Twardnienie brzucha - spasmolina prosze o pomoc
-
Witam jetem w 21 tyg , od 3 tygodni bardzo twardnieje mi brzuch , zdarza sie to 2-3 razy dziennie ale na bardzo dlugo 20 min, 30 min. Byłam w szpitalu kazali brac magnez no spe, i luteine 100, nie przeszło. Dziś u lekarza byłam z szyjka w badaniu jest ok , ale przepisal mi spasmoline, nie wiem co to za lek , moze ktoras z was brala ? boje sie ze moze zaszkodzic.. mialyscie takie twardnienia ? jak to sie skonczylo , prosze niech ktos odpisze
-
nick nieaktualny
-
*Sylwia wrote:ja miałam takie twardnienia w tej ciąży i w poprzedniej. Brałam nocpe 3x2 i magnez 2x2 + leżenienie i zakaz przemęczania się. Pomogło.
Ale nie sprzatalam nawet. Spacery krótkie
Sylwia a od ktorego tyg tak miałas?? ja tez leże nic nie robie , ale jak wstane na chwile czy postoje to zaraz mi robi sie twardy , i tez mialas takie twardnienia ze trzymaly cie dlugo ?? urodziłas w terminie ? -
nick nieaktualnyu mnie w pierwszej ciąży trwało to jakieś 3 tygodnie potem sporadycznie. W tej ciąży jakieś 2 na razie. Ale od czasu do czasu twardnieje wtedy to znak ze musze odpoczac. I to nie znaczy ze cos robie. CZasami siedze i nic nie robie a brzuch boli wiec sie kłade wtedy.
Urodziłam niecałe 3 tyg przed terminem ale to było spowodowane sączeniem się wód płodowych i miałam wywoływany poród. Co było przyczyna to nie wiem -
3 tyg. to i tak niezle.. niee wiem z kad to sie bierze naprawde, ja to w ogole nic nie robie tylko wstane np zrobic soie cos do jedzenia i juz jest cos nie tak ciagle uczucie takiej ciezkosci mam nawet jak usiade. fajnie ze chociaz jest ktos kto mial podobnie
-
nick nieaktualny
-