąży i też zastanawiałam sie wcześniej czy to dzidzia czy nie. Teraz już jestem pewna, że to TO I stwierdziłam, że jeśli jest to inne uczucie niż kiedykolwiek to są to delikatne ruchy dziecka które z czasem stana sie wyraźniejsze.Krysti lubi tę wiadomość
-
MartaM27 wrote:Witajcie, jestem 1 raz w ciąży i myśle na temat ruchów dziecka. w 17 tyg poczułam pierwsze ruchy, teraz mam 19 tydzien i od 2 dni jakoś mniej czuje ruchy. kiedy sie tym przejmować ? czy np jesli sa słabsze albo nie czuje sie kilka godzin to powod do obaw?
-
nick nieaktualny
-
Ja pierwsza ciąża i pierwsze delikatne puknięcia wyczułam w 18 tygodniu
malinka1984 lubi tę wiadomość
-