Stres w ciąży
-
nick nieaktualnyWitam. Mam problemy natury nerwowej, dość często kłócę się z partnerem. Zwykle szybko się godzimy, ale u mnie dosłownie pierdoły mogą wywołać atak histerii, który trudno mi opanować. Czy mogłam zaszkodzić dziecku? (18 tc)? Bardzo mi wstyd za to że nie umiem odpuścić, ale dla niego chcę to zrobić tylko boję się czy ono nie ucierpiało..
-
Kiedy ty zalewasz sie kortyzolem, twoje dziecko rowniez.
Warto starac sie odpuscic.
Ja tez jestem okropny nerwus wiec wiem jakie to trudne -
Ja też dużo się w ciąży denerwuję. Czasem kłótni w domu się nie da uniknąć. Jak jestem bardzo zła to po prostu wychodzę na spacer. Zawsze mi to pomaga. Jednak większym stresem w ciąży jest dla mnie ciągłe myślenie czy wszystko jest dobrze. Myślałam, że w drugim trymestrze stres będzie mniejszy a jest całkiem na odwrót. Nie raz piję melisę ale nie działa na mnie. Stres na pewno nie służy ciąży. Ale nie da się go uniknąć przez 9 miesięcy.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Wiktoria2909 wrote:Witam. Mam problemy natury nerwowej, dość często kłócę się z partnerem. Zwykle szybko się godzimy, ale u mnie dosłownie pierdoły mogą wywołać atak histerii, który trudno mi opanować. Czy mogłam zaszkodzić dziecku? (18 tc)? Bardzo mi wstyd za to że nie umiem odpuścić, ale dla niego chcę to zrobić tylko boję się czy ono nie ucierpiało..
jak czujesz, że zaraz wybuchniesz - wyjdź do innego pomieszczenia, na balkon, na spacer gdziekolwiek. Odetchnij głęboko i dopuść ten racjonalny głos w Twojej głowie. Wiem, że to łatwo mówić, ale musisz próbować"Tam gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba" ❤️ -