Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Ryzyko pośrednie z badań prenatalnych
Odpowiedz

Ryzyko pośrednie z badań prenatalnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 10 września 2024, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze względu na wysoką betę (ponad 3 w skali MoM) zostało u mnie skorygowane ryzyko na pośrednie wynoszące 1:420 przy ZD. Czy któraś z Was również miała taką sytuację, a dziecko urodziło się zdrowe?

Reszta parametrów jest w normie.

• Avanti23 Ekspertka

Wysłany: 10 września 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież to nie jest wysokie ryzyko 🙃
    I zdecydowana większość dzieci rodzi się zdrowych .

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2024, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że pytałaś już jakiś czas temu, ale może jeszcze przeczytasz: ja w pierwszej ciąży miałam ryzyko zd 1:340, to około 0,3% szans, u Ciebie u Ciebie 0,24%, to naprawdę mało :) Ja się takim wynikiem nie przejmowałam, nie robiłam żadnych badań dodatkowych, dziecko jest zdrowe :)

Weronika98 lubi tę wiadomość

• Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 1 października 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Widzę, że pytałaś już jakiś czas temu, ale może jeszcze przeczytasz: ja w pierwszej ciąży miałam ryzyko zd 1:340, to około 0,3% szans, u Ciebie u Ciebie 0,24%, to naprawdę mało :) Ja się takim wynikiem nie przejmowałam, nie robiłam żadnych badań dodatkowych, dziecko jest zdrowe :)

Dziękuję za odpowiedź. Podniosła na duchu 😊

• Sara199 Nowa

Wysłany: 3 października 2024, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98, a jaką miałaś wartość beta hcg i dla którego tygodnia?

• Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 4 października 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara199 wrote:
    Weronika98, a jaką miałaś wartość beta hcg i dla którego tygodnia?

91,790 IU/I
    13 tyg + 1 wg ostatniej miesiączki
    12 tyg + 5 wg CRL

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ