Waga i wymiary dziecka- usg połówkowe
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na usg polowkowym wyszlo w 22 tyg, ze dziecko wazy 450 gram, gdzie norma to ok 300, lekarz równiez powiedzial, ze to waga powyzej normy. Czy ktos rowniez mial taka sytuacje? Podobno witaminy prenatalne sztucznie pompuja dziecko, nie chcialabym, zeby dziecko urodzilo sie przerosniete
-
My byliśmy ostatnio na badaniach z pomiarem i też nam wyszła waga ponad 400 g przy 20 tyg i 5 dniu. Zakres wagowy był w normie i lekarz nic nie wspominał na ten temat.
Poza tym te pomiary nie są na tyle miarodajne, by dokładnie określić wagę.Angie24 lubi tę wiadomość
-
Puella wrote:U mnie połówkowe było wcześnie - 18 tydzień. Córka ważyła 222 g.
a jaka długa była Wasza córeczka na połówkowym w 18t ? Bo moja teraz w 18t ma tylko 13cm i wazy 211g, nie wiem czy nie za krótka jest ?? -
Wszystko jest u ciebie wporzadku karola u mnie 19tc i 2dni malutka miala 16cm ale wymiary podaje sie jeszcze od glowki do pupy zerknij na dlugosc kosci udowej u nas bylo ok.3,5cm a jeszcze drugie tyle liczac lydke ze stopka;) czyli calosc mojego malenstwa to ok.21cm
karola_aa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
u nas połówkowe było w 21t4d i mały miał 462g... stwierdzono po raz kolejny, że Dzidziuś jest duży bo oboje jesteśmy wysocy... boję się tylko ile będzie ważył finałowo... miałam niedowagę przed ciążą i brzuch mam taki, że jak widziały mnie moje koleżanki to się aż zdziwiły,że wyglądam jakbym miała rodzić za chwilę a nie na początku lipca
czekoladowa201, Pandora lubią tę wiadomość
kajuttka -
nick nieaktualny
-
19tc - córcia miała 18 cm głowa-pupka a waga jakaś kosmiczna bo 420 gram. Pytałam aż położnej czy to oby nie za dużo, powiedziała że tak bywa i nie ma co się sugerować tymi wielkościami bo dzieci rosną skokowo, czasem w ruchu nie da się dokładnych pomiarów zrobić. Dodam że nie biorę żadnych witamin poza wit.D i kwasy omega3
-
nick nieaktualny