ruchy dziecka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzisiaj po obiadku dzidzia pieknie zaczeła tańcować w brzuszku
) czyli 18tc z haczkiem - super uczucie! :)Faktycznie najlepiej sie położyć bo w ruchu jeszcze nic nie odczuwam.
Już wcześniej wyczuwałam delikatne muśnięcia ale dzisiaj to juz nie miałam watpliwosci że to moje dzieciątko. -
Hej
ja 3 dni temu chyba poczulam pierwsze ruchy ale nie jestem pewna poniewaz nie jest to bulgotanie, babelki ani ogon rybki, ani nawet ryba plywajaca w brzuchu, zadne laskotki ani nic z tych rzeczy
ja czuje drgniecie, takie drgniecie jakby ktos mnie kopnal, takie drgniecie jak w przypadku gdy drga Wam nerw np powieka, takie pulśniecie, czuje to tylko raz i cisza na kilkanascie minut albo godzin, kilka razy dziennie nic tylko drgniecie, polozylam w tym miejscu reke i gdy nastepny raz nastapilo to wyczulam ewidentnie pod palcami to drgniecie, jakby ktos kopnalwiem, ze to nie moze byc kopniak w 1szej ciazy w 17tygodniu ale czy to sa ruchy dziecka??? czy poprostu mam jakies pseudo skurcze i drga mi brzuch?
-
Vel,
ja też jestem w pierwszej ciąży i też zastanawiałam sie wcześniej czy to dzidzia czy nie. Teraz już jestem pewna, że to TOI stwierdziłam, że jeśli jest to inne uczucie niż kiedykolwiek to są to delikatne ruchy dziecka które z czasem stana sie wyraźniejsze.
Krysti lubi tę wiadomość
-
MartaM27 wrote:Witajcie, jestem 1 raz w ciąży i myśle na temat ruchów dziecka. w 17 tyg poczułam pierwsze ruchy, teraz mam 19 tydzien i od 2 dni jakoś mniej czuje ruchy. kiedy sie tym przejmować ? czy np jesli sa słabsze albo nie czuje sie kilka godzin to powod do obaw?
-
nick nieaktualny
-
Ja pierwsza ciąża i pierwsze delikatne puknięcia wyczułam w 18 tygodniu
malinka1984 lubi tę wiadomość
-